in

Wat Jij!? De IG-community over vertrouwen in uitgevers na technische problemen


Afgelopen week werd er op het forum volop gediscussieerd over de volgende Wat Jij!?-stelling: Technische problemen in een game schaden mijn vertrouwen in de uitgever! Ondergetekende had het gevoel dat vooral de gamers zouden reageren die ontzettend pissig waren na de Assassin’s Creed Untity-launch, maar niets bleek minder waar. Een overzicht van de meest in het oog springende reacties.

Eén van de meest bijzondere reacties was toch wel die van Johan’Derksen. Hij was zo teleurgesteld door Unity dat hij de game al gauw inruilde voor het solide Call of Duty: Advanced Warfare. Toch stond zijn Far Cry 4 pre-order om moment van schrijven nog open en had hij niet het idee deze te gaan cancellen. Daarvoor heeft Ubisoft hem in de afgelopen jaren te veel mooie ervaringen geboden; de uitgever heeft simpelweg krediet opgebouwd.

Andriezel heeft een soortgelijke invalshoek, weliswaar moet Ubisoft zich volgens hem schamen, maar hij is zelfreflectief genoeg om te beseffen dat hij ook een volgende Assassin’s Creed-game gewoon koopt, omdat hij simpelweg een onwijs grote fan van de reeks is. Daar ligt volgens Flappy1988 ook een belangrijk deel van het probleem: “de schuld alleen bij die partij neerleggen is niet eerlijk. Er is een grote groep gamers die hier om vraagt en vervolgens niet slim genoeg zijn de game niet te kopen.” Tielo noemt de consument zelfs de grootste boosdoener.

Volgens meerdere IG-members hangt het vertrouwen in een uitgever voor een belangrijk deel af van de frequentie waarin dit vertrouwen wordt geschaad. Ashketchum22 heeftnog steeds veel kritiek op de PC-port van GTA 4, maar heeft er 200% vertrouwen in dat deze fouten met GTA 5 iet nogmaals worden gemaakt. Dit terwijl Ubisoft zijn vertrouwen stukje bij beetje verliest, daar eerder dit jaar ook Watch Dogs technisch niet volmaakt was.

Waar sommigen van jullie vooral mee zitten, is dat deze beslissing – om een game uit te brengen die in zekere mate onaf is – genomen wordt uit financieel oogpunt. barton heeft er zelfs een volledig artikel aan durven wijden. Kun jij je vinden in de meningen van de rest van de IG-comunity, of heb je nog iets toe te voegen aan deze discussie? Laat dan van je horen in dit discussietopic!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

3DS-hack nu beschikbaar

Vijf alternatieven voor Call of Duty Advanced Warfare