in

JoJo’s Bizarre Adventure All-Star Battle review – Glamrock en microtransacties


JoJo’s Bizarre Adventure lijkt een perfecte match te zijn voor ontwikkelaar CyberConnect2. Het team maakte eerder de vechtgames van Naruto Shippuden en daarnaast de absurde over-de-top game Asura’s Wrath. In JoJo’s Bizarre Adventure All-Star Battle komt dit samen: Een vechtgame met de karakteristieke, extravagante stijl die de manga en anime van JoJo’s Bizarre Adventure rijk is.

De manga van JoJo’s Bizarre Adventure is in Japan sinds 1987 goed voor meer dan 80 miljoen verkochte exemplaren en momenteel loopt het tweede seizoen van de anime. In Nederland is JoJo minder groot, maar fans van Jojo’s Bizzare Adventure mogen opgelucht adem halen. All-Star Battle weet namelijk perfect de look en stijl van de manga en anime vast te leggen. Net als de Naruto Ultimate Ninja-games tovert de game nauwkeurig de kleinste details uit het bronmateriaal tevoorschijn. Hierdoor komt de sierlijke glamrock-stijl perfect naar voren en leidt dit in combinatie met de cel shaded stijl die de personages etaleren tot een smaakvol effect. Dit zorgt met name voor fans van de serie voor een ontzettend rijke belevening.

Paardrijden

JoJo’s Bizarre Adventure kent een grote diversiteit aan personages en voor de gevechten heb je dan ook de keuze uit veertig bekende personages uit de serie. Deze vechtersbazen zién er niet alleen stuk voor stuk uniek uit, ze spelen ook allemaal anders. Bij ieder personage is er veel aandacht besteed om het karakter en de verschillende krachten terug te laten komen in de gamemechaniek. In All-Star Battle doet men dit door naast de standaard aanvallen zoals we die uit de meeste tweedimensionale vechtgames kennen, een fris element toe te voegen.

Iedere vechtersbaas beheerst namelijk een van de in totaal vijf verschillende vechtstijlen, die door het gebruik van de schouderknop geactiveerd worden. De bekendste uit de serie is waarschijnlijk ‘Stand’, waarbij een vechter een personificatie van zijn ziel oproept en laat vechten, inclusief nieuwe aanvallen. ‘Hamon’ geeft een personage de mogelijkheid om zijn energiemeter op te laden, ‘Vampirism’ geneest je, ‘Mode’ verhoogt je aanvalskracht in ruil voor energie en ‘Mounted’ laat een personage op een paard rijden. Deze vechtstijlen zorgen in combinatie met de extravagante animaties ervoor dat ieder personage uniek is. Voor fans van JoJo’s Bizarre Adventure geweldig, maar met zoveel verschillende personages is de balans moeilijk te vinden.

Naast het degelijke vechtsysteem biedt All-Star Battle weinig houvast. Zo is de Story-modus erg karig en wordt het grootste gedeelte van de acht verhaallijnen aan de hand van blokken tekst uit de doeken gedaan. De fantastische tussenfilmpjes met bijhorende quick time events waar we bij de andere games van CyberConnect2 van genoten, zijn in geen velden of wegen te bekennen. Iedere knokpartij is een onverbloemd gevecht, wat betreurenswaardig is daar de game de flamboyante stijl en het bijhorende kleurenpalet juist wél zo goed tentoonstelt.

Microtransacties

Ook de online-modus stelt enigszins teleur. Deze bestaat uit een aantal standaard opties, die weliswaar goed speelbaar zijn, en een Campaign. In deze speciale optie neem je het op tegen tegenstanders waarvan het vechtpatroon gebaseerd is op online opgeslagen ghost data. Door zo ver mogelijk te geraken speel je nieuwe outfits, taunts, geluiden en andere extra’s vrij. In deze gevechten ben je afhankelijk van je energiemeter, waar je na ieder gevecht een deel van verliest. Om verder te spelen moet je af en toe deze energie opladen. Er is hier gekozen voor een free-to-play model dat we ook bij veel mobiele games zien. Het opladen van je energie duurt twee minuten, waardoor je na ieder gevecht dus moet wachten. Zoals je echter wel kunt raden kun je deze wachttijd ook overslaan, als je bereid bent wat extra (echt!) geld te spenderen. Een weerzinwekkende keuze waarbij we vraagtekens plaatsen, daar All-Star Battle voor de volle prijs in de winkel ligt.

Ook zijn er ook personages te koop in de vorm van downloadable content. Het eerste pakket is gratis en laat het je tegen twee nieuwe personages spelen. Wil je echter zelf een van deze twee vechtersbazen besturen, dan word je alsnog weer doorverwezen naar de PlayStation Store waar je ze dan alsnog moet kopen. Overigens zijn veel van de originele namen uit de Japanse versie om coyrightproblemen te voorkomen, aangepast voor deze Europese editie. Veel personages en speciale aanvallen in JoJo’s Bizarre Adventure verwijzen namelijk naar bekende rock bands en artiesten. Zo vechten we jammer genoeg in plaats van met Santana in All-Star Battle met Santviento en heet de ‘Stand’ Sex Pistols nu Six Bullets.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Amazing Spider-Man 2 review – Nét genoeg voor de fans

Pokémon Art Academy komt in juli naar 3DS