in

Tips & tricks voor The Witcher 3: Wild Hunt


Op de redactie zijn we het er (bijna) allemaal over eens, The Witcher 3: Wild Hunt is een fantastische game! Het hoofdverhaal is binnen 25 uur uit te spelen, maar als je alle side-quests doet en op je gemak geniet van al het moois dat The Northern Realms heeft te bieden, dan ben je al gauw meer dan 200 uur verder. Tijdens deze uren leren we soms trucjes en tactieken waar we graag eerder achter waren gekomen. Hieronder een lijstje van tips die het spelen van The Witcher 3 een stuk aangenamer maakt, of je nou aan het begin of einde van je reis bent.

Stelen, stelen en nog meer stelen
Hoewel het eigenlijk niet mag, is ons advies om alles te jatten wat los of vast zit in The Northern Kingdoms. Items die je vindt kun je later weer voor een leuk bedrag verkopen of gebruiken voor het brouwen van drankjes of het verbeteren van je uitrusting.

Verbeter je Alchemy skill
Drankjes kunnen in een gevecht het verschil tussen leven en dood betekenen. In de wereld van The Witcher 3 kun je genoeg ingrediënten vinden voor het maken van efficiënte brouwsels. Het wordt dus aangeraden om er zoveel mogelijk in te slaan. Lees Diagrams die je vindt goed door en produceer zo snel mogelijk bommen en drankjes. Wanneer deze zijn gemaakt, worden deze tijdens mediteren automatisch aangevuld.

Bezoek Places of Power

Places of Power zijn plekken waar een grote lichtgevende steen staat. Van deze objecten krijg je de eerste keer dat je het vindt een extra vaardigheidspunt, en deze komen natuurlijk altijd goed van pas. De punten geven je vooral in het begin een goede boost en leveren extra activiteiten op in White Orchard.

Pas de moeilijkheidsgraad aan
The Witcher 3 geeft je de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad tijdens het spelen aan te passen. Wil je de verhaallijn ervaren zonder teveel obstakels, kies dan voor de gemiddelde moeilijkheidsgraad. Als je iets meer tegenstand wenst, krik je het niveau naar hartenlust op. Wees niet te snel met het aanpassen als je te vaak het loodje legt. Bereid je goed voor op de gevechten, lees de Bestiary voor zwaktepunten van vijanden en vul je drankjes regelmatig aan. Op die manier maak je veel meer kans een gevecht te overleven.

Gameplay tips

Tutorials zijn in The Witcher 3 niet altijd even duidelijk, waardoor je soms dingen over het hoofd ziet. De volgende korte tips maken de gameplay net een stukje makkelijker of sneller.

In het scherm waar je de keuze kan maken uit je speciale krachten zit een knop om snel te mediteren. Druk op vierkantje op de PlayStation 4, X op de Xbox One en N op de pc om snel weer health, drankjes of bommen aan te vullen. Dit scheelt weer een hoop gedoe. Met hetzelfde gemak houd je de Touchpad van de PS4, menuknop op de Xbox One en I- toets op de pc ingedrukt en zit je vliegensvlug in het inventoryscherm. Met een swipe naar boven op de PS4 kom je direct op de landkaart terecht. Deze stappen maken de game net wat gebruiksvriendelijker.

Dood door verdrinking
Bij het zoeken naar schatten die zich onder water bevinden, kom je elke keer die vervelende drowners tegen. Deze blauw geschubde onderwaterwezens trekken je maar al te graag naar de bodem. Je zwaard is te zwaar en kun je onderwater niet gebruiken. De kruisboog biedt in dit geval uitkomst. Met één schot schiet je de beesten neer, wat het naar schatten speuren een stuk minder gevaarlijk maakt.

Adrenaline Punten

Altijd al afgevraagd waar de drie (soms oranje) puntjes gekleurde balkjes in de hud voor bedoeld zijn? Dat is niet zo gek, want in de tutorial wordt het ook niet goed uitgelegd. Als je in gevechten genoeg ontwijkt en aanvallen plaatst zonder geraakt te worden, spaar je Adrenaline Punten en vullen de balkjes zich. Wanneer de balkjes vol zijn, krijgen je aanvallen meer impact en maak je een gevecht sneller af met een speciale beweging. In onderstaande foto zijn de adrenalinebalkjes met rood omcirkeld.

