in

Esmee in cosplay: Laarzen maken


InsideGamer vindt cosplay gaaf, voornamelijk de passie en overgave die komt kijken bij het maken van een kostuum. Zelf maak ik een Demon Hunter-kostuum van Diablo 3 en ik neem jullie mee in het proces hiervan. In deze aflevering staan de laarzen centraal.

Niet de riem? Nee, helaas. Ik besloot spontaan dat ik led-lampjes in mijn riem wil! Ik heb wat tijd nodig om alle benodigdheden en informatie te verkrijgen. Dan kan ik jullie op een zo simpel mogelijke manier uitleggen hoe je led-lampjes in je cosplay verwerkt. Dat effect ziet er namelijk echt heel tof uit!

In de voorgaande afleveringen maakte in een borststuk en bracers, na ik de verschillende materialen van Minque had uitgetest. Ik koos voor CastFixx en Worbla, gezien beide materialen stevig en vrij makkelijk vormbaar zijn. Wel eerst even opwarmen met het heteluchtpistool, maar dat is zo gedaan.

Dit is aflevering vier van Esmee in cosplay en hierin maak ik de laarzen!

De basis
Speel ik vals? Misschien een beetje voor sommigen. Ik maak het me graag moeilijk, dus een makkelijke weg is een fijne afwisseling. Ik gebruik namelijk kant-en-klare laarzen als basis. Je kunt natuurlijk gewoon een zool halen bij de schoenmaker en from scratch daar een schoen of laars omheen bouwen. Dat heb ik niet gedaan. Ik heb gezocht naar een type laars dat bij mijn Demon Hunter past.

Ik pas de laarzen uiteraard wel aan. Anders was het wel een hele korte video. “Hoi. Dit zijn laarzen! Ik heb ze bij een schoenwinkel gehaald. Bedankt voor het kijken!” Nee, zo makkelijk breng ik het me er nou ook weer niet vanaf.

Ik maak weer een mal van de laarzen, met mijn been erin gezien de laars dan uitzet. Ik teken het patroon dat ik wil, knip dit uit en druk het plat. Ik trek de uitlijning over op de CastFixx en doe hetzelfde voor de bandjes op de Worbla. Deze keer gebruik ik geen twee lagen. Waarom? Geen specifieke reden eigenlijk, gewoon omdat ik er zin in had. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar hoe dit uitpakt, dus een geinig experimentje.

Ik knip de patronen uit en vorm ze vervolgens naar mijn laars. Met een stuk opgerolde CastFixx houd ik de laars in vorm en rechtopstaand. Je weet wel, net als die dingen in schoenenwinkels die de laars opvullen.

De Worbla-bandjes vorm ik ook, dit worden decoratieve riempjes. Er komen nog sluitingen op, maar die afwerking laat ik binnenkort zien! Dus blijf kijken voor een nieuwe aflevering van Esmee in cosplay volgende week vrijdag! Ik houd jullie ondertussen op de hoogte met inside information op het forum.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De vetste games van november 2014 (video)

Sunset Overdrive Review – Jet Rising Down