in

Partnerbijdrage: Drie gamefrustraties en de perfecte oplossing


De eerste drie dingen die bij ons opkomen als we denken aan gamen anno 2014: online integratie, digitale games kopen en live streaming. De gemende deler: internet. Zonder een stabiele verbinding is gamen tegenwoordig simpelweg onmogelijk. Uit de server gekickt worden, haperende streams op Twitch, te lang wachten tot je die nieuwe game uit de PlayStation Store eindelijk kunt spelen… het zijn first world problems, met extreme gevolgen voor onze gemoedstoestand.

Iedere gamer, ieder gezin, ieder huis is anders; de frustraties blijven hetzelfde. Niemand wil lag, uit de server gekickt worden omdat je verbinding trager is dan die van je medespelers, te lang wachten tot een download klaar is en constant onderbroken worden terwijl je de E3-persconferenties vanuit probeert te volgen. Maar je wilt ook niet veel teveel betalen voor een internetabonnement met allemaal extra’s om alleen je gamegewoontes te ondersteunen. Wij zetten drie herkenbare internetproblemen voor de moderne gamer op een rij.

You lag, you lose
Het hele gezin zit te schelden. Het online potje Call of Duty van zoonlief hapert en zijn kill-death ratio staat op het spel, dochterlief zit naar een vastgelopen HD-film op Netflix te staren, de snelheid waarmee zoon nummer twee mp3’s probeert te downloaden doet denken aan de tijd van inbelverbindingen en ISDN, terwijl het je partner niet lukt om in te loggen op Spotify om de nieuwste Leonard Cohen te luisteren. Oorzaak: vader, moeder en kroost maken tegelijkertijd gebruik van dezelfde internetverbinding. Oplossing: speel een singleplayergame, haal de videorecorder van stal en stof die platencollectie eens af. Toch?

Geen goedkoop geintje voor grootgebruikers
Bekend verhaal voor gamers die zelf hun internetabonnement afsluiten: je wilt een flink internetpakket, want je speelt regelmatig Destiny, Battlefield en League of Legends, en je games koop je meer en meer digitaal. Je speelt dus regelmatig tegen anderen en downloadt bovengemiddeld veel. Maar waarom dan in vredesnaam een vaste telefoonlijn en tv-abonnement met twaalfhonderd kanalen erbij? Om te bellen met de familie gebruik je je mobiele telefoon wel en behalve Inside Gamer is er toch niets boeiends op de tv.

Samenwonen is samen delen
Nog een situatie: je gezinssituatie. Je woont al een tijdje in een groot appartement op een toffe plek, dat je via-via voor een zachte prijs hebt weten te huren. Het is een echte bachelor pad. Maar langzamerhand begint je relatie steeds beter te lopen. Jij en je vriend of vriendin zijn al een tijdje bij elkaar en het wordt tijd om samen te gaan wonen. In jouw appartement, want jij hebt de ruimte. Het betekent dat er dingen gaan veranderen. De game-pc verhuist naar een kleiner kamertje en plots moet je je internetverbinding delen. En misschien kijkt je partner wél graag tv. Een nieuw abonnement afsluiten is dan vaak geen optie, want: duur en omslachtig.

Vodafone Thuis
Voor elke situatie een oplossing. Vodafone komt met een nieuw concept, namelijk Vodafone Thuis. Dat komt op het volgende keer: je kiest een pakket dat bij jou past, past het pakket aan naar jouw wensen en betaalt vervolgens alleen voor wat je gebruikt. Niet blij met je keuze? Of verandert er iets in huis? Dan vraag je Vodafone om een kosteloze up- of downgrade van je abonnement. Dat kan tijdelijk of voor altijd. Ga je bijvoorbeeld op wereldreis, dan zet je tv en bellen uit en betaal je alleen voor internet.

Internet is sowieso de enige verplichte basis voor Vodafone Thuis. Ben je dus hardcore gamer en heb je helemaal niets aan een vaste telefoonlijn of televisieabonnement, dan kies je een internetabonnement vanaf dertig euro per maand. Zonder extra’s die je niet gebruikt, maar met de opties en snelheid die voor jou van belang zijn. Woon je in een huishouden met meerdere fanatieke websurfers, tv-kijkers en vastelijnbellers, dan ga je voor een breed pakket met maximale internetsnelheid. Hoe snel is afhankelijk van of je toegang hebt tot glasvezel.

Hoe dan ook voorkom je dat jij of je huisgenoten straks een potje FIFA, een raid in World of Warcraft of een online race in The Crew gefrustreerd en afbreken. Minder betalen, minder lag en meer lol. Dat terwijl de rest van het gezin probleemloos door kan Spotifyen, Netflixen en downloaden via dezelfde verbinding. Vodafone Thuis is klaar voor gamen anno 2014.

<script type=”text/javascript”>// </script>
<noscript> </noscript>

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Saimon Says: hoe ik een game recenseer

De vetste games van november 2014 (video)