Blijf in White Orchard
Wanneer je begint met spelen kun je jezelf verliezen in het hoofdverhaal; je wilt zo snel mogelijk door de gebieden heen jagen omdat je benieuwd bent naar wat er nog meer schuil gaat in The Northern Kingdoms. Hierdoor laten veel mensen de White Orchard linksliggen. Zeker als je op een hoge moeilijkheidsgraad speelt, is dit de plek om je voor te bereiden op de grote boze wereld die om de hoek wacht. In White Orchard kun je sterker worden door Places of Power te bezoeken, side-quests te doen en monsters te verslaan. Mocht je net in het gebied Velen zijn aangekomen, kun je natuurlijk via de wegwijzers altijd nog terugkeren.

Dodge
Je tegenstanders ontwijken is erg belangrijk en dit kan op verschillende manieren. Het is makkelijk om weg te rollen, maar probeer dit te beperken. Dit gaat namelijk ten koste gaat van je stamina. Dit voorkom je door weg te stappen, waardoor je meteen de aanval in kan zetten. Dit doe je door op rondje te drukken (pS4) Je kunt ook een aanval afweren door kort de linker-trigger in te drukken, hiermee komt je volgende aanval extra hard aan. Mocht je timing ondermaats zijn, dan is het aan te raden om altijd de linker-trigger in te drukken – zo verdedig je automatisch.

Te paard!
Laat je niet ontmoedigen als je in het begin moeite hebt om vanaf je paard te strijden. Je trouwe ros Roach kan namelijk heel nuttig zijn in gevechten. Als je met veel vaart op een groepje tegenstanders inrijdt en vervolgens driehoekje op de PS4, Y op de Xbox One en linker muisknop op de pc ingedrukt houdt, kun je een slow motion-aanval gebruiken. Als je goed timed kun je een tegenstander zelfs letterlijk een kopje kleiner maken. Wanneer je vervolgens een stukje doorrijdt om angsthaas Roach te kalmeren, kun je gelijk nog een aanval doen. Dit levert uiteindelijk veel loot op.

Daarvoor kun je Roach uitdossen met extra zadels, zadeltassen en blinders. Met de zadeltassen kun je meer spullen meezeulen en dat is geen overbodige luxe. Met een beter zadel kan Roach langer galopperen en blinders zorgen er voor dat zijn fear-level minder snel stijgt. Betere zadels en zadeltassen kun je kopen, maar ook winnen met paardenraces.

Gwent-kaarten!
Als je alle Gwent-kaarten wilt verzamelen, moet je goed opletten dat je geen kansen verspeelt! Zo zijn er twee Innkeepers die na een tijdje geen zaken meer met je willen doen. Koop dus vlug de kaarten in de herberg in White Orchard (aan het begin van de game) en ook in de Kingfisher Inn in Novigrad. Daarnaast zijn er Gwent-quests die je niet meer kunt doen als je andere quests hebt gedaan. Zorg er dus voor dat je zo snel mogelijk achter de kaarten aan gaat!

Boeken, boeken, boeken
Op een gegeven moment heb je een inventory vol boeken. Helaas is hier geen aparte tab voor en dit belemmert het overzicht. Boeken die niet bij quest-items staan, kun je na het lezen dan ook gewoon verkopen. Er zitten nog wel eens waardevolle Diagrams en recepten in, dus open ze altijd!
Mocht je de boeken willen verzamelen, dan kun je de loot ergens dumpen om het later weer eens op te pakken. Pas op, we garanderen niet dat je verzameling voor altijd blijft liggen!

Koop maps bij vendors
Als je bij een vendor een map kunt kopen, moet je dat zeker doen: deze maps kunnen je namelijk naar Crafting Diagrams brengen waar je Witcher Gear van kunt maken. Witcher Gear vormt een set met wapens en armor en is enorm krachtig. Je kunt de Gear later upgraden, dus verkoop het niet om je uitstapje naar het bordeel te financieren!

Naarmate je level stijgt, wordt ook je loot beter. Diagrams zijn daarentegen vanaf het begin gelijk verkrijgbaar. Als je een nieuw level bereikt, kijk dan even of je iets mooist kunt maken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lords of the Fallen 2 komt niet voor 2017

Lego Dimensions laat je spelen met blokjes – Trailer