in

De vijf beste teams in Fifa 15


In voetbal wint niet altijd de beste ploeg, maar het helpt als je over de beste spelers beschikt. Zo ook in Fifa 15. Wie op zoek is naar spelers voor zijn nieuwe Ultimate Team doet er goed aan eerst te spieken welke clubs en competities het beste zijn, zodat je de beste spelers met de ideale Chemistry kunt verzamelen. Maar ook voor Online Seasons is het tijdig kiezen van een goed en gebalanceerd team noodzaak. We helpen je een handje. Hier de vijf beste teams van Fifa 15 op een rij.

Chelsea FC | 83 | 82 | 81
Op de vijfde plek staat Chelsea FC. De huidige nummer één van de Barclays Premier League heeft in elke linie genoeg topspelers, onder wie de nieuwe aanwinsten Courtois, Fabregas en Costa. Met Eden Hazard heeft Chelsea zelfs de nummer 10 op de spelerranglijst in de gelederen. Kortom, een hele all-round ploeg met veel verschillende mogelijkheden.

Manchester City | 83 | 83 | 81
Nét iets boven Chelsea vinden we de regerend landskampioen van Engeland: Manchester City. Wederom een all-round ploeg met topspelers als David Silva, Agüero en Dzeko. Doelman Hart mag dan wat minder zijn dan Chelsea-keeper Courtois, maar met rotsen in de branding Touré en Kompany beschikt Manchester City over genoeg fysieke kracht om online goed mee te draaien of een prima basis te vormen voor jouw Ultimate Team.

Bayern FC | 86 | 85 | 80
Bayern München draait al jaren consequent mee aan de top en was hofleverancier van wereldkampioen Duitsland. Niet heel gek, met spelers als Boateng, Lahm, Schweinsteiger en Götze, aangevuld met internationale toppers als Ribery en de op twee na beste speler in de game: onze eigen Arjen Robben. De belangrijkste reden om met Bayern te spelen, vinden we misschien wel onder de lat. Keepers zijn namelijk nadrukkelijker aanwezig in Fifa 15 en bij Bayern staat de met afstand beste keeper uit de game in het doel: Manuel Neuer. Het is een flinke klus om die te passeren, dat bleek wel op het afgelopen WK.

Real Madrid | 86 | 85 | 81
Vorig jaar wonnen ze de Champions League, maar volgens EA is Real Madrid net niet de allerbeste club ter wereld. Dat terwijl De Koninklijken toch beschikken over spelers als Ronaldo, Benzema, Sergio Ramos en kersverse aanwinsten als Hernandez, Kroos en WK-sensatie James Rodríquez. Een waanzinnige selectie waarmee je online heus geen modderfiguur slaat, maar Real Madrid schiet toch nog nét één puntje tekort om de allerbeste club van Fifa 15 te zijn.

FC Barcelona | 87 | 85 | 81
Die eer gaat namelijk naar aartsrivaal FC Barcelona. Wat ongetwijfeld samenhangt met het feit dat Fifa-uithangbord Lionel Messi, ondanks een teleurstellend seizoen en dito WK, de beste speler van de game is. FC Barcelona’s statistieken lijken dan ook vooral restanten van die briljante seizoenen van een paar jaar terug, aangezien ook spelers als Iniesta, Xavi en Busquets wel erg hoge ratings hebben. Aan de andere kant heeft FC Barcelona met Bravo, Ter Stegen, Vermaelen en Luis Suarez ook flink gerenoveerd. Hoe dan ook: FC Barcelona is nog altijd het beste team in Fifa 15 en dat betekent dat we deze club nog heel vaak online gaan tegenkomen.

Ook opvallend
Deze top 5 zorgt waarschijnlijk al voor genoeg discussie, maar in onze zoektocht naar de vijf beste teams vielen ons nog een aantal dingen op. We hebben bijvoorbeeld ook even naar de nationale elftallen gekeken. Hadden we deze teams wel meegenomen, dan zouden er twee nationale teams in de top 5 staan: het door Nederland vernederde Spanje en het met 7-1 door Duitsland aan de kant gezette Brazilië. Het toont aan hoe schromelijk overschat spelers als Hulk en David Luiz zijn en hoe voorzichtig EA is met het afwaarderen van spelers als Casillas en Xavi. Wereldkampioen Duitsland zien we pas terug op een met Frankrijk gedeelde negende plek.

Daarmee zou Duitsland slechter zijn dan Manchester United. De ploeg van Louis van Gaal, die het momenteel erg zwaar heeft in de Premier League, zou vrijwel even goed zijn als Chelsea. Aanvallers Rooney, Van Persie en Falcao vormen volgens EA zelfs de beste linie in het hele spel, want Manchester United krijgt voor zijn aanval een rating van 88. Zelfs de andere ploegen uit deze top 5, waar toch ook wel een paar goede spelers rondlopen, weten in geen enkele linie zo’n torenhoge rating te bewerkstelligen. Misschien moet je die lach dus even inhouden als je online tegenstander het veld oploopt met vervlogen kampioenen Brazilië, Spanje en Manchester United. Ze doen nog steeds mee, in Fifa 15 althans.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

League of Legends bestraft giftige spelers met Ranked Restrictions

Driveclub ondersteunt alleen stuurwielen van Thrustmaster