in

Wat we weten van de heists in GTA Online


De heists voor GTA Online kunnen ieder moment je kamer binnenvallen om je van je vrije tijd te beroven. Hoewel een exacte releasedatum voor de langverwachte gamemodus nog niet bekend is, lijkt het niet al te lang meer te duren voor hij wordt gelanceerd. Laten we je geheugen nog even opfrissen met wat de heists met zich meebrengen.

Leid een crew, of voer voorbereidingsmissies uit
Als leider van een groep bankovervallers heb je een groot huis nodig om een heist te kunnen plannen. Bovendien zul je als leider het geld voor moeten schieten om materieel voor de missie te kopen. En vergeet niet dat alle spelers die mee willen doen level 12 moeten zijn. Als je dan eenmaal begint aan je heist, moet je je crew goed aansturen: je krijgt je geld pas als de missie helemaal voltooid is. Je groepsleden krijgen kleinere geldbedragen uitbetaald als ze de kleinere missies volbrengen.

Teamwork staat centraal
Of je nu van plan bent om de bankovervallen met zo veel mogelijk explosies te volbrengen, of juist ongemerkt met het geld weg wil komen, je zult hoe dan ook een goed plan moeten hebben. We weten ook al dat een zekere Prison Break-achtige missie goede communicatie en samenwerking vereist om hem goed te volbrengen. Vooral de planningsfase lijkt een cruciaal ingrediënt voor een succesvolle heist. Een hecht team is een vereiste, zorg er dus voor dat je een ervaren crew uitzoekt.

Vijf verschillende heists met in totaal twintig missies
In totaal zijn er vijf heist-missies, maar voordat je een bank overvalt is het eerst zaak je voor te bereiden. Daar komt het totaal van twintig missies vandaan. In die missies moet je bijvoorbeeld een vluchtauto regelen, beveiligingscomputers hacken, enzovoort. In totaal moeten deze kleinere missies voor zo’n twintig uur aan unieke content zorgen. Omdat je als leider een hele andere ervaring hebt dan wanneer je groepslid bent, word je aangemoedigd om alle rollen een keer uit te proberen.

Gevarieerde klussen
Er is natuurlijk geen lol aan als je als bestuurder van de vluchtauto een half uur op de stoep van een bank op je maten zit te wachten. In de singleplayer maakt dit niet uit, daar mogen de npc’s deze saaie klusjes lekker opknappen. Dat wordt wat lastiger in de multiplayer, waar niemand zin heeft in deze geestdodende missies. Hoewel Rockstar nog niet precies uit de doeken heeft gedaan welke klusjes er wel te doen zijn, heeft de ontwikkelaar zijn best gedaan om te zorgen dat niemand zich gaat vervelen. In ieder geval kun je hacken, gijzelaars in de gaten houden en bijvoorbeeld een vluchtauto jatten.

Extra cash voor speciale uitdagingen
GTA Online deelt bonussen uit aan spelers die terwijl ze heists spelen voldoen aan speciale criteria. Zo krijg je extra cash als je crew de hele heist in de first-person-mode volbrengt, of als je hem binnen de gezette tijd haalt. Mocht je krap bij kas zitten, kun je op deze manier een extra zakcentje sparen voor die dikke cabrio om in je garage te zetten. Ook is het niet onbelangrijk dat je als leider van een stel criminelen alle investeringen uit eigen zak moet betalen, wellicht is het daarom een beter idee om toch nog even te wachten met die bolide te kopen.

Er zit een Prison Break-achtige missie bij
Rockstar heeft alvast een paar details onthuld over een van de vijf heists. Dat wordt zoals gezegd een Prison Break-achtige missie waarin je undercover bent en sluipen van uiterst belang is. Ook zegt de ontwikkelaar dat deze uitdaging niet om geld stelen draait. Voor deze Prison Break-missie heb je in ieder geval een ervaren piloot en een explosievenexpert nodig. Dat rijmt niet echt met ‘undercover’ en ‘sluipen’, maar het klinkt wel alsof deze missie gaat eindigen in een spectaculaire ontsnapping.

Om de tijd tussen nu en de release van de heists door te komen, kun je je bankroofskills alvast oefenen met de volgende drie games:

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bijna 1 miljoen mensen spelen Minecraft tegelijkertijd

Minecraft-naam vanaf 4 februari te veranderen