in

RollerCoaster Tycoon 3


RollerCoaster Tycoon kwam bescheiden op de markt in 1999, maar het spel waarin je pretparken kon bouwen werd al snel een gigantische hit. Dit zorgde ervoor dat er een tweede deel en vier uitbreidingen verschenen. In totaal werden de RollerCoaster Tycoon spellen bij elkaar meer dan zeven miljoen keer verkocht en het spel heeft dan ook bewezen een leuk, goed ontworpen en kindvriendelijke titel te zijn. Onlangs werd een nieuw deel aangekondigd: RollerCoaster Tycoon 3.

De grootste verandering in dit nieuwe deel is duidelijk zichtbaar; het spel is volledig in 3D, waar de vorige twee delen het nog moesten doen met twee dimensies. RollerCoaster Tycoon 3 ziet er fantastisch uit door de 3D engine. Deze overgang betekent niet alleen dat het spel er compleet anders uitziet, maar het geeft je ook de mogelijkheid om in een door jezelf ontworpen achtbaan te rijden!

Het nieuwe deel zal ook meer aandacht besteden aan de bezoekers van je park. In de eerdere twee delen zagen de bezoekers er bijna allemaal hetzelfde uit en wilden ze allemaal hetzelfde. In RollerCoaster Tycoon 3 krijg je het veel lastiger. De bezoekers hebben nu verschillende leeftijden en dus andere interesses. Dit betekent dat je voor elk type bezoeker je park moet indelen. Ouders met kinderen willen kindvriendelijke attracties, terwijl tieners en volwassenen op zoek gaan naar de spannendere attracties. Ondertussen willen de oudere bezoekers weer een ander soort vertier. Als je dan nog toepassende muziek toevoegt aan de juiste attracties heb je nog meer kans dat je de bezoekers naar de juiste attracties weet te lokken. Dit keer komen de bezoekers ook niet meer als individuen je park binnen, maar in groepen. Groepen vrienden, schoolreisjes enzovoorts.

De 3D engine zorgt er dus ook voor dat alle bezoekers er anders uitzien. Verschil in geslacht, leeftijd, lengte, kleding, en nog heel veel meer. De makers beweren dat er geen twee bezoekers zullen zijn die er hetzelfde uitzien. Ook zul je duidelijk de gezichtsuitdrukking van je bezoekers kunnen zien. Als je bijvoorbeeld meerijdt in één van je achtbanen kun je om je heen kijken, en zien hoe je bezoekers de rit ervaren. Sommige bezoekers zullen zich stevig vastgrijpen, terwijl anderen hard schreeuwend hun armen de lucht in gooien.

Net zoals in de voorgaande RollerCoaster Tycoon spellen is het leukste aspect van het spel natuurlijk om je eigen achtbaan te bouwen, waarin je dit keer, zoals ik eerder al aangaf, ook kunt meerijden! Natuurlijk zullen er weer genoeg pre-made achtbanen in het spel zitten, maar dankzij de 3D engine is het nu veel makkelijker om je eigen achtbaan in elkaar te zetten. Je kunt tijdens het bouwen van je achtbaan van alle kanten bekijken of het stuk wel goed past en hoe het er uit gaat zien. Alles zal gepaard gaan met vijf verschillende thema’s. Je kunt dit keer ook veel meer met je attracties en winkeltjes doen. Zo kun je meerdere soorten paraplu’s verkopen en andere soorten hamburgers aanbieden.

RollerCoaster Tycoon 3 zal de gebruikelijke missies bieden. In het begin heb je zes parken tot je beschikking waarin je aan de slag kunt. Na elke succesvolle missie komt er weer een nieuw park vrij. Je kunt ook kiezen om een los spelletje te spelen in een willekeurig park, zonder geldproblemen, opdrachten of tijdslimieten. De interface is ook aangepast. In de oudere delen was het nog wel eens zo dat de veel schermpjes je zicht op het park blokkeerden. In deel drie zullen alle menuutjes en schermpjes zoveel mogelijk aan de zijkanten worden gehouden.

De grafische pracht van het spel zal er voor zorgen dat er gigantische parken kunnen worden gemaakt, met daarin duizenden verschillende bezoekers die allemaal hun eigen behoeften hebben. Het spel is al geruime tijd in ontwikkeling en persoonlijk kan ik niet wachten tot ik een ritje in mijn eigen achtbanen kan maken. Als alles goed gaat komt RollerCoaster Tycoon 3 eind dit jaar nog uit.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

InsideGamer bezoekersonderzoek

Vietnam in spellen