in

Alle beschikbare Xbox One-games


De Xbox One lanceert vandaag eindelijk officieel in Nederland. Buiten Nederland en ook in verschillende winkels binnen ons kikkerland is de Xbox One al geruime tijd te krijgen. Dat betekent dat er ondertussen ook al veel games beschikbaar zijn vanaf de lancering.

Hieronder vind je een uitgebreide lijst van de toptitels in alfabetische volgorde, met daaronder de rest van het aanbod.

Assassin’s Creed IV Black Flag

Assassin’s Creed IV: Black Flag bevat alles wat de serie zo goed maakt. Het klimmen, klauteren, sluipen en moorden is net zo leuk als altijd en de afwisseling tussen land- en zeemissies zorgt voor de nodige verfrissing. De grote open wateren en alles wat zich hierop afspeelt, met name de wilde zeegevechten, zorgen ervoor dat je je als een echte piraat waant.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 8.

Battlefield 4

Battlefield 4 op de Xbox One betekent enorme multiplayergevechten met 64 man. Als vanouds kun je zowel ter land, ter zee en in de lucht intense gevechten uitvoeren. Dankzij de zogenaamde Levolution is het landschap met zijn interactieve omgevingen te vernietigen en kan ieder potje drastisch veranderen.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 9.

Call of Duty: Ghosts

Om de paar maanden op te vullen tot Call of Duty: Advanced Warfare uitkomt, is er natuurlijk COD: Ghosts. Als vanouds speelt de competitieve multiplayer heerlijk soepel en is het level-design ook van hoog niveau. Ook is Ghosts de eerste Call of Duty voor de nieuwe generatie spelcomputers en is de engine hier speciaal voor ontworpen.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 8+.

Dead Rising 3

Het derde deel in Capcom’s open wereldgame waar alles draait om het slachten van duizenden zombies. Om het leger van ondoden te lijf te gaan zijn is de wereld bezaaid met wapens. Van bakstenen en honkbalknuppels tot rolstoelen en raketlanceerders. Wapens en voertuigen zijn ook met elkaar te combineren waardoor je de meeste vreemde en dodelijke constructies in elkaar zet.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 8-.

Diablo 3: Ultimate Evil Edition

Blizzard brengt de verslaving van Diablo 3 ook naar de nieuwe generatie spelcomputers. De Xbox One-versie bevat een nieuwe klasse en act om mee aan de slag te gaan dankzij de uitbreiding Reaper of Souls. De graphics zijn gedetailleerd en zetten dezelfde zwartgallige sfeer neer als de vorige delen. Blizzard is er vooral in geslaagd een pc-game fatsoenlijk over te zetten naar consoles en weer uren aan speelplezier te bieden.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 9+.

Forza Motorsport 5

Forza Motorsport 5 is een ode aan de autosport en exclusief voor de Xbox One. Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij tal van gedetailleerde en oogverblindend mooie bolides, die bovendien fantastisch klinken en racen. Met tweehonderd auto’s is er genoeg keuze. De game biedt dan ook weer een ijzersterke race-ervaring en is een prima zoethoudertje tot Forza Horizon 2.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 8.

Metro Redux

Metro Redux is een heruitgave die beter is dan alle anderen. Beide games kennen een ontzettend originele setting die garant staat voor een indrukwekkende ervaring. De extra’s die 4A Games heeft toegevoegd zorgen voor zoveel vernieuwing dat je bijna vergeet dat Metro Redux ‘slechts’ een heruitgave is. Zowel fans als nieuwkomers kunnen zich aan deze verzameling geen buil vallen.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 9+.

Rayman: Legends

Rayman: Legends gaat verder op de weg die door zijn voorganger is ingeslagen en doet dat op een magistrale wijze. De levels, die draaien om tempo en timing, zijn heerlijk dynamisch, blijven vernieuwen en de moeilijkheidsgraad wordt gedurende de game ook lekker opgeschroefd. De frustratie blijft gelukkig binnen alle perken, mede omdat de levels zowel visueel als qua platformgameplay ontzettend veel te bieden hebben.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 9+.

Ryse: Son of Rome

Ryse: Son of Rome is een exclusieve launchgame voor de Xbox One, gemaakt door Crysis-ontwikkelaar Crytek. In de game kruipen spelers in de huid van een Romeinse soldaat genaamd Marius Titus. Hij maakt een levensgevaarlijke tocht om de dood van zijn familie te wreken en de eer van Rome te herstellen. Op het gebied van gameplay niet de beste game, maar Ryse: of Rome ziet er wel weergaloos uit.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 5.

