in

Een paar van de meest epische game momenten


Elke gamer heeft zo zijn sterke verhalen. Je vriend Frits heeft al flikflakkend op 300 meter afstand de neusharen van een Koreaanse soldaat geschoten, terwijl een vriendin van je Diablo al met zeventien verschillende hardcore-personages uitgespeeld heeft. Soms, heel soms, worden deze momenten vastgelegd zodat we er allemaal van kunnen genieten. Hier zijn een paar van de meest epische.

Die ene Modern Warfare throwing knife kill
Er was een tijd dat je in Call Of Duty niet de beschikking had over een exoskelet om je tegenstanders te lijf te gaan. Het enige waar je op kon vertrouwen was een zorgvuldig samengesteld arsenaal waarmee je je killstreaks kon unlocken. Maar van alle soorten kills was er één een absolute kunstvorm: de kill met het werpmes. Met genoeg precisie, vaardigheid en Jamie Oliver TV-kooklessen ontpopten sommigen van ons zich tot meesters van het mes. Maar zoals altijd in Call Of Duty-games zijn enkelen onder ons soldaten van de buitencategorie.

Zo ook Call Of Duty: Modern Warfare 2-speler Rich45. Tijdens een sessie Capture The Flag besluit Rich45 de zaken eens anders aan te pakken. Tot dan toe heeft hij zich bediend van zijn snipergeweer en pistool, maar ergens binnenin hem schuilt een agressieve hobbykok die naar buiten wil. En zodra deze hobbykok de overhand krijgt, komt zijn voorkeurswapen tevoorschijn…

Gordon Ramsey, eat your heart out.

We zullen nooit weten of Rich45 een enorme geluksvogel is, of dat hij opzettelijk zijn doelwit wist te raken. Ongetwijfeld zal hij zelf op feestjes altijd de tweede uitleg geven. Maar zelfs al zou je meer geluk dan vaardigheid hebben kan dat een geweldige kill opleveren, zoals je ziet tijdens dit potje Call Of Duty: Modern Warfare 3:

“Nee ik zweer het man, dit was echt de bedoeling.”

De combo der combo’s: De Wombo Combo
Iedereen heeft in zijn vriendenlijst wel een vriend of kennis waar ze een bepaalde multiplayerchemie mee hebben. Je kent elkaars tactieken door en door en weet vaak wat de ander denkt, voordat hij of zij het zelf bedacht heeft. Binnen zo’n relatie zijn er zeldzame momenten dat jullie controllers en geesten versmelten en resulteren in een moment van pure harmonie en kontschopperij. De volgende match is een goed voorbeeld.

Wie? ‘Tang’ en ‘Silent Spectre’ versus ‘Zhu’ en ‘Lucky’.
Waar? Super Smash Bros. Melee.
Wat? De geboorte van de infameuze ‘Wombo Combo’.

Team Zhu/Lucky is een team dat bestaat uit twee sterke spelers die afzonderlijk van elkaar al veel Super Smash Bros. Melee-toernooien gewonnen hebben. Team Tang/Silent Spectre staat echter bekend om hun effectieve teamwork. Het is een intense match en zowel de teams als het publiek leveren luid commentaar op de strijd die zich op het beeldscherm voltrekt. Zhu speelt normaliter met Falco, maar heeft in deze match voor Fox McCloud gekozen. Team Tang/Silent Spectre ruikt bloed en zet de aanval in. Op dat moment lijken de twee spelers één te worden en beginnen ze aan hun inmiddels legendarische combo.

Als het geschreeuw en gejoel ophoudt blijven er twee dingen over: de gedesillusioneerde Zhu en Lucky, maar ook een nieuwe meme. De Wombo Combo is namelijk een directe internethit:

WOMBO COMBO HOME RUN!

Euhh ja, ook een soort van combo toch?

RendeZook
Sommige games proberen een zo realistisch mogelijke setting en gameplay neer te zetten om spelers op te laten gaan in de ervaring. Zeker oorlogssimulators zoals de Call Of Duty- en Battlefield-franchises proberen een volwaardige virtuele soldaat van je te maken. Je speelt in de virtuele variant van bestaande legereenheden, de wapens zijn gemodelleerd naar hun echte tegenhangers en het oorlogsjargon vliegt je om de oren.

