in

Mortal Kombat X – Alle characters op een rij


Als Mortal Kombat X over twee weken uit is, dan ga je natuurlijk alle personages langs om ze uit te proberen. Zoals vanouds heb je vooral op het gebied van ranzige, bloederige en simpelweg vette Fatalities een heleboel te kiezen. Toch blijf je na de testronde meestal achter met één tot drie personages die echt ‘jouw’ Mortal Kombat-strijdmakkers zijn. Wie kies jij?

Cassie Cage
Het eerste personage in deze alfabetisch gerangschikte lijst is meteen een nieuwe. De stoere Cassandra Cage is de dochter van Johnny Cage en Sonya Blade, wat betekent dat ze de keiharde mentaliteit van haar moeder heeft gekregen en de superkrachten van haar vader. Raiden is Cassie’s mentor in het verhaal.

Variaties: Spec Ops, Hollywood en Brawler.

D’Vorah
En ook de tweede in deze lijst is een nieuw personage, al zit er in D’Vorah weinig menselijks. Ze kreeg vorig jaar bij haar onthulling op E3 veel aandacht. Haar naam betekent ‘bij’ in het Hebreeuws en ‘vrouwelijke wesp’ in het Arabisch, dus je kunt wel raden wat haar vechtmethode is.

Variaties: Brood Mother, Swarm Queen en Venomous.

Ermac
Ninja zijn van nature mysterieus, maar Ermac doet daar nog een schepje bovenop. Toen Mortal Kombat nog als arcadegame speelbaar was, werd er altijd gespeculeerd over allerlei personages die vrij te spelen waren bij de meest belachelijke opgaven. Een van die mythes was Ermac, de ninja die het uiteindelijk bij Mortal Kombat 3 pas echt naar de game heeft weten te schoppen.

Variaties: Spectral, Mystic en Master of Souls.

Erron Black
Voor Mortal Kombat als franchise is cowboy Erron Black niet helemaal nieuw: hij kwam namelijk al eens voorbij in de gelijknamige comicreeks. Voor het eerst zien we deze vechtjas nu op het scherm met de mogelijkheid hem fantastische kills te zien maken. Hij schiet sneller dan zijn schaduw, maar valt vijanden ook aan met bommen.

Variaties: Marksman, Gunslinger en Outlaw.

Ferra/Torr
Deze nieuwe personages zijn inmiddels al zo lang bekend, dat we het duo bijna niet meer nieuw kunnen noemen. Ferra en Torr zijn een reus en een soort mini-wezen, die samen de strijd aangaan. De ene houdt de tegenstander vast, terwijl de ander erop los ramt. Wie zegt dat twee tegen een oneerlijk is?

Variaties: Ruthless, Vicious en Lackey.

Goro
Hij was ooit een eindbaas, maar is nu gepromoveerd tot volledig speelbaar personage en zelfs een pre-order bonus. Op de GameBoy-port van Mortal Kombat was Goro ook al speelbaar, maar de speelervaring met hem in Mortal Kombat X schijnt aanzienlijk beter te zijn. Goro heeft vier armen en kan daarmee fantastische fatalities uitvoeren, zoals eentje waarbij hij de ledematen van zijn vijand rukt alsof hij een mandarijntje pelt.

Variaties: nog onbekend.

Jacqui Briggs
Nog een Mortal Kombat-groentje, namelijk een goede vriendin van Cassie Cage. Jacqui komt graag op voor vrouwen en is net als Erron Black bekend van de comicserie. Jacqui is de dochter van Jax, maar in tegenstelling tot haar vader gebruikt ze geen staal en elektronica om beter te worden. Jacqui zet liever haar Olympische kickboksvaardigheden in.

Variaties: nog onbekend.

Jason Voorhees
Denk je vrijdag de dertiende net vorige maand achter de rug te hebben, komt ‘ie deze maand terug in de vorm van Jason Voorhees. Je bemachtigt hem door de Kombat Pack aan te schaffen, een DLC-pakket dat vier personages bevat plus vijftien skins. De creep uit de Friday the 13th-films heeft een gastrolletje gekregen in Mortal Kombat X, net zoals Freddy Krueger dat kreeg in de vorige game uit de serie.

Variaties: nog onbekend.

Jax
Hij kwam net al even ter sprake: de vader van Jacqui Briggs. Jax, afgekort van Jackson, is een man die gedeeltelijk gemodificeerd is met stalen, elektronische armen. Hij klinkt gehandicapt, maar is dat alles behalve. Sterker nog, hij is verantwoordelijk voor het mismaakte gezicht van Kano.

Variaties: Pumped Up, anderen zijn nog onbekend.

