in

Esmee in Cosplay: YaYCon 2015


Op zondag 3 mei stond ik te feesten op YaYCon, de yaoi en yuri-conventie, met het thema ‘crime and punishment’.

Yaoi en yuri
Yaoi en yuri zijn genres in Japanse fictie die liefdesrelaties en seks tussen twee personen van hetzelfde geslacht aanduiden. Yaoi is de mannelijke versie (ook wel Boys’ Love of BL genoemd) en yuri is de vrouwelijke tegenhanger.

Ik wilde al lange tijd graag meedoen aan een groepscosplay en een vriendin van een andere conventie, Kelly, zei dat ze een groepscosplay van Durarara!! deden. Dat is een van mijn favoriete Japanse animatieseries, dus koos ik een personage uit dat nog niet door een ander uit de groep werd gedaan: Erika Karisawa, een hardcore ‘fujoshi’ (liefhebber van yaoi).

Van links naar rechts: Zoë als personage Mikado, Melanie als Celty, Boye als Shinra, Denise als Kida, Esmee als Erika en Elora als Izaya.

Het was echt heel erg tof om allemaal als personages uit dezelfde anime te gaan. Zoë stapte in de schoenen van hoofdpersonage Mikado, Denise cosplayde als zijn beste vriend Kida, Patricia als hun vriendin Anhri, Melanie ging als Celty – de mysterieuze motorrijder zonder hoofd (geïnspireerd door Ierse folklore, waar ze ook ‘dullahan’ wordt genoemd) en haar vriend Boye was als Celty’s vriendje Shinra verkleed. Kelly en Elora vochten het met elkaar uit als de mannelijke personages Shizuo en Izaya, zo’n beetje elkaars aartsvijanden in de anime.

De dag was heerlijk druk vanwege de groepscosplay. We zijn ruim de halve dag bezig geweest met het opnemen van een cmv (cosplay music video) op het liedje Gentleman van Psy. Met een groep van ruim twintig andere cosplayers gooiden we de heupen en armen los en zo stond ook de rest van de dag in het teken van dansen en losgaan. Elora, een van de meiden uit de groep, vierde haar verjaardag op de conventie. Wat dat extra leuk maakte was het feit dat Izaya, haar personage, de dag erna jarig was. Verjaardagshoedjes werden dus aan onze kostuums toegevoegd.

Er worden in de zomer nog beelden opgenomen voor de cmv, gezien de twee hoofdpersonen te water moeten springen met hun cosplay en het wel zo lekker is als het water enigszins aangenaam is. Tegen die tijd zie je die dus nog van me tegemoet! Janinho Abdillah maakt de video, wat voor mij een leuk toeval was, omdat hij bij InsideGamer de tweede prijs won voor zijn prachtige cosplayfoto op Dutch Comic Con.)

Tussen de opnamens door hebben we de dealerroom bezocht en daar heb ik twee hele vette Free!-posters gescoord. Vervolgens zijn we naar de cosplay act compo (competitie) geweest. Kelly en Elora deden hieraan mee op een liedje van de Spice Girls – “if you want to be my lover, you got to get with my frieeeends!” Hun optreden werd afgesloten met een speelse kus. Vervolgens deden Kelly, Zoë en Denise mee aan de pumprun, waarbij je op hoge hakken zo snel mogelijk van punt A naar B moet rennen. Gezien ik best wel een retard ben op hakken heb ik deze maar overgeslagen.

De algehele sfeer op YaYCon was ontzettend gezellig en open. De staff was vrolijk, maakte praatjes en kwam naar ons toe om te vragen of we aan bepaalde activiteiten mee wilde doen, waaronder die pumprun. Regelmatig werden we door andere cosplayers gevraagd om als Durarara!!-groep voor foto’s te poseren. De draagbare speakers van Boye hebben zo’n beetje de gehele dag staan loeien (voornamelijk met Psy – Gentleman) en hier zijn we de hele dag op losgegaan, zelfs nog op het treinstation op weg naar huis, nadat we met z’n allen sushi hadden gegeten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oculus Rift gaat geen porno weren

Wat je nodig hebt voor mobiel gamen