in

De Sims 4: In de Natuur review


Geen accessoire-pakketten of uitbreidingen meer voor De Sims 4. Vanaf nu zijn het Game Packs, een tussenvorm. De allereerste is In De Natuur, waarin de Sims op vakantie gaan in een bungalowtje in het bos.

Bij een vakantie denken de meesten aan een all-inclusive resort met palmbomen, waarbij het enige onaangename zand in de smartphone is. Voor de Sims uit De Sims 4 geldt deze eerste vakantie meer als een soort natuurkamp, met simpele hutjes en zoemende muggen die onuitstaanbaar om het hoofd dansen. In deze dlc gaan de Sims kamperen, bij het kampvuur liedjes zingen en meer buitendingen doen zoals insecten vangen.

Lekker praktisch, een afritsbroek
In De Natuur begint al bij de Create-A-Sim-modus, want er zijn er enkele nieuwe outfits en kapsels bij gekomen. Het zijn vooral setjes die je bij een bergsportwinkel zou kopen: afritsbroeken, bodywarmers en Timberland-schoenen. Lekker stevig voor het wandelen, maar spannend is het niet. De kledingstukken zijn erg basic en de kleurmogelijkheden zijn wat mat.

Gelukkig is er wel een bizar pak, namelijk dat van de beer. Hierdoor ziet je Sim eruit als een mascotte van een basketbalteam, maar vergeet niet dat er een Sim onder die dikke nepvacht zit. Met andere woorden: onze ‘beer’ is na ruim een week vakantie opgehaald door Magere Hein wegens ernstige verwaarlozing van de behoeftes. Neem die raar aangeklede Sim dus net zo serieus als de anderen.

In het hoofdmenu zie je bovendien dat je niet langer alleen uit de wijken Oasis Springs en Willow Creek kunt kiezen, maar ook Granite Falls. Dit is een compleet nieuwe omgeving, die bestaat uit een kampeerplek, enkele boshuisjes en het Granite Falls National Park. Meer niet. Geen museum, geen schooltje, geen café, er is vooral veel (prachtige) natuur. Je kunt er ook geen kavel of woning in gebruik nemen, dus je zal je gezin in een van de overige twee wijken moeten laten wonen. Granite Falls is echt een plek voor een week(end) weg en is dus niet bedoeld als woonadres.

Erg comfortabel is het niet
Gelukkig kun je de woning van je virtuele mensjes helemaal kamp-achtig maken dankzij de vooringerichte kamers en een grote variatie aan nieuwe losse items zoals sausflessen, een tuinkabouter verkleed als beer en een tent om in te slapen, spelen en woohoo’en. Denk aan veel houten meubels en kampeerspulletjes, die stuk voor stuk niet de prijs voor meest comfortabele voorwerp zullen winnen.

Is het jouw levensdoel om je Sims van zoveel mogelijk comfort te kunnen voorzien, dan is het verstandig om stil te staan bij het feit dat kamperen ‘terug naar de natuur’ betekent. Zelfs de nieuwe bedden voor in de bungalow zijn door het vele hout niet het meest comfy en als je Sim behoefte heeft aan energie, dan zal het op deze slaapmeubels langer duren tot-ie weer een beetje ‘mens’ is. In Granite Falls zelf kun je op sommige plekken wel wat extra comfort aanbrengen, maar lang niet overal. Even serieus bij stilstaan dus, want het gaat je meer tijd kosten om aan de behoeften van je Sims te kunnen voldoen.

Sowieso is serieus zijn verstandig. Ondanks dat het woord ‘vakantie’ al gauw als lang leve de lol klinkt, zijn er wel degelijk belangrijke taken die kunnen worden verricht tijdens het verblijf in de nieuwe ‘wijk’ Granite Falls. Thuis kunnen je Sims zich vast op de trip voorbereiden door boeken over kruiden te lezen en hun vaardigheden omhoog te helpen. Herbalism is namelijk de nieuwe skill in dit Game Pack en het zorgt ervoor dat Sims door het gebruik van kruiden en insecten gekke brouwsels kunnen maken tegen buikpijn en andere perikelen.

Kruidje-roer-mij-niet
Het worden van een kruidenvrouwtje heeft echter nogal wat voeten in de aarde. In de bossen van Granite Falls zijn diverse struikjes en insecten die moeten worden geplukt of gevangen. Dat is iets dat je Sim al direct kan doen, maar om ook echt te ontdekken welk kruid er dan geoogst is, dient er een bepaald vaardigheidsniveau te zijn behaald. Het is echt even puzzelen en ontdekken hoe dat ‘herbalism’ nu in zijn werk gaat en hoe je uiteindelijk dat crèmepje kan koken op de BBQ, dus neem daar even de tijd voor. Je Sims dwingen je dankzij hun waterval aan levensbehoeften sowieso om het rustiger aan te doen.

We vonden het vrij lang duren voordat je Sim zijn eerste kruidenmiddeltje maakte, wat niet alleen wordt veroorzaakt door het lange studeren, maar ook door de bomen. In dit geval zien we letterlijk door de bomen de bosjes niet meer. Het is een heel gedoe om struikjes te selecteren voor de oogst, omdat er enorme naaldbomen door heel Granite Falls staan. Het is storend dat je ook niet te ver kunt uitzoomen, want dan zie je de struikjes ook niet vanwege de verkleining.

Toch zal je hiervan je dagbesteding moeten maken als je alles uit In De Natuur wilt halen. Er zijn wel andere dingen mogelijk, maar deze zijn vooral voor de fun en hebben minder invloed op het leven van je Sims. Denk daarbij aan aandoenlijke, sfeervolle tafereeltjes als hoefijzer smijten, hotdogs roosteren op het kampvuur en met de lokale boswachter een dobbertje uitgooien. Nu De Sims veel meer op basis van emoties werken, is het grappig om hun gezichten te zien bij het aanhoren of vertellen van een spookverhaal bij het knisperende vuur (terwijl ze irritante muggen van zich afslaan).

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Harde Waarheid: Teufel Cinebar 11 en Cinebar 52 THX

Gerucht: Fahrenheit komt naar de PS4