in

De moeilijkste gamepuzzels uit de geschiedenis


Professor Layton probeert het brein van de gamer al jaren te bewerken met zijn puzzels. Vriendelijke dilemma’s zoals schapen en wolven die een rivier moeten oversteken, en als het even te moeilijk wordt dan zet je een hintmuntje in. Uitdagend, niet onmogelijk. In elk genre videogames worden op een bepaalde manier wel puzzelvaardigheden van je verwacht, en soms gaan die erg ver. De puzzels in dit artikel doen je smeken om hintmuntjes. Dit zijn de moeilijkste gamepuzzels uit de geschiedenis.

De Piano uit Silent Hill
In Silent Hill betekent puzzelen dat je je net even wat meer in het zweet werkt dan anders, omdat hier voortdurend een luguber, griezelig sfeertje in je nek hijgt. Net als in zogeheten escaperooms die nu overal in Nederland opduiken, is het essentieel in deze puzzel om een code te ontcijferen en de juiste toetsen op een piano aan te slaan. Dat lukt je niet zomaar, want die code vind je in… een gedicht over vogeltjes.

Chamber 18 uit Portal
Veel games bieden een bepaald concept waarin je steeds iets bijleert, tot je al die kennis aan het einde bij elkaar moet brengen in een breinbrekende finale. Chamber 18 uit Portal is zo’n soort finale, waarin pijnlijke spelletjes worden gespeeld. Je moet dingen uitvoeren die onmogelijk lijken, maar ondertussen krijg je daar wel wat ‘fijne’ commentaren van GLaDOS bij.

The Goat uit Broken Sword
Zoek op internet op de moeilijkste gamepuzzels ooit en je komt dit exemplaar geheid tegen. Dit is een puzzel die je compleet op het verkeerde been zet. Totaal niet zoals het zojuist genoemde Portal: alle denkpatronen die je tijdens het spelen hebt aangeleerd, moet je nu juist even helemaal loslaten. Je moet snel zijn, gewoon heel snel zijn, om deze geit in de houdgreep te krijgen.

The Black Monolith uit Fez
Toen de prijswinnende indiegame Fez van de beruchte Phil Fish uitkwam, stortte het publiek zich in groten getale op de Black Monolith-puzzel in die game. Je moet ervoor zorgen dat er een zwart vlakje verschijnt, waaruit je dan een cadeautje krijgt. Wat je daar voor moet doen gaan we niet onthullen, maar het is iets oersimpels. Dat hoor je immers achteraf altijd te zeggen, toch?

The Babel Fish uit The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy
De huidige generatie zal bij The Babel Fish waarschijnlijk denken aan een vertaalhulpje op internet. Toch zullen die echte ‘70’s- en 80’s-kids die bijvoorbeeld een Commodore 64 hadden, aan iets heel anders denken: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Die game bracht The Babel Fish, een uitdaging waarin je het te stellen krijgt met een voedselautomaat met daarin vijf vissen. Je hebt er eentje nodig, maar die krijg je natuurlijk niet zomaar mee. Het ene na het andere gaat mis en het is de vraag hoe vaak je weer helemaal opnieuw moet beginnen

The Rubber Duck uit The Longest Journey
Het is heel erg moeilijk zelf te bedenken wat je nodig hebt of moet doen om verder te komen in een game, helemaal als dat een hele opeenstapeling van dingen is. The Rubber Duck uit The Longest Journey is zo’n puzzel waarbij je zoveel vreemde acties moet uitvoeren voordat je bij je doel bent, dat je haast zou vergeten wat je doel überhaupt is. Als deze puzzel je lukt zonder hulp van internet, dan lukken die andere uitdagingen uit dit artikel je ook wel.

Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden van onuitstaanbaar moeilijke puzzels in games. Lig jij nog steeds wakker van die ene puzzel, of heb je tips? Laat ze achter in de reacties.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ness amiibo op Chinese veilingsite

Dit zijn de Amiibo – De derde golf