in

Wat je nodig hebt voor mobiel gamen


Niemand had vijf jaar geleden gedacht dat de smartphone hét mobiele platform voor games zou worden. Inmiddels ontwikkelen alle bekende gamehuizen mobiele titels en onlangs heeft zelfs Nintendo aangekondigd dit jaar met mobiele games uit komen. Gamen doe je dus op je mobiel, maar wat heb je hier voor extra’s voor nodig? We geven je 3 tips…

Hardhorend
Doe jezelf – en de overige reizigers in de stiltecoupé – een plezier en maak bij mobiel gamen geen gebruik van de speaker in je smartphone. Prik op zijn minst de meegeleverde headset in. Wil je echt genieten van de audio effecten en in game muziek, dan raden we je om een knappe headset aan te schaffen. Als je slim bent, neem je een exemplaar met Bluetooth zodat je voorgoed verlost bent van snoertjes en kabeltjes die in war gaan.


Zweethandjes
“Heb je een mooie Samsung S6, de nieuwste iPhone of een fraaie Sony Experia? Doe er dan vooral geen hoesje om heen!” Dit zijn niet onze woorden maar van de telefoonreparateur die iedere keer lachend 150 tot 200 euro vangt wanneer de zoveelste kneus langskomt met een barst in het scherm van zijn smartphone. Even serieus: een goede game zorgt voor zweethandjes en het is wel heel sneu als een epic boss fight voortijdig eindigt omdat je mobiel uit je handen glipt. Kortom, een hoesje voor je Experia, Galaxy S6 of ander toestel is echt onmisbaar.


Gimme juice!
Zeker de grafisch wat heftigere games zoals GTA V, Halo Spartan Strike of Need for Speed kunnen je accu van je smartphone snel leegtrekken. Met 1 streepje over en nog 2 uur treinen voor de boeg is dat flink balen. Dat los je heel eenvoudig op met een powerbank; een accu waarmee je je mobiel ook onderweg kunt opladen. Is de batterij van je mobiel 2.500 mAh? Dan heb je voor eenmaal volledig opladen een powerbank nodig met een capaciteit van tenminste 2.500 + 25% = 3.125 mAh nodig. Tip: neem een powerbank die voorzien is van een indicator die aangeeft hoeveel energie er nog aanwezig is. Dan weet je ook wanneer het tijd is om ‘m op te laden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Esmee in Cosplay: YaYCon 2015

Gamepersonages die te tof zijn voor hun game