in

Esmee in cosplay: Bracers maken


InsideGamer zet cosplay graag in het zonnetje en ik, Esmee, mag het zonnetje spelen! In een reeks afleveringen duik ik samen met jullie in de wondere wereld van Diablo 3. Ik maak namelijk een Demon Hunter-cosplay. In deze aflevering staan de armstukken, ofwel de bracers, centraal.

Het is tijd voor een nieuwe aflevering van Esmee in cosplay. In de vorige weken liet ik jullie op chaotische wijze zien met welke materialen ik ga werken en hoe ik daarmee een borststuk maak. Ik gebruik de thermoplastische materialen CastFixx en Worbla en verhit ze met het beruchte heteluchtpistool.

Dit is aflevering drie van Esmee in cosplay en hierin maak ik de bracers!

Van A tot B
Ik leg alle benodigdheden weer netjes klaar: een schaar, een pen, de CastFixx en Worbla, het heteluchtpistool, huishoudfolie en duct tape. Ik wikkel mijn eigen bovenarm in met de folie en vervolgens de duct tape, mijn huid vermijdend, en knip dit los. Nu heb ik een mal van mijn bovenarm. Het maakt wel uit of je je linker- of rechterarm, niet om de vorm maar om de hand waar je het beste mee kunt knippen.

De mal leg ik plat en knip ik netjes bij om een mooie vorm te creëren. Dit kun je natuurlijk achteraf doen op het materiaal, maar het leek mij handig om de mal zelf aan te passen. Een project als dit is nou eenmaal lekker veel experimenteren en dat maakt het leuk! Gewoon buiten het boekje denken en gerust buiten de lijntjes kleuren, want foutjes vallen toch wel te herstellen. Voel jezelf vrij in je werkwijze en laat je niet beperken door een idee dat je niet creatief zou zijn. Waarschijnlijk ben je creatiever dan je denkt.

Ik trek de omlijning vier maal over op de CastFixx, om twee bracers te maken. Beide bracers maak ik met een dubbele laag voor extra stevigheid. Ik maak ook pijltjes, aangeduid door de oranje lijntjes hieronder. Deze overbruggen de opening in de bracer om hem vast te maken om je arm. Als je de uiteinden al aan elkaar smelt is de kans klein dat je ze gemakkelijk om kunt doen. Maar ook hier, doe wat jou zelf handig en prettig lijkt.

Op de Worbla trek ik de decoratieve lijnen over die op de onder- en bovenrand van de bracers komen. Ik knip ze uit en nu is de basis eigenlijk al af. Met de heat gun maak ik de materialen warm om ze op elkaar te plakken. Vervolgens vorm ik ze naar mijn bovenarmen. Ik raad je wel aan je mal misschien tussen je arm en het materiaal te leggen, gezien het nogal heet is. Niet dat ik me verbrand heb, maar gewoon als tip.

Hieronder zie je de basis van de bracers. Ze zien er nog kaal uit, maar met een gesso-laag of zes en een likje verf gaat dit er baas uitzien, gok ik. Dan nog een riem aan flarden knippen voor de studs, mits ik die erop wil doen (even het eindresultaat afwachten, ik wil niet dat het kostuum te druk word) en de siersluitingen bevestigen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Borderlands: The Pre-Sequel! review – It’s a Claptrap!

Games & Filosofie – Games zijn (geen) kunst!