in

Dit was het nieuws: games delen via Share Play


Wat is er allemaal gebeurd afgelopen week op gamesgebied? De vraag stellen is ‘m beantwoorden wat ons betreft. Hieronder een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de voorgaande dagen. Deze week onder andere PlayStation Share Play en geen halfnaakte streamers meer op Twitch.

PlayStation 4-update met Share Play nu te downloaden
PlayStation 4-update 2.0 ging deze week live, en bracht Share Play met zich mee. Hiermee kun je games delen met je vrienden, of de hulp inroepen van een maat als je vast komt te zitten in een spel. Om een spel te delen heb je allebei een PlayStation Plus-abonnement nodig, als je iemand om hulp wil vragen, heb alleen jij een PS Plus-abonnement nodig. Dit is natuurlijk superhandig als je ergens vast komt te zitten, of als je het spel van een vriend even uit wil testen om te kijken of het de moeite waard is.

Voortaan niet meer (half)naakt streamen op Twitch
Streamers die meer kijkers lokten met hun “uiterlijke schoonheid” dan met hun gameplay, zullen het in de toekomst een stuk moeilijker krijgen. Twitch gaat namelijk strenger optreden tegen streamers die vooral décolleté (of natuurlijk een sixpack) laten zien in plaats van gameplay. Tja, als je décolleté wil zien, zijn er natuurlijk genoeg andere sites waar je aan je trekken komt.

‘X360-versie San Andreas is port van port’
De nieuwe Xbox 360-versie van Grand Theft Auto: San Andreas blijkt een port te zijn van de Android-versie, die op zijn beurt ook al een port was. Portception heet dat in game-jargon. Op zich niet heel raar, gezien de game slechts 3,74 euro kost op de Xbox Marketplace. Helaas is de oude versie, de ge-emuleerde Xbox-versie, uit de digitale schappen verwijderd.

Far Cry 4-maker vindt resolutie niet belangrijk
Ubisoft kan zijn mond maar niet houden over framerates en resoluties. Nu zegt Alex Hutchinson, creative director van Ubisoft, dat resolutie er niet toe doet. “Vijf procent praat (over de resolutie), de andere 95 procent koopt het spel gewoon wel of niet”. Hij ziet ook liever “een nieuwe twist, een nieuwe ontwikkeling” dan “hetzelfde wat je al kent, maar met een twee keer zo hoge resolutie”. Hutchinson zei eerder dat Far Cry 4 wel in 1080p gaat draaien op PS4 en XOne. Wij krabben ons in ieder geval op het hoofd om deze verwarrende uitspraak.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lords of the Fallen review – Zelfkastijding-light

Holle beloftes – de meest tegenvallende vervolgen, prequels en reboots