in

Blog: Walgelijk


Gisteren is er iets vreselijks gebeurd in Parijs en ik wilde daar graag aandacht aan geven op InsideGamer.nl. Wat heeft dat met games te maken vraag je je misschien af? Ed, eindredacteur van Power Unlimited, heeft dat perfect verwoord en daarom wil ik graag zijn blog delen, die vanmiddag is gepubliceerd op PU.nl.

Normaal ben ik niet zo snel van m’n stuk door het wereldnieuws, maar die aanslag van gisteren in Parijs heeft me diep geraakt. Je kunt als bezoeker van onze site natuurlijk zeggen: ‘wat heb ik ermee te maken?’ of ‘moeten we het daarover hebben op PU.nl?’. Maar ik wil ’t er dus wel effe over hebben. Gewoon omdat het mijn blog is en ik dan altijd schrijf over iets dat me bezighoudt, zelfs al heeft ‘t niks met gamen te maken. En als het je niet interesseert, dan zijn er meerdere toetsen waarmee je dit weg kunt klikken. Doei.

Trouwens, over gamen gesproken; ik heb nog opvallend weinig politici gehoord die beweren dat extremistische moslims ontzettend veel gewelddadige games spelen… of maak ik nu slapende honden wakker?

En diezelfde politici, die altijd zo zeker weten dat games met geweld leiden tot geweld in de maatschappij, staan nu het hardst te roepen dat je alles moet kunnen zeggen en de grenzen mag opzoeken, want de vrijheid van meningsuiting is het aller grootste goed in een democratie. Tja, zo werkt dat; een mening moet wel stemmen opleveren natuurlijk.

Toch, het blijft allemaal meer dan walgelijk. En die aanslag in Parijs die zien we nu op tv en via internet, maar wat die extremisten uitvreten in landen ver van ons bed is zo mogelijk nog veel walgelijker. Pas als het dichterbij komt, gaan we er ons echt druk over maken. En ja, dat geldt ook voor mij.

Ik ben boos, ik walg en ik wil hier nog wel veel meer over schrijven, maar dat hoort misschien inderdaad niet thuis op een site als PU.nl…

Jullie weten, ik maak in mijn bijschriften in Power Unlimited ook af en toe grappen over geloof, over politiek, over dingen die me bezighouden, en misschien moet ik als miniem eerbetoon (ook ik ben immers journalist) in het volgende nummer maar eens een grap bedenken met Charlie Hebdo en z’n overleden medewerkers in gedachten…

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gamehoroscoop 2015

Win een Xbox One met Saints Row 4: Re-Elected en Gat out of Hell