in

De 10 beste games voor de Nintendo 3DS


Stel je hebt net een (New) 3DS of 2DS in huis gehaald en je bent op zoek naar een nieuwe game. Dan zie je door de bomen het bos waarschijnlijk niet meer, want in de jaren dat Nintendo’s opvolger op de DS is uitgekomen zijn er nogal wat goede games verschenen.

Speciaal daarom hebben wij een lijst van tien games samengesteld die je gespeeld moet hebben op de 3DS. Bovendien werken wij om de zoveel tijd deze lijst bij, wanneer er bijvoorbeeld weer een nieuwe topgame voor de Nintendo 3DS bijkomt. Zo blijf je altijd op de hoogte van welke games echt niet in je collectie mogen ontbreken.

Fire Emblem: Awakening
Met Awakening wist Fire Emblem zich stevig te positioneren tussen de bekendere series van Nintendo. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de strategische gevechten uitgebreider en dieper in elkaar steken dan ooit. In tactische RPG laat je verschillende personages uit de Fire Emblem-wereld zij aan zij de strijd aangaan.

Dat zorgt er niet alleen voor dat ze elkaar kunnen beschermen, maar ook dat hun band steeds sterker wordt. Liefde kan uiteindelijk zelfs opbloeien op het slagveld met als gevolg dat het nageslacht van twee verliefde strijders uiteindelijk ook mee gaat vechten. In onze recensie gaven we Fire Emblem: Awakening een 9+.

Super Mario 3D Land
Geen game demonstreert zo goed wat er allemaal met het 3D-effect te doen is als Super Mario 3D Land. Deze op het oog zo gewone platformer met Mario in de hoofdrol weet met het 3D-effect MC Escher-achtige levels op het scherm te toveren. Dat Mario zich door deze gevaartes heen weet te bewegen is geheel te danken aan het feit dat hij zich fantastisch laat besturen.

Voor ervaren spelers lijkt 3D Land op het eerste gezicht wel wat gemakkelijk, maar pas nadat Bowser voor de eerste keer verslagen wordt begint het spel pas echt. Met acht nieuwe werelden bestaande uit nieuwe en compleet aangepaste levels, komt de uitdaging en het speelplezier pas echt bovendrijven. In onze recensie uit 2011 gaven we Super Mario 3D Land een 9-.

Animal Crossing: New Leaf
Altijd al in een dorp willen wonen waar een stel dieren je bijzonder gezellige buren zijn? In Animal Crossing: New Leaf komt die droom uit. Samen met je dorpsgenoten, die onder andere bestaan uit honden, kippen, apen en beren, bouw je een rustgevend leventje op. Animal Crossing is door zijn relaxte opbouw een ideale game om iedere dag even te spelen. Een visje vangen, wat fossielen opgraven, je huis vullen met gave spullen en je dag zit er eigenlijk alweer op.

New Leaf geeft je meer controle over je dorpje dan de vorige Animal Crossings. Als niets vermoedende nieuwe inwoner wordt je bij aankomst uitgeroepen tot burgermeester en dat geeft je de macht om kleine maar belangrijke aanpassingen te doen aan jouw wereld. Wie zijn ambtelijke taken een beetje serieus neemt kan zo een slaperig boerengat laten uitgroeien tot bruisend dorp. Wij gaven Animal Crossing: New Leaf in onze review een dikke 9.

Pokémon Sun & Moon
Na X en Y konden pokémonfans voor de tweede keer op avontuur in een totaal nieuw gebied: dit keer het op Hawaii-geïnspireerde Alola. Sun en Moon brengen het grootste aantal veranderingen sinds grootheden Gold & Silver met zich mee. Zo is het klassieke Gym- en Pokémonleaguesysteem er nu uitgesloopt om plaats te maken voor de Island Trials: opdrachten die verschillen van dansen nadoen tot het vinden van ingrediënten voor de soep.

Ook is er meer ruimte gemaakt voor het verhaal: je bent net verhuisd vanuit Kanto en samen met je nieuwe vrienden Hau en Lillie moet je het mysterie van de vreemde Ultra Beasts zien op te lossen. Wes gaf de games een 8 in zijn review.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
A Link Between Worlds is geen remake van A Link to the Past, maar een complete nieuwe game is het ook weer niet. Het is namelijk een direct en uniek vervolg op de klassieker voor de SNES, dat zich afspeelt in dezelfde wereld. A Link Between Worlds bestaat uit een bekend Hyrule, maar weet ondertussen op verschillende manieren spelers van het eerste uur te verrassen met slimme wijzigingen aan de formule.

