in

Ik kies jou niet! – De meest irritante Pokemon ooit


Ik kies jou niet! – De meest irritante Pokemon ooit

“Pikachu, ik kies jou!” Je kunt het vol overgave roepen terwijl je de rood-witte bal gooit, maar wat nou als je niet de schattige bliksemschicht bij je hebt, maar alleen maar een zak vol Sunkerns? Ergernis! Bijna elke Pokémon heeft zo zijn charme, maar binnen die familie van meer dan 700 zakmonsters zitten heus wel een paar rotte appels. We schuiven Charizard, Lucario en Mewtwo even aan de kant, en buigen ons over de meest irritante Pokémon.

Sunkern
We gaven hem al weg net, dus we beginnen met Sunkern. Deze gras- Pokémon is schattig, maar vooral een ontzettende slapjanus. Nu kun je ook niet veel verwachten van een dier zonder ledematen; hij is slechts een lief gezichtje op een bloembol. Je kunt ook niet heel erg fijn met hem variëren zoals met menig andere Pokémon. Een tipje: leer hem Solar Beam of Giga Drain, want dan heeft hij nog enigszins bestaansrecht.
Pokédex: #191
Evolueert in: Sunflora.

Magikarp
Vissen in Pokémon zijn over het algemeen niet de meest populaire personages, hoewel Magikarp wel in een toffe vis evolueert. Vóór dat magische moment rond level 20 heb je echter te maken met Magikarp zelf, de rare goudvis. Hij heeft het geheugen van een goudvis, waardoor je heel lang vastzit aan Splash en die ‘aanval’ is simpelweg waardeloos. Het kan ook heel frustrerend zijn om aan een Shiny Magikarp te komen. Als je ze toch allemaal wilt catchen, dan zou het zomaar kunnen dat je uren kwijt bent om dit watermonster te vinden en te houden.
Pokédex: #129
Evolueert in: Gyarados.

Cresselia
Cresselia is een Pokémon die je niet wilt tegenkomen. Dankzij zijn goede verdediging en health laat Cresslia zich niet zomaar uit het veld slaan. Deze Pokémon is traag en vormt een soort muur waartegen je aanvallen stuk voor stuk afketsen. Het gracieuze uiterlijk van Cresselia past goed, maar ondanks zijn gestroomlijnde zwaan-achtige look zien we Cresselia liever niet in de game.
Pokédex: #488
Evolueert in: voor zover bekend, niets.

Jirachi
De lichtste Steel-Pokémon van allemaal is niet altijd even gemakkelijk omver te vechten, al helemaal wanneer je een Iron Head voor je kiezen krijgt. Die zorgt er namelijk voor dat je Pokémon verlamd raakt, waardoor je geen aanvallen kunt uitvoeren. Lijdzaam moet je dan toezien hoe Jirachi je geliefde zakmonster afslacht.
Pokédex: #385
Evolueert in: voor zover bekend, niets.

Sableye
Deze Ghost/Dark-Pokémon met een soort diamantjes als ogen schijnt gebaseerd te zijn op een verhaal uit Kentucky waarbij een alien was waargenomen, de zogeheten Hopkinsville Goblin. Op zich tof, maar toch staat Sableye in dit artikel vol irritante Poke-beesten. Reden daarvoor is zijn Prankster-move, die hij bijvoorbeeld inzet in de vijfde generatie games, waarbij hij de prioriteit van statusmoves kan vergroten. Statusmoves hebben invloed op het weer, maar ook op Pokémon-statistieken. Heel irritant dus, want het is niet direct een enorme in-your-face-aanval, maar je hebt er heel erg veel last van.
Pokédex: #302
Evolueert in: niets, tenzij de Sablenite wordt ingezet, want dan mega-
evolueert Sableye in Mega Sableye.

Unown
Dit is verreweg een van de raarste Pokémon die we ooit zagen. Hij kan in alle letters van het alfabet veranderen, en daar is ook eigenlijk alles mee gezegd. Nou vooruit, hij kan ook in een uitroepteken en een vraagteken transformeren. Qua vechten heeft hij een aanval die praktisch elke Pokémon kan leren. Met andere woorden: we zijn nog nooit een fan van Unown tegengekomen.
Pokédex: #201
Evolueert in: voor zover bekend, niets.

