in

Esmee in Cosplay: Dutch Comic Con 2015


Ik ben jullie niet vergeten! Door de drukte van de afgelopen dagen ben ik niet eerder toegekomen aan mijn verslag van Dutch Comic Con, dat afgelopen weekend plaatsvond. De zaterdag was superdruk, vooral mijn agenda, maar we hebben het overleefd.

Fotograaf: Lisa Hoetmer

Ik ging als Lilith van Borderlands, hoewel het kostuum nog niet helemaal af was. Het tasje voor om haar been moet bijvoorbeeld nog gemaakt worden (waar ik mooi mijn mobiel in kwijt kan), de pruik moet beter in model gebracht worden en de schoenen missen nog accessoires. Desalniettemin ben ik tevreden.

Door al het moois dat ik om me heen zag, vergat ik namelijk alle problemen met mijn eigen kostuum. Vele toffe cosplayers kwamen in de prachtigste kostuums bij onze stand en een aantal daarvan deed mee aan onze wedstrijd op het hoofdpodium. Zij hebben met ontzettend veel passie en overgave veel tijd in hun kostuums en acts gestopt.

In deze acts zie je hoe de cosplayers zich inleven in hun personage. Iedere deelnemer kreeg een minuut de tijd om zijn of haar personage tot leven te wekken op het podium, begeleid door muziek. Zo beet Niels, als Psycho van Borderlands, het spits af door chaotisch over het podium heen en weer te lopen, met een psychotische blik in de ogen. Hij maakte de kenmerkende poses van de Psycho zich eigen en zelfs de muziek schreeuwde ‘psycho’! Het was een unieke ervaring om dat vanaf het podium, als jury zijnde, zelf mee te mogen maken.

Fotograaf: Vinnii Smeekes

Volgende keer ben ik echter geen jurylid. Het was me net even te druk en daardoor kon ik de deelnemers niet de aandacht geven die ze verdienden. Toch was het voor zo’n eerste keer een succes. We hebben heel wat blije gezichten gezien en veel positieve feedback gekregen. Ook de opbouwende kritiek die we van de deelnemers kregen was erg welkom, want daardoor kunnen we de wedstrijd een volgende keer nog beter aanpakken en kunnen zij er met nog meer plezier aan deelnemen.

Ik zal het toegeven: ik ben jaloers op Sophie, die de geliefde Claptrap mee naar huis mocht sleuren. Zelf zag ze er in ieder geval intens gelukkig uit. Sophie won met haar kostuum van Commander Shepard van Mass Effect. De tweede prijs ging naar Lorenza, die Fiora van League of Legends cosplayde. Sanne, als DinoGnar van League of Legends, ontving de derde prijs. Zij kregen beide Borderlands: The Handsome Collection en wat goodies. Nogmaals bedankt 2K voor de sponsoring

Een winnaar uit de twee groepscoplays kiezen was nog moeilijker. De act van Jax en Lissandra (League of Legends) was heel tof en actievol, maar de kostuums van Elise en Arno (Assassin’s Creed: Unity) waren werkelijk adembenemend en geheel zelfgemaakt.

Fotograaf: Vinnii Smeekes (Dat heilige licht komt van Claptrap af)

Een andere opmerkelijke cosplay was die van de elfjarige Reezy. Ze is al sinds haar zesde bezig met cosplayen en op Dutch Comic Con liep ze rond als HitGirl van Kickass. Ik moet zeggen dat haar cosplay er fantastisch uitzag en dat ze uitstekende moves uitvoerde, die goed bij HitGirl passen. Zijzelf vindt vooral de tegenstrijdigheden van de superheld geweldig. “Ze rookt, ze drinkt whiskey, maar ook verzamelt ze Hello Kitty-kaarten. HitGirl is gewoon one of a kind, echt geweldig.”

Op de zondag had ik gelukkig wel tijd om rond te kijken en echt wat van de beurs zelf te zien. Wat me op de zaterdag al opviel, was dat de sfeer heel gezellig was. Ondanks dat DCC zelf meer als beurs was ingericht, hing er een conventie-sfeer. Het verschil tussen een beurs en conventie is dat de laatste vaak meer op activiteiten is gericht en beurzen op verkooppunten. DCC heeft er dus zeker baat bij wat meer activiteiten in te richten en het beloofde springkussen volgende keer wel neer te zetten. Als cosplayers ergens hard op losgaan, is het wel een springkussen, en zij maakten de sfeer.

Buiten de ervaring van DCC zelf heb ik erg coole dingen mogen doen naar aanleiding van de beurs. Ik mocht vrijdagavond, voorafgaand aan DCC, op 3FM komen, in de uitzending Live vanuit Klazienaveen. Ik had mijn Lilith-cosplay aan, gezien een webcam de beelden opnam en zodat Domien en Frank gerichter vragen konden stellen over cosplay en Dutch Comic Con. Het was echt een toffe ervaring en de zenuwachtige, slapeloze nachten, waren het dubbel en dwars waard.

Op de zaterdag heb ik nog een telefonisch interview afgelegd met NOS en ben ik druk geweest met de opnamen voor InsideGamerTV. Het hoogtepunt hiervan was Martin In Cosplay. Ik stem voor deze nieuwe rubriek. Daar gaat mijn spotlight!

Fotograaf: Lisa Hoetmer

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Top-5 beste mods voor Cities: Skylines

Saimon Says: Games die een vervolg moeten krijgen