Maar hoe sterk deze games ook op de realiteit kunnen lijken, er zijn altijd momenten waarop duidelijk wordt dat de realiteit nét iets anders in elkaar steekt dan het slagveld op je console of PC. En laten dat nou vaak de leukste en meest epische momenten zijn. Zo bevond Battlefield 3-speler Stun_gravy zich in een uitzichtloze situatie: tijdens een dogfight op lage hoogte verscheen zijn straaljager in het vizier van een tegenstander. Stun_gravy wist dat het een kwestie van tijd was voor de raket van zijn tegenstander hem zou raken. Wat doe je dan als getraind straaljagerpiloot? Juist, je stapt uit je straaljager. Met een bazooka in je klauwen.

LOL, BRB.

In een move die in geen enkel handboek staat, verlaat Stun_gravy zijn straaljager en richt zijn aandacht en bazooka op zijn tegenstander. Een simpel rekensommetje volgt: Rendezvous + bazooka = RendeZook. Stel je de verbazing van zijn achtervolger eens voor: een seconde voordat je hem uit de lucht knalt, vertraagt het vliegtuig van je doelwit ineens. Zodra je de straaljager voorbij vliegt vang je een glimp op van je naderende einde. “Wat? Heeft die guy nu in mid-air een fucking bazooka op me gericht?”. Voordat je beseft wat er gebeurt, is je lot al bezegeld. Terwijl je vliegtuig brandend ter aarde stort, klimt Stun_gravy rustig terug in zijn jet en vliegt weer verder. Op naar de volgende kill.

Daigo’s monsterparry en combo
Heer en meester in dit rijtje is toch echt Daigo ‘The Beast’ Umehara. Deze Japanner was in 2004 al een rijzende ster in pro gaming, maar wist zich onsterfelijk te maken in de strijd om de derde plek van het Evolution 2004-evenement.

Diep in de eerste ronde van een best-of-three-verliezersfinale teert Daigo’s Ken-character op zijn laatste pixel aan health. Tegenstander Justin Wong weet dat zijn Chun-li niet eens een directe hit hoeft te maken om Daigo’s lot te bezegelen. Eén special attack is al genoeg, want deze doen zelfs schade bij een succesvol uitgevoerd blok van de tegenstander. Justin drijft Daigo in een hoek, gaat zijn mentale arsenaal af en kiest voor de Houyoku-sen, een special attack met vijftien individuele stoten en trappen. Dan gebeurt het: in een vlaag van verstandsverbijstering combineert ‘The Beast’ dertien jaar Street Fighter-ervaring met een paar spontaan gegroeide diamanten kloten en neemt een inmiddels legendarische beslissing: hij gaat voor de parry.

Om de krankzinnigheid even toe te lichten: Een parry is geen standaard blokkade, maar een move waarbij je een aanval van je af slaat. Nuttig omdat je zo geen health verliest, maar pure seppuku als je vijftien aanvallen kort na elkaar moet afweren. Elke aanval in deze reeks van vijftien seconden beslaat dertig beeldframes. Binnen deze dertig frames zijn er maar vier waarbinnen je een parry succesvol uit kunt voeren. Daigo maakt het niks uit. Hij is het kind van de Japanse windgod Kami-no-Kaze en John motherfucking Rambo, want wat hij vervolgens doet gaat de geschiedenisboeken in.

*engelengezang*

Het is David tegen Goliath, Hansje Brinker tegen de dijk en een chocoladedonut tegen Sugar Lee Hooper, maar Daigo doet het. Niet alleen dat, hij geeft zichzelf een geweldige assist. Zijn robotachtige reflexen weten vijftien van de vijftien aanvallen te pareren waarna hij meteen een verwoestende combo uit zijn karatepakje trekt. Met twaalf achtereenvolgende hits decimeert hij de levensbalk van de nog verbaasde Chun-li. Tegen de tijd dat Ken in overwinning zijn vuist heft is de chaos toegeslagen. Het publiek verliest massaal zijn verstand en komt voor een heel kort moment in aanraking met Onze Lieve Heer. Pas als de vervoering later die avond gaat liggen beseft elke bezoeker van Evolution 2004 zich hetzelfde: ‘Ik heb een God geboren zien worden.’

Deze lijst is absoluut niet allesomvattend. Mocht je zelf nog een geniaal game moment hebben beleefd of kennen, deel hem dan inclusief video achter in de reacties!

Geschreven door Sam Beesems.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hardware review – MSI G560 Ghost Pro 3K

Cosplay op DCC: Kelly als Vanille