in

Minecraft moet volgens Turks ministerie verboden worden


Het Turkse ministerie van Familie en Sociaal Beleid heeft na onderzoek besloten dat Minecraft verboden moet worden.

De game maakt dat kinderen gewelddadig worden naar zowel anderen als dieren, zo luidt de conclusie van het onderzoek dat door het ministerie is uitgevoerd. Om die reden zou het spel in Turkije niet gespeeld mogen worden. Het voorstel moet wel eerst nog beoordeeld worden door een rechter, voordat de game definitief wordt verboden.

Het rapport vermeldt: ‘Hoewel het spel gezien kan worden als een stimulering van de creativiteit bij kinderen door ze huizen, boerderijen en bruggen te laten bouwen, moeten ‘mobs’ gedood worden om de gebouwen te beschermen. In het kort: de game is gestoeld op geweld.’

De onderzoekers hebben hiervoor onder andere het speelgedrag van een negenjarig kind geanalyseerd. Daaruit bleek dat sommige kinderen de echte wereld met de spelwereld kunnen verwarren en daardoor geloven dat het martelen van dieren geen pijn veroorzaakt.

Daarnaast suggereert het onderzoek dat kinderen door Minecraft te spelen in een sociaal isolement kunnen raken. In de online versie van het spel zouden kinderen worden blootgesteld aan misbruik en pesten. Kortom: het zou verboden moeten worden. Net als autodrop.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Online Heists GTA 5 zorgen voor verbindingsproblemen

Wallpaper Woensdag – Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars