in

Makers eerste GTA hebben weinig vertrouwen in BBC’s docu-drama


Niet alle game-ontwerpers van de eerste Grand Theft Auto hebben vertrouwen in de GTA docu-drama van BBC.

De medewerkers van DMA Design, de studio verantwoordelijk voor de eerste GTA, betwijfelen of BBC genoeg informatie bezit om de docu-drama te maken: “Ik vind het opmerkelijk dat niemand die ik heb gesproken van DMA iets over de (docu-drama) weet. De beroemde terughoudendheid van Rockstar om te praten met wie dan ook, maakt David Kushner’s boek Jacked: (The Outlaw Story of Grand Theft Auto) de enige bron achter de schermen, wat mij enigszins zorgen baart,” aldus schrijver Steve Hammond.

Hammond voorspelt dat het DMA Design-gedeelte niet veel meer zal zijn dan een openingstekst. Hij denkt dat de docu daarna gelijk verdergaat naar de ontwikkeling van GTA 3. Als het wel over DMA Design gaat, is Hammond bang dat de game-ontwerpers als bad boys worden afgebeeld. Dat was volgens hem niet het geval.

Ook DMA Design-medewerker Brian Baglow is sceptisch over de GTA-docu. Ook hij denkt dat BBC niet de juiste bronnen in huis heeft.

Het script van de drama-docu is gebaseerd op David Kushner’s boek Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto. Het boek vertelt een verhaal over de strijd tussen de GTA-ontwikkelaars en de anti-game activist Jack Thompson. Daniël Radcliffe gaat misschien de rol van Sam Houser spelen: de mede-oprichter en president van uitgever Rockstar Games.

BBC start op twintig april met de opnames van de docu-drama welke in september voor het eerst wordt getoond.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

InsideGamer presenteert: het Indie-ABC- A t/m N

Tijd voor een comeback: welke games verdienen een reboot?