Johnny Cage
Hij is fout, maar hij is wel onmisbaar in de Mortal Kombat-franchise: Johnny Cage – hoewel hij volgens het verhaal niet bekend werd van zijn rol in Mortal Kombat, maar van zijn rollen in actiefilms. Hij is gebaseerd op Jean-Claude van Damme, wat zichtbaar is aan zijn kapsel, zijn spieren en zelfs zijn outfit.

Variaties: A-List, Fisticuffs en Stunt Double.

Kano
Hij is vooral onder specifieke gamers populair, want Kano moet het vooral hebben van wapens in plaats van speciale krachten. Hij is ook die man die zichzelf regelmatig tot een ware Evel Knievel ontpopt en zichzelf uit een kanon schiet genaamd de Kanoball.

Variaties: Commando, Cutthroat en Cybernetic.

Kenshi
Hij zei ooit dat hij maar één doel had, en dat was het afslachten van degene die hem had blind gemaakt. Dat blijkt niet helemaal waar, want inmiddels draait Kenshi al heel wat jaartjes mee in de Mortal Kombat-franchise. Door zijn blindheid zijn z’n andere zintuigen extra ontwikkeld, wat onder andere zorgt voor handige telekinetische krachten.

Variaties: Possessed, anderen zijn nog onbekend.

Kitana
Deze jongedame is vooral vanwege haar uiterlijk een herkenbaar en populair personage dat al sinds Mortal Kombat 2 meedoet. Best knap voor iemand die 10.000 jaar oud is, toch? Liu Kang en Kitana hebben een nogal turbulent liefdesleven, waar de twee allebei extra vechtkracht door lijken te krijgen.

Variaties: Mournful, Royal Storm en Assassin.

Kotal Kahn
Hij komt pas net kijken, dit nieuwe personage Kotal Kahn. Deze Azteekse strijder heeft één van de ranzigste fatalities uit de game en meedogenloos is zijn tweede naam. Hij vecht niet met zijn vuisten, maar met een zwaard/knots-hybride genaamd Macuahuitl en een mes-achtig gereedschap genaamd Tecpatl bij de hand.

Variaties: Sun God, Blood God en War God.

Kung Jin
Het regent nieuwe personages in Mortal Kombat X, want ook Kung Jin debuteert in deze game. De Shaolin-monnik Kung Jin zat in een team met Cassie en Jacqui, maar hij heeft nu alleen zichzelf, zijn boog en een aantal pijlen nodig om succesvol te zijn.

Variaties: Ancestral, Bojutsu en Shaolin.

Kung Lao
Kung Lao vindt net als Kung Jin zijn roots in de Shaolin-stijl. Zijn hoed is gebaseerd op Oddjob uit de film Goldfinger, waarin James Bond te maken krijgt met de worstelaar die zijn hoedje met stalen rand als wapen gebruikt, door het keihard te gooien.

Variaties: Hat Trick, Tempest en Buzz Saw.

Liu Kang
Dit is een van de oudgedienden van Mortal Kombat, die verkrijgbaar is als pre-orderbonus. Het is niet helemaal duidelijk of onze Immortal Champion van Mortal Kombat nou een van de nazaten is van Kung Lao, maar speciaal is hij sowieso. In menig aanval gebruikt hij (vormen van) draken.

Variaties: Flame Fist, Dragon’s Fire en Dualist.

Mileena
Ze lijkt heel veel op Kitana, zowel in uiterlijk als kledingkeuze. Maar je weet hoe dat gaat bij vrouwen die hetzelfde dragen: die mijden elkaar liever. Mileena heeft in Mortal Kombat X iets fatsoenlijkere kleding aan, maar haar vechtmethodes blijven verre van netjes. Met gemak teleporteert ze naar ergens in het scherm om vervolgens stukje bij beetje haar tegenstander op te eten.

Variaties: Ethereal, Piercing en Ravenous.

Predator
Deze hoort samen met Jason Voorhees thuis in de categorie ‘gastrollen die verkrijgbaar zijn via het Kombat Pack’. Predator, oftewel Yautja, komt uit de Predator-films, die extra bekend zijn geworden door de combinatiefilm Alien vs Predator. Hoe hij zal vechten in Mortal Kombat is nog niet volledig bekend. Dit buitenaardse wezen is niet bang om zelfmoord te plegen als de jacht niet lukt, dus zouden ranzige tafereeltjes kunnen worden.

Variaties: nog onbekend.

Quan Chi
“You will serve me in the Netherrealm!” Als je dat hoort, dan weet je met wie je te maken hebt: Quan Chi. Hij is vaak de slechterik van het spel, maar is dankzij zijn magische krachten ook een geliefd personage om mee te vechten. Zijn duistere magie heeft hem de titel ‘grootste magiër van de Netherrealm’ opgeleverd.

