in

De opvallendste 1 april-grappen van 2015


Blizzards fighting game Outcasts, de Apple iPlay en Journey Rocket Death Match; in deze periode van het jaar weet de game-industrie altijd met de gekste nieuwtjes op de proppen te komen. InsideGamer zet de meest opvallende 1 april-grappen van dit jaar voor je op een rij.

Nintendo Life’s Zelda-musical
Het was even door een zure appel bijten vorige week, toen op de dag dat de kaartverkoop voor het nieuwe Zelda-concert bleek dat The Legend of Zelda op Wii U is uitgesteld. Nintendo Life springt leuk op die dag in, door met de aankondiging te komen van The Legend of Zelda: Harmony of Hyrule, kortom: Link, de musical. Catchy liedjes zal dat theaterstuk sowieso hebben.

Pacman en Panda
De ene zoekmachine (Bing) komt met een Cute Cloud om daarin schattige diertjes op te zoeken, de ander (Google) pakt het iets serieuzer aan en komt zelfs met twee 1 aprilgrappen. In Google Maps kon je gisteren je eigen straat opzoeken en deze omtoveren in een Pacman-spelletje.
Mocht je daar de hele dag al mee bezig zijn geweest, dan heb je misschien die andere grap gemist: de Google Panda, een beertje dat terugpraat en je vragen beantwoordt. Was deze maar echt, dan kon je hem tijdens het gamen zo verbergen dat je partner denkt dat je gewoon terugpraat. Als lokalisatie mogelijk is tenminste, want we komen er vast niet mee weg als we plotseling Japans spreken.

Dragon Quest bubbeltjesplastic
De officiële website van Dragon Quest Heroes werd veranderd in een Slime-bubbeltjesplastic, dat je naar hartenlust kunt laten knappen. Uiteindelijk hebben al meer dan 12,4 miljoen luchtbolletje pop! gezegd. De beloning: een nieuwe Dragon Quest Heroes-game voor PlayStation 3, PS4 en PS Vita. Die aankondiging was blijkbaar wel echt.

Heroes of the Storm-hoofden
Blizzard staat bekend om haar opmerkelijke 1 april-grappen, zoals een fighter genaamd Outcasts en Blizzards Kids, een lijn educatieve games voor de kleintjes. Dit jaar pakt Blizzard het wat rustiger aan. Heroes of de Storm-spelers zullen dat wellicht niet met ons eens zijn, want door een big head mode hebben personages in die game plotseling Hello Kitty-achtig grote hoofden. Het is niet de beste grap ooit, maar het effect is verrassend grappig.

PlayStations virtual reality-duikbril
De meest bekende 1 aprilgrap werd dit jaar gemaakt door Sony, dat PlayStation Flow aankondigde, een onderwater virtual reality-bril waarbij je je adem niet in hoeft te houden. Zelfs als je de grap allang doorziet, is het leuk om het aankondigingsfilmpje te bekijken. De Nintendo-achtige gelukzalige mensen met hun Flow op, die blijven grappig om te zien.

Razors zwevende gamingmuis
Gamingmuizen hebben soms de meest gestoorde designs, maar Razer ging gisteren nog een stapje verder door een op de film Back to the Future gebaseerde gamingmuis te introduceren. Project McFly werd op professionele wijze geïntroduceerd, waardoor je je toch even probeert voor te stellen hoe zoiets in je hand voelt. 1 april, jongens, 1 april…

The Religiewissel of Isaac
Een van de minst aantrekkelijke, maar daarom niet minder verslavende games, The Binding of Isaac, schijnt naar 3DS, Wii U en Xbox One te komen. Niet zomaar, want Isaac’s edele delen worden bedekt door een blad en het woord God zal niet langer worden gebruikt. Om er nog een schepje bovenop te doen, zijn alle referenties naar het Christendom gewijzigd naar referenties naar Scientology. Gelukkig hebben we Tom Cruise niet recentelijk bij Edmund McMillen gespot.

ThinkGeeks echte steampunk-gameconsole
Dit is er weer eentje uit de categorie: duidelijk een 1 aprilgrap, maar wel eentje die heel tof zijn als hij waar was. De Amerikaanse online winkel ThinkGeek gaat een gameconsole verkopen die niet loopt op elektriciteit, maar op stoom. Het heet de Steam Machine en voor 399,99 dollar staat het bij jou onder de televisie. Jammer dat de euro zo slecht staat ten opzichte van de dollar.

Zombie Army THRILLogy
Rebellion Developments mag dan niet al te hoge ogen scoren met Zombie Army Trilogy, de studio is niet bij de pakken neer gaan zitten. Deze April Fools werden we door niemand minder dan het lijk van Hitler en zijn net zo dode b-boys getrakteerd op een dansroutine. Het is ondanks het duistere stijltje een lekker vrolijke muziekclip geworden, waarin gelukkig geen loze beloften worden gedaan van gameontwikkelingen die op 2 april onzin blijken.

The Great Ace Attorney
De Japanse werktitel van de nieuwe Ace Attorney is: Inu Gyakuten Saiban: Inuhodou Ryuunosuke no Bouken. Geen Phoenix Wright, maar een cast die compleet uit honden bestaat. De laatste game-ervaring met een hond was ietwat traumatisch (Riley, oh Riley), dus we zijn blij dat Capcom ons slechts voor de gek tracht te houden met deze aankondiging.

Dying Light
Door een probeem met een geinfecteerde levering Atizin is de wereld in Dying Light een dag lang nog gekker dan anders. Je kent je eigen krachten niet, waardoor je als een Popeye na een shot spinazie de zombies mijlenver wegslaat in één armbeweging. Spelers kregen niet veel tijd om er aan te wennen of er echt van te genieten, want vandaag is alles weer keihard en -lastig als altijd…

De missers
Deze waren niet zo goed: Harmonix’ datingdansgame Romance Central, Microsoft Office 2016 voor katten (inclusief software als Powerpounce, Onenap en Meow) en Minecraft’s Love and Hugs-update waardoor Minecraft zich richtte op de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Hoezo?

Een onderwaterbril voor de PlayStation 4, een hond als hoofdrol in een rechtbankgame en spookjes vangen in je straat; de game-industrie is ook in 2015 weer creatief geweest. Heb jij nog andere grappige dingen voorbij zien komen vandaag? Hier mag ‘ie dan weer wel ;-P

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bloodborne review – Typisch Dark Souls, maar toch fris

Top-5 beste mods voor Cities: Skylines