in

Esmee in Cosplay: Lilith uit Borderlands #2 – Video


Dutch Comic Con is inmiddels nog maar twee weken verwijderd, dus er liggen wat slapeloze nachten in het verschiet. In de vorige aflevering begon ik aan het shirt en inmiddels heb ik daar de laatste hand dan eindelijk aan gelegd.

Even doorbijten
Wie doet er nu acht uur over het maken van een shirt? *Steekt haar hand op* Ik dus. Het was de eerste keer dat ik überhaupt met een naaimachine werkte, met patronen (soort van) en een eigen kledingstuk maakte. Eerst ging er van alles fout (naald boog, naald brak, draad brak, stof te kort), maar gaandeweg begon het op iets te lijken en nu is het wat!

Na heel wat momentjes ‘Oh, moet dat zo?’ ben ik nu in staat om shirts te maken. Yay! De moeite is het volledig waard, want het is erg leerzaam en leuk. Vooral wanneer ik het shirt aanheb en het resultaat zie.

De bandjes heb ik opnieuw gemaakt, omdat de stof maar bleef draaien op mijn schouders. In de nieuwe bandjes heb ik een reep van dat namaakleer gepropt, waardoor ze nu perfect gevormd zijn. De cel shaded stijl ga ik met een permanent marker tekenen, op aanraden van Kyra Willekes (die Maya van Borderlands cosplayt en volgende week zondag haar feature krijgt), constant turend naar een plaatje van Lilith.

Chaos
Zoals je ziet label ik mijn artikelen niet meer met het onderdeel. Dit komt doordat het me tot nu toe niet gelukt is een onderdeel binnen een week, laat staan een paar uur opnamen, af te maken. Mijn plan is dus om het lekker een beetje door elkaar te laten lopen, voor de chaos dat cosplay is (en mijn kamer onderhand). Maar hey, chaos hoort bij Borderlands! <3

Progress
Deze week ben ik begonnen aan het vest, naast het afmaken van het shirt. Ik heb inmiddels gelukkig een duidelijk beeld voor ogen van hoe ik alles ga aanpakken (na wat nachtelijke uren liggen tobben). Het zwarte leren deel van haar vest heb ik in twee secties verdeeld: het rugstuk en het schouderstuk. Het schouderstuk komt overlappend op het rugstuk, om zo de bobbels eruit te krijgen die bij de opnamen een probleem vormden.

In het gelige vest (meer beige in mijn geval, gezien ik deze kleur mooier vind passen bij de perzikroze stof in real-life) prop ik ook leer, om een soort korset te creëren zodat ‘ie mooi nauw sluit. In het groene deel van haar vest komt een dubbele laag namaakleer om deze net zo te laten vallen als bij Lilith het geval is. Vervolgens maak ik de bontrand vast op het gele vest, dat zich een beetje over het leer drapeert. Qua sluiting voor het vest zit ik nog steeds te denken aan een rits, maar dan hoop ik maar dat de naaiwinkel dit weekend wél weer open is.

Level up!
Ik heb de feeling voor de naaimachine inmiddels te pakken en heb in mijn hoofd al uitgestippeld hoe ik de cowboyflappen, het volgende onderdeel, ga maken. Vervolgens is het een kwestie van pruikstyling en het tekenen van de tattoo. Hopelijk weet ik alsnog kleurlenzen te vinden die ik wel kan dragen, dat zou me zielsgelukkig maken.

Op zaterdag 28 maart houdt InsideGamer een cosplaycompetitie op Dutch Comic Con. Gesponsord door Borderlands: The Handsome Collection van 2K. Schrijf je snel in , want vol = vol en we geven hele vette prijzen weg!

Tot volgende week vrijdag met weer een nieuwe Esmee in Cosplay! <3

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cards Against Humanity gratis te spelen

GTA 5 Los Santos in Cities: Skylines nagebouwd