Variaties: Summoner, Sorcerer en Warlock

Raiden
Na Sub-Zero en Scorpion komt meestal Raiden naar voren als publiekslieveling in Mortal Kombat. De God of Thunder is herkenbaar aan zijn Chinese hoed, hoewel zijn naam soms voor wat verwarring zorgt. In sommige games wordt het als Rayden gespeld. Hij maakt gebruik van het weer om vijanden aan te vallen, en zijn Fatalities zijn vaak shockerend op diverse niveaus.

Variaties: Master of Storms, Thunder God en Displacer.

Reptile
Zoals de naam al doet vermoeden is Reptile half reptiel/half mens. Hij is herkenbaar aan zijn groene kleur en in tegenstelling tot menig ander vechter, is zijn levensdoel het vinden van anderen zoals hij in plaats van wereldheerschappij. Het vette aan Reptile’s vechtmethodes is dat ze direct zijn gebaseerd op de bizarre dingen die echte reptielen kunnen doen.

Variaties: Noxious, Deceptive en Nible.

Scorpion
In de aankondigingsteaser van Mortal Kombat X draaide het allemaal om Scorpion en Sub-Zero, die het op brute wijze tegen elkaar opnamen in een bosrijke omgeving. Scorpions vader had nog zo gezegd: “Ga niet bij een clan, jongen. Ik wil niet dat je als moordenaar door het leven gaat.” Scorpion moordt zo’n beetje het meest van iedereen in Mortal Kombat. Leuk detail is dat Scorpion’s uitroepen “Get Over Here!” en “Come Here!” zijn ingesproken door Mortal Kombat-bedenker Ed Boon.

Variaties: Inferno, Ninjutsu en Hellfire.

Shinnok
Shinnok is een weirdo. Hij begon zijn MK-carrière als eindbaas, en is sinds Mortal Kombat 4 een speelbaar personage. Hoewel zijn witte, verrotte huid anders doet vermoeden, verraadt zijn kledingkeuze van blauw en goud dat hij ooit een koninklijk figuur was. Hij is wel een goede keuze als vechter, omdat hij de bewegingen van zijn tegenstanders kan na-apen.

Variaties: Imposter, Bone Shaper en Necromancer

Sonya Blade
Sonya is het eerste vrouwelijke personage uit Mortal Kombat. Ze is een soldaat bij de Outer World Investigation Agency die er enorm van houdt om Kano te haten. Haar vechttechniek is herkenbaar aan haar beengrepen, waarbij ze iemand met haar benen vastgrijpt en op de grond gooit. Wij zijn vooral dol op haar kusjes, die als Fatality gelden en haar vijand levend verbranden.

Variaties: nog onbekend.

Sub-Zero
Ooit vocht Bi-Han onder de naam Sub-Zero, maar toen hij door Scorpion werd vermoord, nam Kuai Liang zijn naam aan. Zoals de naam doet vermoeden, heeft Sub-Zero een heel arrangement aan ijskoude aanvallen, variërend van een Ice Blast tot een Deep Freeze waarbij de ingewanden van zijn tegenstander in rap tempo worden bevroren.

Variaties: Grandmaster, Cryomancer en Unbreakable.

Takeda
Takeda is een nieuw personage, dat bekend is van de Mortal Kombat X-comics. Eigenlijk is hij een hele gewone, ietwat verlegen jongen die traditioneel is getraind als vechter door niemand minder dan Scorpion. Takeda heeft nogal wat meegemaakt: een vader die er nooit was, het vermoorden van een vriend, zijn moeder vermoord zien worden door de Red Dragon. Er is nog weinig over zijn rol in de game bekend, maar hij heeft genoeg bagage om een held te worden.

Variaties: Shiral Ryu, Lasher en Ronin.

Tanya
Ed Boon’s zus heet Tania, dus hij dacht: laat ik haar in de game omdopen tot Tanya, een jongedame die nogal wat wrok koestert voor personages als Jade. Eén van haar grootste krachten is dat ze zichzelf onzichtbaar kan maken. Ook Tanya is verkrijgbaar in het Kombat Pack.

Variaties: nog onbekend.

Tremor
De laatste die -voor zover bekend- wordt toegevoegd aan Mortal Kombat X is Tremor. Via het Kombat Pack komt Tremor naar je game toe. Heel populair is hij niet, omdat hij tot dusver niet heel spannend is gebleken. Hij is een typische ninja die met zijn aanvallen de grond kan doen schudden, vuurballen kan gooien en zijn vijanden de rug breekt.

Variaties: nog onbekend.

En, heb jij al je keuze kunnen maken? Of ben jij een doorgewinterde MK-speler die toch elke keer weer voor de ‘charme’ van Scorpion of Sub-Zero gaat?

Door Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dead or Alive nu te spelen met nude mods

The Witcher 3: Wild Hunt krijgt twee grote uitbreidingen