in

Esmee in Cosplay gaat naar Tomocon


Ik heb het er maar druk mee, met al die cosplayfeestjes. Een van mijn geplande cons is Tomocon. Deze wordt op 11 april van 10.00 tot 18.30 gehouden in Het Turfship in Etten-Leur. Flink endje weg, maar dat is het waard voor mij.

Eerste con, eerste cosplay
Tomocon 2014 was mijn allereerste con. Voor deze con was het tevens de eerste keer. Ik kwam de con tegen op Facebook en deed er wat research naar. Het idee sprak me eigenlijk heel erg aan. Ik vroeg rond om wat vrienden op te trommelen om mee te gaan en met z’n allen gingen we in cosplay. Dat was dus ook meteen mijn eerste keer cosplayen! Als Lucy Heartfilia van Fairy Tail.

‘Lekkele thee’
Ik voelde me direct welkom. Er hing een gezellige sfeer, mede door de drukte en door het mooie weer buiten. Ik zat nog erg in mijn schulp gezien het mijn eerste con en eerste cosplay was en me nogal ongemakkelijk voelde in de outfit (ik droeg eigenlijk nooit rokjes of hoge hakken).

Gelukkig waren twee van die vrienden meer bekend met cosplay en cons. Zij introduceerden me aan het Maid Café – waar je door verklede dames geserveerd wordt en getrakteerd op een dansje en een foto (de mannelijke tegenhanger is het Butler Café). We moesten eerst even wachten voor we naar binnen mochten, vervolgens kregen we een menukaartje met allerlei lekkernijen (voornamelijk zoetigheden), zoals Bubble Tea. Dit is een zoet drankje (lychee is echt een aanrader!) met bolletjes erin die knappen in je mond, waarbij ook een smaakje vrijkomt, zoals aardbei – oorspronkelijk zijn het Tapioca parels. Iedere keer als ik op een con ben jaag ik nu op Bubble Tea. Dit drankje is overigens ook beschikbaar bij YoYo-bars (Rotterdam), 8tea5 (Den Haag & Arnhem), Bubble Tea TT (Utrecht), Mister Bubble Tea en Bubble Tea Bar (beide Amsterdam). Hopen dat ze het dit jaar ook weer hebben op Tomocon.

Nieuwe editie
Tomocon ziet er dit jaar namelijk anders uit. Door het hoge aantal bezoekers bij de editie van vorig jaar, wordt het nu op een grotere locatie gehouden, Het Turfschip in Etten-Leur dus. Ze hebben nu zo’n 4000m2 tot hun beschikking, waarvan ruim 300m2 een gameroom omslaat met 30 consoles waar je vrijelijk op kunt gamen, voornamelijk Nintendo-games. Verder is er weer een Maid Café, verschillende workshops en lectures, karaoke, een speedmeet en natuurlijk sushiiiii!

Korting op tickets
Nu ik jullie allemaal lekker heb gemaakt is het natuurlijk wel zo aardig om een speciale actie met jullie te delen. Omdat jullie lief zijn en van InsideGamer, kosten tickets voor jullie maar €4,99 (in plaats van €16,99 normaliter). Gebruik hiervoor de code: INSIDE. We geven daarnaast elke zondag 2 gratis tickets weg via onze Facebook-pagina, dus houd die ook in de gaten.

Hopelijk zie ik jullie dan ook op 11 april! 😀

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cosplay op DCC: Kelly als Vanille

Win de Kyrat Edition van Far Cry 4 voor PS4