in

Tony Montana, zijn leven in quotes


“My name is Antonio Montana. And you, what do you call yourself?” Het zijn de eerste woorden die Tony Montana spreekt op Amerikaanse bodem. Al meteen wordt duidelijk wat voor type onze Cubaanse vriend is. Niet op zijn mondje gevallen, voorzien van een flinke dosis humor, en in het bezit van stalen ballen.

Met zijn maatje Manny wordt Tony naar een kamp vol criminele en andere minder perfecte Cubanen getransporteerd. Manny is ook een geval apart. Door de smoes die hij van Tony gehoord had compleet verkeerd te vertellen, belandt hij in dezelfde bus als Tony. “You should have kept your mouth shut anyway. They’d have thought you were a horse and let you out.”

In dat kamp krijgen Tony en Manny hun eerste opdracht: in ruil voor een werkvergunning en een baantje in Miami moeten de beide heren een politiek saillant figuur, genaamd Emilio Rebenga, opruimen. “I kill communists for fun. For a green card, I carve him up real nice.” Even later maakt Tony de persoon in kwestie koud met een lekkere diepe messteek.

Afwassen is ook niet alles

De volgende etappe in het nieuwe leven van Tony Montana blijkt echter niet erg rooskleurig. Afwassen bij een kleine broodjeszaak is niet waarvoor Tony op de wereld is gezet. Bij het binnenhalen van de volgende klus noemt Omar Suarez Tony een afwasser… “Don’t call me dishwasher man or I will kick that monkey ass of yours…”. Nog geen minuut later neemt Tony ontslag, en is hij met Manny op weg naar hun eerste drugsdeal.

Bij de eerste drugsdeal gaat het behoorlijk mis. Niet in de laatste plaats doordat Tony de man waarmee hij zaken doet (Hector) et bloed onder de nagels vandaan haalt. “Why don’t you try sticking your head up your ass. See if it fits.” Uiteindelijk vermoordt Tony Hector, en verlaat het pand met zowel zijn geld als de ‘yayo’, oftewel: cocaïne.

Terwijl de zaken onder de vleugels van Frank Lopez goed gaan, ziet Tony grote mogelijkheden. “This town is like one big pussy, waiting to get fucked”, zo leert Tony aan Manny. Die is zelf overigens voornamelijk bezig met het scoren van zomeel mogelijk mooie vrouwen. Ook daar heeft meneer Montana wel wijsheid voor: “In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, you get the woman.”

De introductie van Sosa doet de opmars van Tony is een stroomversnelling raken. Langzaam wordt duidelijk dat Tony los van Lopez zaken wil doen. Daar heeft Sosa zeker geen problemen mee, maar vertrouwen doet hij Tony nog niet. “All I have in this world is my word and my balls, and I break ‘em for noone, you understand?” Duidelijk.

De zaken gaan goed voor Tony Montana. Zo goed, dat vroegere vrienden ineens vijanden worden. Nadat Frank Lopez via huurmoordenaars heeft geprobeerd Tony uit te schakelen, gaat Tony op bezoek bij zijn voormalige werkgever. Frank smeekt Tony hem niet te doden. Dat doet Tony niet, maar hij heeft wel een duidelijk bevel voor zijn beste vriend: “Manolo, shoot that peace-a-chit..”

Van kwaad tot erger

Toch is het tussen Manny en Tony niet alleen maar pais en vree. Tony zit Manny duidelijk als een ondergeschikte, en dat kan Manny niet hebben. Kwaad verlaat hij de kamer, waarin Tony een bad neemt. Tony legt nog even haarfijn uit hoe hij over vertrouwen denkt. “Who put this thing together? Me, that’s who. Who do I trust? Me!” Hierna gaat het van kwaad tot erger. Tony komt er meer en meer alleen voor te staan. In een restaurant komt het tot een emotioneel dieptepunt, als Tony op alle gasten inpraat en hen de grond in boort. “You need people like me. You need people like me so you can point your fucking fingers and say “that’s the bad guy”!”

Als bijna alles al kapot is, gaat de enige vrouw waar Tony echt om geeft, zijn zusje Gina, ook nog over de schreef. Als Tony haar met Manny aantreft in een villa, slaan de stoppen door. Tony maakt zijn beste vriend van kant en neemt Gina mee naar zijn huis. Daar komt het tot een climax. Eerst probeert Gina haar broer te vermoorden, maar een van Sosa’s trawanten schiet haar neer. Dan valt het Tony op dat er een half leger in zijn huis rondloopt. “You fuck with me, you’re fucking with the best!”. Nadat de laatste helper van Tony de dood heeft gevonden, pakt Tony zijn grootste gun en gaat het gevecht aan, terwijl hij zijn meest fameuze zin eruit gooit: “Say hello to my little friend!” Nadat Tony aanvankelijk iedereen overhoop knalt, krijgen Sosa’s mannetjes toch de overhand. Dan komt van achteren een man met een shotgun…

Tony draait zich om, schiet de man neer en ook de rest van de bad-guys: welkom in Scarface: The World is Yours! In de film komt Tony daar al aan zijn eind, maar in het spel begint het daar eigenlijk pas! Nu Sosa hem de oorlog heeft verklaard en Tony alles wat hij had, kwijt is, moet zijn imperium opnieuw opgebouwd worden. Dat kun je eind dit jaar zelf gaan doen, als Vivendi Scarface: The World is Yours op de markt brengt!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WTF Alle gekheid op een UMD’tje

Tony Hawk’s Downhill Jam Demonstratie met de Wiimote