in

Tips voor de beginnende pc-gamer


Ben je van plan je eerste stappen te zetten in de wereld die pc-gamen heet? Dan heb je twee dingen nodig: een pc en een game. In veel gevallen heb je ook een snelle internetverbinding nodig, maar dat zit eigenlijk bijna altijd wel snor met de pakketten voor internet, bellen en tv van tegenwoordig. Je belangrijkste focuspunt is dus je computer. Welke onderdelen moet je pc hebben om er serieus mee te kunnen gamen? En aan welke eisen moeten deze onderdelen voldoen?

Processor
De processor (CPU) verwerkt alle programma-informatie die door je computer gaat. Processors zijn er van uiteenlopende kwaliteit: dual core, quad core en hexa core. Over het algemeen is minimaal een quad core gewenst . De minimaal gewenste snelheid voor je processor is 2.0GHz.
Moederbord In het moederbord (ook wel motherboard of mainboard) komt alles samen. Zorg dat je moederbord genoeg ingangen heeft om het benodigde geheugen in te prikken. Zorg ook dat deze geschikte ingangen heeft voor je grafische kaart(en).

Werkgeheugen
Je werkgeheugen of RAM geeft je processor de capaciteit om zijn werk te doen. Moderne computers hebben meestal zo’n 4GB geheugen, maar bij de wat meer opgevoerde exemplaren kan dit oplopen tot maar liefst 48GB. Over het algemeen geldt: hoe meer werkgeheugen, hoe sneller je pc is. Maar voor dat je het grootste werkgeheugen gaat kopen dat je kan vinden moet je wel even checken of je moederbord dit aan kan.

Grafische kaart
Een zeer essentieel onderdeel van je gamecomputer: de grafische kaart. Deze zorgt dat het visuele aspect van je game optimaal verloopt. Er is een breed scala aan grafische kaarten verkrijgbaar, in prijs variërend van een paar tientjes tot enkele honderden euro’s. Zorg dat je kaart minimaal GDDR3 video RAM heeft (GDDR5 is nog beter) en dat het DirectX 11 ondersteunt.

Je game-pc hoeft geen klauwen met geld te kosten. Wellicht kan je met een paar simpele upgrades zelfs je huidige pc gebruiken om een optimale gaming-ervaring te creëren. Hoe krachtig je pc moet zijn hangt ook sterk af van het soort games dat je speelt. Bedenk van te voren welk soort games je wilt spelen, zoek uit welke systeemvereisten dat soort spellen hebben en stem daar je pc op af.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Proloog van Ori and the Blind Forest – Gameplaytrailer

Raggen op je gitaar met Rocksmith 2014 op PS4 en XOne