in

Cosplay op DCC: Kelly als Vanille


Dutch Comic Con ligt nog minder dan twee weken van ons verwijderd. Ik ben het hele weekend al aan het bikkelen om Lilith mooi genoeg en op tijd af te krijgen. Uiteraard ben ik niet de enige die in cosplay gaat. Vorige week introduceerden we al een aantal cosplayers en deze week is het niemand minder dan Kelly Onstenk, die op zaterdag 28 maart als Vanille uit Final Fantasy 13 rondloopt in de Jaarbeurs in Utrecht.

Vrolijke Vanille
“Vanille is heel vrolijk en blij en dat vind ik leuk, want dat ben ik zelf ook. Zo kan ik ook heel makkelijk in-character zijn. Ik heb zelfs haar tattoo, omdat ik het ontwerp gaaf vind en gezien ik haar cosplay al had kon ik hem net zo goed op dezelfde plaats zetten als waar zij hem heeft.”

Dit is haar tweede cosplaykostuum, dus het was nog lekker experimenteel. Voornamelijk het uitproberen van nieuwe technieken was leuk. Minder leuk was het maken en schilderen van “tweeduizend kralen” – so to speak. Op het rokje zitten minstens 300 kralen, waar ze gestopt is met tellen. Inmiddels heeft ze deze cosplay al twee jaar en er volgden nog vele andere kostuums, voornamelijk van Final Fantasy.

Ze heeft naast Vanille ook Yeul uit Final Fantasy 13-2, Yuna van FF10-2, Lightning van FF13 en Lightnings baljurk-versie van 13-3. Daarnaast werkt ze nog aan drie anderen: Yuna van FF10, Yuj van FF13 en Odin van hetzelfde deel. Yuj staat gepland om in november af te zijn en Odin in juli, met Animecon. “Verder wil ik nog een Assassin’s Creed-cosplay, maar wanneer dat er van gaat komen weet ik niet. Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met Odin. Het is mijn allereerste project met armor en worbla enzo. Ik ben echt heel trots op de behaalde resultaten. Ik heb nu zijn borstarmor, rugarmor, helm en gloves af.”

Final FANtasy
“Final Fantasy is het eerste spel waar ik helemaal in raakte, qua verhaal ook. Ik speelde als kind dingen als Ice Age en Spiderman, maar meer niet. Ik kwam Final Fantasy 10 tegen op YouTube en dacht Wooooow, wat mooi! Ik zocht het op, bestelde het spel en heb non-stop gespeeld. Toen kwam cosplay erbij kijken en natuurlijk moest ik een Final Fantasy-cosplay.”

“Als ik vakantie heb speel ik het elke dag. Als ik eraan begin moet ik het helemaal afmaken voor ik weer aan iets anders begin. Zelf heb ik alleen Final Fantasy 10 en 13 gespeeld, alle delen. Ik vind het heel moeilijk om te kiezen welke ik het beste vind. 10 is heel mooi en het is weer heel anders dan 13, valt niet te vergelijken, want die is ook fantastisch. Veel mensen vinden hem te lineair maar I don’t care. Vooral van 13-3 ben ik helemaal gek. Final Fantasy 7 moet ik nog spelen, daar hoor ik veel goede verhalen over.”

Wat was jouw leukste moment in cosplay?
“Hmmm. De momenten met vrienden tussen alle evenementen door, zoals fotoshoots samen, in een wachtrij staan voor een competitie en backstage, waardoor je de competitieve gevoelens en de zenuwen bijna niet meer voelt door de gezelligheid. Gewoon plezier met vrienden.”

Wat is je favoriete conventie?
“Op dit moment Abunai, die heeft voor mij de meeste sfeer. Er zijn veel dingen daar die ik leuk vind om te doen. Ik vind het moeilijk om uit te leggen. Animecon vond ik ook altijd erg leuk, maar sinds die op een grotere locatie zit kom je minder snel mensen tegen. Abunai heeft veel kleine gangetjes waarin je constant bekenden tegen het lijf loopt.”

Wat is je verwachting van DCC?
“Ik heb er best wel goeie verwachtingen van eigenlijk, sowieso de naam die het draagt, schept toch al enige verwachting. Ik hoor er al heel veel mensen over praten, ook de gasten die komen. Ik doe alleen niet mee aan de cosplaywedstrijd, omdat iedereen mijn Vanille onderhand al kent, dus dat is een beetje raar. Ik heb al aan meer wedstrijden mee gedaan met haar en vele fotoshoots. We hebben een hele Final Fantasy-cosplaygroep.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een paar van de meest epische game momenten

Esmee in Cosplay gaat naar Tomocon