in

De beste E3-momenten ooit – ONE MIRRION TWOOPS!


Met de E3 nog maar een maand van ons vandaan, is het een geschikt moment om terug te blikken op de vele memorabele momenten die de E3 ons in de afgelopen jaren heeft gegeven. Hieronder een verzameling van de beste E3-momenten ooit! Naar onze bescheiden mening dan.

De onthulling van Twilight Princess – 2004
Nooit was het publiek in een zaal tijdens een persconferentie zo ontzettend enthousiast aan het schreeuwen, gillen en klappen als tijdens de onthulling van The Legend of Zelda: Twilight Princess op E3 2010. Let vooral ook op die éne fan die enthousiast reageert omdat hij de muziek uit de trailer direct herkent van Ocarina of Time-commercials, en blijf absoluut kijken tot het weergaloze einde waar een ander Nintendo-icoon zijn entree maakt. Legendarisch.

Kevin Butler – 2010
Kevin Butler, de fictieve (eind)baas van Sony, was een jaar of vijf geleden vooral populair door de tv-spotjes waarin hij de show stal; op de E3 van 2010 deed hij dit tijdens de persconferentie van Sony. Toegegeven, de typische Amerikaanse humor zal niet iedereen even goed liggen, maar zelfs Mel Gibson in Braveheart kan een puntje zuigen aan dit strakke monoloog.

My body is ready – 2007 en 2012
In 2004 werd Nintendo-topman Reggie ‘The Regginator’ Fils-Aime bekend bij het grote publiek, maar hij zal toch vooral herinnerd worden door zijn slogan ‘My body is ready’ – een slogan die later uitgroeide tot ware meme. Niet alleen deze uitspraak in 2007, maar ook zijn terugblik op die oneliner vijf jaar later, zorgde voor veel vreugde onder gamers van alle kampen.


SEGA versus Sony – 1995
Verreweg het oudste moment uit dit lijstje, maar tevens het beste voorbeeld van hoe de E3 een geweldig podium kan zijn voor een ware console war. Veteraan SEGA en nieuwkomer Sony deelden hetzelfde podium op dezelfde avond en eerstgenoemde leek de absolute winnaar te worden van de E3 in 1995. De SEGA Saturn werd namelijk uitgebreid in het zonnetje gezet, en aan het eind van de presentatie meldde CEO America Tom Kalinske doodleuk dat de console de volgende dag al in de Amerikaanse winkelschappen zou liggen!

Maar toen was Sony aan de beurt. Ook de PlayStation 1 – die later dat jaar zou verschijnen – werd hier uitgebreid gepromoot. Vervolgens kwam Steve Race, President van Sony America, het podium op en stal SEGA’s bliksem door prompt te vermelden dat de console voor slechts 299 dollar in de winkels zou liggen – 100 dollar minder dan de SEGA Saturn zou gaan kosten. Het was een plottwist die zelfs M. Night Shyamalan niet zag aankomen.

Ubisofts slechtste presentator ooit – 2011
Ubisoft heeft altijd moeite met het vinden van een geschikte presentator voor de jaarlijke persconferentie op de E3. Denk dan bijvoorbeeld aan de ongeïnteresseerde Community-ster Joel McHale, of Aisha Tyler die vorig jaar nog haar uiterste best deed – zonder resultaat als je het ons vraagt. De meest opvallende verschijning, en tevens het bewijs dat een persconferentie aan elkaar praten echt niet zo makkelijk is als het lijkt, is echter wel de “Caffeine Man” die in 2011 de hele gamecommunity tegen zichzelf opzette. Dat hij Tom Clancy steevast uitsprak als Tom Kulancy hielp zijn reputatie alleen nog maar meer om zeep. Doodala-fucking-doodal.

Microsoft speelt voor Sinterklaas
Vanuit Nederland moet het er vast enorm suf en niet-journalistiek uit hebben gezien, maar de InsideGamer-redacteuren die in 2010 op de E3-persconferentie van Microsoft zaten weten het nog goed. Microsoft kondigt de Xbox 360 Slim aan, en meldt daarna doodleuk dat iedereen in de zaal er eentje krijgt. En warempel, zo kan onder andere redacteur Michel bevestigen, het bedrijf hield zich aan zijn woord. Tot extra frustratie van de IG-redacteuren die moe waren en besloten de persconferentie vanuit de villa in Hollywood te bekijken. Het is natuurlijk een goedkope manier voor een bedrijf om er voor te zorgen dat de media positief over je schrijven, en eentje waar de professionele websites natuurlijk niet intrappen. Maar toch, die gratis Xbox 360 is mooi meegenomen.

Sony schopt Microsoft onder de gordel – 2013
Begin 2013 onthulden zowel Microsoft als Sony hun nieuwe consoles, de Xbox One en PlayStation 4. Microsoft’s onthulling was een pijnlijke wirwar van informatie, met één feit dat voor gamers als groot waarschuwingslicht boven de onthulling hing: games tweedehands kopen en verkopen kon niet meer zomaar. Tijdens de E3 vorig jaar maakte Sony dankbaar gebruik van Microsoft’s misstap. Het bedrijf hoefde alleen maar te zeggen dat je je games gewoon kon verkopen. Dat was genoeg om heel de zaal aan het klappen te krijgen. Ook Microsoft was blijkbaar onder de indruk, want ze hebben deze policy nog voordat de Xbox One lanceerde de deur uit geschopt.

Konami Highlights – 2010
Wat is een betere afsluiter van een lijst met beste E3 momenten aller tijden, dan een persconferentie die onwijs debiel, tenenkrommend en achterlijk was, maar ook zo leuk dat we er tot op de dag van vandaag verlangend naar terugkijken? De slechtste showworstelaars aller tijden, PR-zinnen door een stagiair in elkaar geflanst die werden voorgelezen tijdens presentaties, het beste Engrish dat je je kunt voorstellen (eat that, Iwata) en natuurlijk befaamde uitspraken als “ONE MIRRION TWOOPS!” maken dit E3-moment onvergetelijk.

Welk E3 moment is volgens jou het beste? Is het één van bovenstaande, of heb jij nog een ander moment in gedachten dat volgens jou minstens van eenzelfde niveau is? Laat het ons weten in de reacties en kijk alvast uit naar volgende week: dan geven we je een overzicht van de grootste teleurstellingen op de E3!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat Jij!? De IG-community over Mario Kart 8 en de Wii U

The Last Tinker: City of Colors review – Tikkeltje flets