in

Shadow of Mordor: The Bright Lord dlc review – My Precioussss!


Zou jij het doen als je de kans kreeg? De Ene Ring om je vinger schuiven? Celebrimbor wel. De elvensmid die de Ringen van Macht smeedde grijpt in de The Bright Lord-dlc voor Middle Earth: Shadow of Mordor zijn kans om zich te wapenen met de Ring die allen regeert. Dat moet ook wel, want tegenover hem staat de grootste slechterik van Midden-Aarde: Sauron.

Net als de vorige dlc, Lord of the Hunt, borduurt The Bright Lord rustig voort op de verrassend sterke formule van de hoofdgame. We wisten al dat Celebrimbor een uitstekende boogschieter is, maar nu blijkt hij ook ‘gewoon’ een formidabel zwaardvechter en klimmer, precies zoals Talion. Strijdtoneel voor Celebrimbors gevecht met Sauron is het ruige Udûn, het gebied waar Talions strijd ook begon. Hoewel The Bright Lord zich enkele duizenden jaren voor Shadow of Mordor afspeelt, is Udûn geen spat veranderd. De regio wordt ook in deze periode onveilig gemaakt door hordes Uruks, die geregeerd worden door vijf Warchiefs.

Rule them all
Het is dit keer echter niet de bedoeling die Warchiefs en hun hele gevolg uit te moorden. Zelfs die Ene Ring om zijn vinger is niet genoeg om Sauron te verslaan, dus Celebrimbor wil zijn eigen leger van Warchiefs. Het was natuurlijk al mogelijk om Uruks te branden, maar in The Bright Lord ligt hier veel meer de nadruk op. Celebrimbor kan op afstand iemand shadow branden en op ieder moment maximaal vijf slaafse Orcs oproepen om voor hem te vechten. Behalve dat dit domineren en overnemen van tegenstanders een machtig gevoel geeft, is het ook verstandig zoveel mogelijk tegenstanders te branden. Door dit te doen laad je als het ware de Ene Ring op en als je dan je pookjes tegelijk indrukt, snap je gelijk waarom iedereen in Midden-Aarde het sieraad zo graag wil hebben.

Talions speciale kracht om tijdelijk helemaal los te gaan met executiemoves verbleken bij wat je allemaal kunt als je de Ring draagt. Celebrimbor wordt tijdelijk onzichtbaar en beweegt razendsnel (lees: de rest om je heen beweegt in slow motion) en voert tijdelijk onbeperkt executies of flashes (om meerdere tegenstanders in één keer meer te domineren) uit. Zo ontstaat er een optelsom die zwaardgevechten in The Bright Lord aanzienlijk spectaculairder en grootser maakt: Je probeert meer vijanden met skill moves te branden, waardoor ze aan jouw zijde gaan vechten en jij de Ring kan gebruiken om vijanden op brute wijze te onthoofden of om nog meer vijanden in rap tempo te bekeren.

Lekker chaos schoppen
De missies zijn hier helemaal op ingesteld. Celebrimbor doet nauwelijks aan sneaken of achtervolgen, maar ontketent veldslagen die een slag groter zijn dan we gewend zijn en zo het stempel ‘Middle-Earth’ waardig zijn. Of je nu een Forge Tower verovert of de directe aanval op een Warchief opent, het resulteert altijd weer in kletterende zwaarden en rollende Orc-koppen. Sneaken, jagen en rijden op beesten, en klimmen is allemaal naar de achtergrond verdreven ten faveure van het zwaardvechten. Zelfs boogschieten wordt een tikkeltje ontmoedigd – wat vreemd is gezien Celebrimbors achtergrond – doordat je niet meer in slow motion kunt richten. Daar staat wel tegenover dat je schoten niet hoeft te chargen. Boogschutters op afstand een pijl door het gezicht jagen is dus nog steeds prima mogelijk, maar te midden van een verhit zwaardgevecht een kampvuur opblazen is schier onmogelijk geworden. Het sneaken en rijden op beesten missen we niet zo, maar we vinden het wel jammer dat boogschieten zo’n uitdaging is geworden.

Dan denk je misschien: alleen maar een beetje met zwaarden rammen, wordt dat niet een beetje eentonig? Het antwoord is: nee. De ontketende kracht die de Ring met zich meebrengt, de nadruk op vijanden overnemen en de grotere schaal van gevechten zorgen ervoor dat the Bright Lord zich echt onderscheid van de hoofdgame. Na drie à vier uur zijn alle Warchiefs wel in je bezit en ben je de confrontatie met Sauron himself aangegaan, waardoor de gameplay ook niet de kans krijgt om saai te worden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wallpaper Woensdag – Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars

Pokémon-studio maakt game voor Xbox One en PS4