in

De 5 beste Mario Kart-games die geen Mario Kart zijn


Vanaf deze vrijdag ligt Mario Kart 8 eindelijk in de winkels. Kun je echter geen genoeg krijgen van kartgames? Check deze vijf games dan eens, want dit zijn volgens ons de beste kartracers (die niet Mario Kart heten). Je moet er in sommige gevallen wel even een oude console bij kopen…

1. Crash Team Racing
Mario had zijn eigen kartgame en Crash Bandicoot, die ontelbare jaren geleden nog als een soort van mascotte van de allereerste PlayStation werd gezien, kon natuurlijk niet achterblijven. Crash Team Racing is echter meer dan een geslaagd experiment. Zo blijkt maar dat je echt álles in een kart kunt zetten, zelfs een buideldas, het wordt er niet minder leuk op. En met de Multi Tap kon je dit spel – net als Mario Kart op de Nintendo 64 – met z’n vieren spelen! Toffe tracks en heerlijke muziek deden de rest. Naughty Dog wilde het kunstje een generatie later nog eens flikken met de Jak & Daxter-serie (zie Jak X), maar dat beviel ons toch minder.

2. Snowboard Kids
Een kartracer hoeft zich niet specifiek in karts af te spelen. Als het maar een lollige racegame is, als het even kan met een hoop power-ups, dan hoor je ons niet klagen. Dat het dus ook gewoon op snowboards kan, bewees Snowboard Kids voor de Nintendo 64. Als we heel eerlijk zijn, hebben we het spel al een jaar of 15 niet meer gespeeld, maar in ons geheugen hebben we er enorm veel lol mee beleefd. Of kwam dat gewoon door de befaamde gamedroogtes waardoor de Nintendo 64 geteisterd werd? Onderstaande beelden zien er in ieder geval erg gezellig uit. Uniek aspect: na elke ronde brengt de skilift je weer naar de top van de berg!

3. ModNation Racers / LittleBigPlanet Karting
Toegegeven: ModNation Racers en LittleBigPlanet Karting zijn heus niet de beste kartgames ooit gemaakt. De besturing is ons iets te zweverig en ze missen toch een beetje een eigen smoelwerk. Maar we moesten de games gewoon wel meenemen in deze lijst, om de simpele reden dat ze de natte droom van iedere kartracerfan laten uitkomen: je eigen banen maken! Nadat LittleBigPlanet bewees dat spelers graag hun eigen platformers in elkaar zetten, had Sony blijkbaar de smaak te pakken. En de track editor in deze games is érg goed. Met simpele drukken op de knop stamp je zo een heel parkoers uit de grond, inclusief hoogteverschillen en een eigen thema. Beide games krijgen een 10 voor creativiteit, maar missen helaas wel de verfijnde besturing van de Mario Kart-reeks.

4. Sonic & All-Stars Racing Transformed
Sonic is met zijn meest recente kartracer heel dicht in de buurt gekomen van de kwaliteit van Mario. Dit spel heeft het allemaal: iconische personages, uitstekende besturing, een flink aantal creatief vormgegeven tracks en actie op de grond, in het water en in de lucht. Tel daar de indrukwekkende graphics bij op en Transformed doet gewoon heel weinig mis. Een prima alternatief op Mario Kart 8 dus, als je het ons vraagt.


5. Diddy Kong Racing
Diddy Kong Racing van Rare is ons favoriet. De helft van de InsideGamer-redactie vond dit een betere kartracer dan Mario Kart 64 en het is niet gek om te zien waarom. Ten eerste introduceerde dit spel de mogelijkheid om ook te vliegen en te racen over water. De muziek en de graphics waren, zoals we gewend waren van Rare, uitmuntend. Het belangrijkste vonden we echter de adventuremode: een singleplayermodus die je langzaam maar zeker alle tracks liet ontgrendelen in een overkoepelende wereld, inclusief ijzingwekkend spannende races tegen eindbazen. Stiekem hopen we bij elke nieuwe Mario Kart dat Nintendo ook eens een adventuremode toevoegt. Dat zou wat ons betreft Mario Kart 8 echt perfect maken. Maar met Mario Kart 8 zijn we ook al blij hoor, en ach, doe eens gek, misschien stoffen we dit weekend onze Nintendo 64 af en starten we Diddy Kong Racing nog eens op…

Wat zijn jouw favoriete kartracers? Laat het ons weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sony maakt winst op elke verkochte PS4

Tropico 5 – Een dictatuur is niet guur