Emolga
Hij ziet er heel lief uit, de vliegende eekhoorn Emolga. Echter vergaat het lachen je waarschijnlijk als deze vanuit het gras op je springt. Hij kan zijn elektriciteit inzetten om je Pokémonstertjes te verlammen en kloont zichzelf vervolgens om je er eens flink van langs te geven. Maar hij doet het allemaal met een grappig gezichtje, waardoor je ergens toch niet boos op deze snelle, zwevende rat kunt worden.
Pokédex: #587
Evolueert in: voor zover bekend, niets.

Patrat
We blijven bij de bosdier-achtigen, want Patrat, die een soort Knabbel-aan-de-drugs lijkt, mag ook niet ontbreken in deze lijst. Het meest irritante aan hem (en zijn evolutie) is dat hij geen enkele moeite heeft je in de game te bereiken, hoe hard je hem ook probeert te ontwijken. En als je dan eenmaal met hem moet vechten zorgt hij ervoor dat zelfs de grootste en sterkste Pokémon in slaap vallen, waardoor je dag kunt zeggen tegen hun health.
Pokédex: #504
Evolueert in: Watchog.

Roggenrola
“A wild Roggenrola appeared!” Maak je klaar voor ergernis. Roggenrola is een steen, een steen die je in elke grot tegen komt. Hij ligt klaar om je te irriteren met Sturdy-aanvallen, want ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Heb jij de meest fantastische aanval klaarstaan, dan doet het hem veel te weinig, hij is namelijk immuun. Laat je Fissures dus maar thuis. Het meest irritante aan deze rots-achtigen is dat ze in groten getale komen, waardoor het zinloos lijkt om er aan eentje te ontsnappen. De volgende ligt alweer klaar.
Pokédex: #524
Evolueert in: Boldore.

Geodude
Een steen met armen en een gezichtje, dat is Geodude. Geodude heeft dezelfde eigenschap als Cresselia, waardoor hij een vaste muur vormt waartegen je weinig kunt beginnen. Hij komt veel voor en kost je dus een heleboel tijd. Gelukkig is zijn evolutie veel prettiger om mee te werken, waardoor je Geodude’s robuuste irritantheid iets beter aankunt. Toch blijft zijn explosie heel vervelend om mee te maken; je ziet meteen je verdedigingsgetallen omlaag schieten, afhankelijk van welke generatie je speelt.
Pokédex: #074
Evolueert in: Graveler (later Golem).

Zubat
Dacht je nou echt dat we Zubat zouden vergeten? Deze Pokémon is zo irritant dat hij op het internet een soort held is geworden. Elke keer als je een duistere grot in gaat, dan weet je dat zo’n vleermuis weer in je nek komt hijgen. Ze zijn helemaal niet bijzonder, alleen heel erg snel, maar ze komen met zoveel tegelijk dat je alleen maar “ik heb belangrijkere dingen te doen!” kunt denken zodra je er weer een aan ziet komen met zijn vampiertandjes. En als hij dan ook nog zijn Confuse-straal gebruikt, waardoor je Pokémon even niet voor rede
vatbaar is, kun je hem helemaal zijn nekloze lijfje wel omdraaien.
Pokédex: #401
Evolueert in: Golbat (later Crobat).

Er zijn natuurlijk nog veel meer Pokémon te noemen en het is ook heel persoonlijk welke zakmonsters jij liever in een Pokébal naar de maan stuurt. Misschien vind jij Togepi het irritantst, of juist Tentacool. Laat het hieronder achter, want samen walgen schept een band, en trainers moeten elkaar toch een beetje bijstaan in een wereld met zoveel onuitstaanbare monsters.

Door: Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.9/5 volgens 12 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NSFW: Seks en videogames

Vlieg en rijd op dino’s in ARK: Survival Evolved – Trailer