in

Komkommertijd: De beste in-game komkommers


Hoera, het is weer komkommertijd! In deze traditioneel stille zomerperiode, waarin vanwege de vakantie totaal niets gebeurt, is het verleidelijk om met irrelevante nieuwtjes de trouwe lezer bezig te houden. Er valt namelijk maar weinig te beleven in gameland: het grote E3-nieuws is allemaal netjes gerapporteerd en er komen nauwelijks nieuwe games uit. Om komkommertijd eer aan te doen – en ook jullie uit de zon te houden – zetten we daarom de beste in-game komkommers voor je op een rij.

Mario Kart DS
Wanneer je in Mario Kart DS een gouden beker haalt op alle 100cc Nitro Grand Prix races krijg je nieuwe karts voor ieder personage. De groene kart van Yoshi is de Cucumber, een ouderwets racemonster in de vorm van, inderdaad, een komkommer. Lekker aerodynamisch! En gezond, naar het schijnt.

Animal Crossing: Let’s Go To The City
In 2010 werd voor de Japanse versie van Animal Crossing: Let’s Go To The City een bijzondere downloadable aangekondigd: een paard gemaakt van komkommer. Dit exclusieve “speeltje”, vergelijkbaar met de kastanjepoppetjes die wij maken, werd speciaal gemaakt voor het Japanse Oban Festival. Helaas is het komkommerpaard nooit naar Europa gekomen. Hetzelfde geldt overigens voor de koe van aubergine…

Harvest Moon
In de Harvest Moon-spellen speel je als jonge jongen of meid die plots een hele boerderij moet runnen. Om geld te verdienen dien je fruit en groente te kweken en een veestapel te onderhouden. Zoals een goede boerderij absoluut niet betaamt zijn de komkommers goed vertegenwoordigd! Komkommertijd in Harvest Moon betekent dikke knaken verdienen!

Ice Climber
De NES-game Ice Climber wordt doorgaans geassocieerd met aubergines. Dat komt omdat de speler in het eerste level aubergines, die zijn ontvoerd door een pterodactylus (eeh, wat?), moet verzamelen. Ieder level brengt echter een nieuw soort groentelekkernij. In level 4 zijn de komkommers aan de beurt: ontwijk de vijanden, breek de blokken ijs en klim naar boven om de waterige groentes te bereiken. Hmmmm! Bevroren komkommer, perfect voor deze zomerse temperaturen.

Bonusfeitje: In het Super Smash Bros. Brawl level ‘Summit’, dat is gebaseerd op Ice Climber, maakt de komkommer een cameo. Als je de groente pakt gaat er 10% van je schade af. Logisch, want zoals we al zeiden: komkommers zijn een gezonde (en niet te vergeten feestelijke) snack!

Dragon Quest XI
Eén van de eerste vijanden die je in Square Enix’ JRPG Dragon Quest IX tegenkomt is de Cruelcumber, een nogal slappe komkommer met een harde speer. Zijn grote broer, de Scourgette, is een stuk sterker.

Mario Party DS
Mario Party DS heeft een hele minigame die is gebaseerd op komkommers. In “Cucumberjacks” moeten spelers samenwerken om een gigantische komkommer in schijfjes te snijden door over het touch-screen te rossen met de stylus. Deze game is overigens ook in het echt te spelen, op een snijplank. Een ideale bezigheid tijdens slappe feestjes en indrinkavonden.

Princess Tomato in the Salad Kingdom
Princess Tomato is een prehistorische game van Hudson Soft die oorspronkelijk in 1984 in Japan verscheen. In deze text adventure speel je als Sir Cucumber, een stoere ridder met een komkommer als hoofd, en moet je Princess Tomato redden uit de klauwen van de kwade Minister Pumpkin. Het spel is in 1988 overgezet naar de Famicom en de Amerikaanse NES; cartridges van het spel zijn redelijk zeldzaam. Ze leveren anno 2014 al gauw de prijs van zo’n honderd komkommers op.

Eervolle vermelding: The Curse of Monkey Island
Toegegeven: zeekomkommers zijn geen échte komkommers, maar slome beesten die op de bodem van de zee leven. Desondanks is de Sea Cucumber, het piratenschip van Guybrush Threepwood in the Curse of Monkey Island, het vermelden waard. Zonder dit schip hadden we immers geen Insult Sword Fights op zee! Bonuspunten voor wie de tekst nog weet van het liedje bij onderstaande GIF.

Hebben we in onze zomerse bui nog virtuele komkommers over het hoofd gezien? Laat het weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe systeemupdate PlayStation 4 nu te downloaden

Mystery Case Files : Return to Ravenhearst