in

Hoeveel media-apparaten hebben we in huis


Nederland is een echt multimedialand. Het voordelige alles in 1 pakket vliegt over de toonbank en we internetten, kijken tv en gamen alsof het een lieve lust is. Heb je het gevoel dat dit bij jou thuis een beetje doorslaat en dat er wel heel erg veel apparaten staan te snorren? Ontdek hoeveel media-apparaten je in een gemiddeld huishouden kunt vinden. Maak de vergelijking en trek je conclusie hoe erg het bij jou thuis is gesteld.

Spelcomputers
Hele grote kans dat je er zelf thuis een hebt staan; een Xbox, Playstation of Wii. Daarmee hoor je tot de 32% van de Nederlandse huishoudens die een spelcomputer in huis heeft, bij 26% is deze op de televisie aangesloten. Hoeveel spelcomputers er per huishouden te vinden zijn is helaas niet bekend.

Televisies
De moeder aller media-apparaten neemt nog steeds een prominente plaats in binnen menig huishouden. Gemiddeld hebben we 1,7 televisietoestellen in huis. Digitale televisie groeit nog steeds sterk. Er zijn ongeveer 6,9 miljoen digitale tv-aansluitingen in Nederland blijkt uit de cijfers van telecompaper.

Mobiele telefoons
In ons land zijn er tegenwoordig meer mobiele telefoons dan mensen. Maar liefst 21,7 miljoen mobieltjes hebben we met zijn allen. Dit komt neer op 2,9 telefoons per huishouden. Het aantal mensen met een Smartphone blijft nog altijd stijgende met 16% per jaar blijkt uit onderzoek van GFK.

Tablets
De tablet heeft een ware opmars gemaakt. De grootste groeispurt is inmiddels wel voorbij. Tegenwoordig hebben 7,9 miljoen mensen een tablet in Nederland. Er zijn dus meer gezinnen met een tablet dan zonder. Helaas zijn er geen cijfers bekend van het aantal per huishouden.
Personal computers Hoewel we steeds vaker internetten via een smartphone of tablet. Gebruikt 71% van de Nederlanders ook nog steeds een laptop.

Je ziet het, er wordt in grote hoeveelheden gebruik gemaakt van media-apparaten in Nederland. En dan hebben we het nog niet eens gehad over mediacenters, radio’s, dvd-spelers en e-readers. Als het je af en toe een beetje te veel wordt bedenk dan: je bent niet de enige die omgeven is door elektronica.

Hoeveel media-apparaten hebben we in huis?
Heb je het gevoel dat er thuis wel heel erg veel media-apparaten staan te snorren? Lees hier hoe het bij de rest van Nederland zit.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We zoeken de beste Mortal kombat X-speler

Wallpaper woensdag: Tom Clancy’s Rainbow Six Siege