Titanfall

Titanfall is afkomstig van de oude makers van Call of Duty en is een uitstekende toevoeging aan de shootermarkt. De game speelt heerlijk vloeiend en de sterk ontworpen maps voelen aan als een speeltuin. Het enorme contrast in de speelwijze tussen piloot en gigantische mechs (Titans) is aangenaam, en zorgt voor de nodige afwisseling.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 8.

Thief

Thief is terug. Bijna tien jaar geleden zagen we Garrett voor het laatst door de straten van The City sluipen en in de tussentijd zijn veel afstammelingen van zijn befaamde gameserie voorbij gekomen. Hoofdpersoon Garrett is een genot om te besturen en zijn wereld ziet er geweldig uit. Nu is de oude meester terug in een compleet nieuw jasje. Eindelijk kun je The City weer onveilig maken.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 7½.

Tomb Raider: The Definitive Edition

Tomb Raider grijpt je na een ietwat traag begin vast en sleurt je langs elke modderige rivier die het mysterieuze eiland te bieden heeft mee. De Definitive Edition is een volledig vernieuwde versie voor Xbox One waarin een zeer gedetailleerde Lara in een enorm realistische wereld rondloopt. Deze editie bevat alle downloadbare content, digitale versies van de Dark Horse-strip en veel meer.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 8½.

Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The New Order is een shooter die zich afspeelt in een alternatief universum, ten tijde van de jaren zestig. Hierin hebben de Nazi’s de Tweede Wereldoorlog gewonnen. Het is aan Wolfenstein-held William “B.J.” Blazkowicz om een onmogelijke missie uit te voeren en de Nazi’s alsnog uit te schakelen. Dit is een klassieke shooter, bedoeld voor iedereen die weer eens ouderwets nazi’s over de kling wil jagen met dikke machinegeweren.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 8.

Watch Dogs

Watchdogs is een sandbox-game in een futuristische stad die geheel wordt bestuurd door een computernetwerk. Spelers kunnen daardoor alles hacken, van de stoplichten tot de mobiele telefoons van de inwoners. Een open wereldgame die meteen meedraait in de top van het genre. Eentje met een relevante vertelling, extreem vermakelijke gameplay, bakken content en een indrukwekkend mooi Chicago.

Lees onze review waar we de game beloonden met een 9.

Overige beschikbare titels:
The Amazing Spider-Man 2
FIFA 14
Fighter Within
Just Dance 2014
Kinect Sports Rivals
LEGO Marvel Super Heroes
The LEGO Movie Videogame
LEGO The Hobbit
Madden NFL 25
Murdered: Soul Suspect
NBA 2K14
NBA Live 14
Need for Speed Rivals
Plants vs. Zombies: Garden Warfare
Skylanders: Swap Force
Sniper Elite 3
Transformers: Rise of the Dark Spark
Worms Battlegrounds
EA Sports UFC
Zoo Tycoon
Zumba Fitness World Party
Warriors Orochi 3 Ultimate

Een hoop toffe games op Marketplace, zoals Killer Instinct.

Games op Marketplace
Natuurlijk zijn er ook een hoop leuke games op de Marketplace verschenen. Hieronder vindt je het lijstje met de leukste titels:

Angry Birds: Star Wars
Child of Light
Crimson Dragon
Contrast
Guacamelee! Super Turbo Championship Edition
Killer Instinct
Max: The Curse of Brotherhood
Minecraft: Xbox One Edition
Outlast
Stick it to the Man!
Super Time Force
Trials Fusion
Valiant Hearts: The Great War
The Wolf Among Us

De Xbox One kost 399 euro en is vanaf 5 september verkrijgbaar in Nederland. De Kinect is niet standaard inbegrepen bij de aanschaf van de console. Wel kun je de console met Kinect aanschaffen via de Day One-editie voor 499 euro. Hier zit ook Dance Central: Spotlight bij.


Laat in de reacties weten wat jij van het aanbod aan games vindt en wat jij gaat halen of al in huis hebt!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Top 20 best verkochte game franchises (#10 – #1)

Super Smash Bros. 64 – Retro