Zo bepaal je zelf welke kerkers je in welke volgorde afstruint en is bijna ieder item vanaf het begin af aan al te huren voor een klein bedrag. Ook nieuw is de speciale kracht van Link om zo plat als een dubbeltje te worden en zich over muren heen te bewegen. Iedere verandering aan de bekende opbouw van de gemiddelde Zelda-game voelt precies als de frisse wind die de serie nodig had. Wij gaven de game daarom een 9+ in onze review.

Luigi’s Mansion 2
Het langverwachte vervolg op de GameCube-launchgame Luigi’s Mansion stelt geen moment teleur. Ook in dit deel moet angsthaas Luigi met zijn stofzuiger zoveel mogelijk spoken opzuigen. Dat doet hij deze keer in meerdere griezelige verlaten landhuizen, waar de geesten al klaarstaan om hem de stuipen op het lijf te jagen.

Terwijl Luigi de show steelt, weet de game met veel gevoel voor humor constant nieuwe ideeën te introduceren. Zo wordt de kaart in de game bijvoorbeeld weergegeven op de Dual Scream, een aangepaste versie van de Nintendo DS. Luigi’s Mansion 2 is zo charmant dat wij de game een 8,5 gaven in onze recensie.

Mario Kart 7
Geen groter feest dan een nieuwe Mario Kart. In Mario Kart 7 is Mario’s hele vriendengroep weer van de partij om een ouderwets potje te racen. Dat gaat deze keer niet alleen te land, maar ook ter zee en in de lucht. De racers laten zich nergens door tegenhouden en zetten minstens zo makkelijk zwemmend en zwevend de race voort.

De banen zijn lekker afwisselend, met als enkele hoogtepunten een race over Wuhu-eiland uit Wii Sports Resort, Melody Motorway en Rock Rock Mountain. Traditiegetrouw maken ook enkele oude tracks een terugkeer. Luigi’s Raceway, Koopa Cape en Kalimari Desert zijn allemaal weer van de partij. Mario Kart 7 stak zo goed in elkaar dat wij de game met een 8,5 beoordeelden.

Super Smash Bros. 3DS
De Smash Bros.-ervaring past gewoon in je broekzak. Met bijna vijftig speelbare personages en tientallen levels is dit een meer dan complete uitbreiding op de geliefde Smash Bros.-serie. Personages uit Nintendo’s rijke historie nemen het in deze game tegen elkaar op in even complexe als chaotische gevechten.

Die gigantische geschiedenis van Nintendo is niet alleen vertegenwoordigd in de speelbare personages, maar ook in de hoeveelheid extra’s die de game biedt. Trofeeën, muzieknummers en speciale voorwerpen tijdens de gevechten hebben allemaal wel hun oorsprong in een andere (lang vergeten) game van Nintendo. Daarnaast is spelmodus Smash Run enkel en alleen in de 3DS-versie van Smash Bros. te spelen. Wij beloonden de game in onze recensie met een 9-.

Shovel Knight
Geen andere game doet zo terugverlangen naar het NES-tijdperk als Shovel Knight. Wie niet beter zou weten zou misschien denken dat dit excentrieke neefje van games als Super Mario Bros. 3, DuckTales en Mega Man echt afkomstig is uit de 80’s. Shovel Knight is namelijk een met liefde gemaakte game die zich kan meten met de beste games in zijn genre.

Als ridder met een schep is het in Shovel Knight je taak om de lieflijke Shield Knight te redden. Daarvoor moet een groep van kwaadaardige ridders verslagen worden die zich verschuilt in levels die thematisch bij hun naam passen. Een schep is daarbij als ridder je belangrijkste wapen. Je stuitert ermee op vijanden en hij is natuurlijk ideaal om verborgen schatten op te graven. In onze review gaven we Shovel Knight een 8,5.

The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D
In wat zonder twijfel het vreemdste en duisterste deel is uit The Legend of Zelda, komt Link terecht in het land Termina waar een onschuldige Skull Kid in de greep wordt gehouden door een kwaadaardig masker. In zijn poging tot het stichten van chaos en vernietiging zorgt Majora ervoor dat de maan binnen drie dagen te pletter valt op de nietsvermoedende inwoners van Termina.

Aan Link de taak om binnen 72 uur dit noodlot te voorkomen. Dit doet hij onder andere met behulp van verschillende maskers, die hem in staat stellen om te transformeren in bekende wezens zoals een Goron, Deku Scrub of Zora. Is het einde der tijde bijna daar, dan spoel je de tijd terug en begint de cyclus weer opnieuw. Met zijn bijzondere opbouw en gigantische hoeveelheid optionele quests is Majora’s Mask één van de beste en meest eigenzinnige Zelda’s. In onze review gaven we de game een 9.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Advertorial – Gebruik je verbeelding om je eigen Skylanders te creëren voor de strijd tegen Kaos

Double Dragon 4 onthuld voor PS4 en pc – Trailer