in

Tien gamepersonages die op bekende mensen lijken


“Jij lijkt heel erg op iemand!” Het is een veelgebruikte openingszin die zeer slecht kan uitpakken, maar het doen en laten van sommige personen doet nu eenmaal erg denken aan je buurmeisje, je collega of die ene acteur. Dat dit niet alleen in het dagelijks leven voorkomt, maar ook tijdens het spelen van games, bewijzen deze tien gamepersonages die iets weg hebben van…

Miranda Lawson (Mass Effect) en Lauren Cohan (The Walking Dead)
In The Walking Dead is Lauren Cohan (die Maggie speelt) een stoere vrouw, maar geen mens is perfect. Miranda Lawson uit Mass Effect is dat wel. Zij is immers de volmaakte kloon, zoals ze zelf beweert. Lawson is gemaakt naar het beeld van Yvonne Strahovski, actrice uit de serie Dexter. Toch lijkt de ruimte-officier uit de sciencefictiongame met haar donkere haar en manier van kijken heel erg op Cohan, die inmiddels zelf ook ervaring heeft met games. Ze had recentelijk een stemacteursrol als EXO Stranger in Destiny.

Snorlax (Pokemon) en Jorge Garcia (Lost)
Het is een beetje lullig, maar als je Snorlax aan een celebrity koppelt, kom je gauw bij Jorge Garcia uit. Met zijn kleine oogjes en ronde vormen lijkt deze acteur veel op de reusachtige Pokemon. Daarnaast geniet Snorlax zo nu en dan van een tropisch strand, zoals Garcia dat ook doet in zijn rol in Lost. Snorlax is één van de meest mollige Pokemon die veel van slapen houdt en zorgt met zijn eigenzinnigheid vaak voor de komische noot. Hurley is ook in vele seizoenen de comic relief, hoewel dat in de laatste reeks afleveringen rigoureus verandert.

John Marston (Red Dead Redemption) en Sean Bean (Game of Thrones)
Sean Bean heeft een universele kop. Je zou je zo kunnen voorstellen dat hij Geralt uit The Witcher is en ook in een sciencefictionavontuur als Equilibrium weet deze fantastische acteur zijn draai te vinden. Hoewel dat meestal niet voor lang is, want hij is het personage dat meestal vrij snel sneuvelt. In Red Dead Redemption overkomt john Marston dat gelukkig iets minder snel (als je je best doet natuurlijk), maar alsnog lijken de cowboy en de Engelse acteur veel op elkaar. Dikke stoppels, een rimpel, een litteken hier en daar en natuurlijk die mysterieuze blik maken het plaatje compleet.

Aubrey (Dance Central) en Emma Stone (Birdman)
Aubrey is één van de vrolijkste en tegelijkertijd één van de meest arrogante personages uit Dance Central. Ze heeft haar oogleden vaak op half 7 hangen en danst met haar eigen attitude. Wat dat betreft lijkt ze niet heel erg op Emma Stone, maar als je kijkt naar haar grote ogen, rode haar en zuinige lippen, dan zie je dat de twee vrijwel identiek zijn. De actrice kan zelfs ook dansen, zoals ze in de Ellen Show al liet zien.

Captain Olimar (Pikmin) en Paul Giamatti (Sideways)
Dit is misschien een beetje een gekke, maar Paul Giamatti en Captain Olimar lijken op elkaar. De acteur heeft een opvallende neus, net als de grote gok van het Nintendo-personage. Giamatti probeert soms met brillen zijn ogen groter te laten lijken, maar toch zijn het in veel foto’s twee hangende strepen, net als de kijkers van Olimar. De Sideways-acteur heeft niet heel veel werk gedaan in games, met uitzondering van een rol als Dr. Bud Cable in Ripper. Binnenkort vertolkt zijn stem echter de rol van Chairman Drek in de film Ratchet & Clank.

Chloe (Life is Strange) en Hayley Williams (Paramore)
Hoewel Chloe uit Life is Strange wat betreft uiterlijk niet veel gemeen heeft met de frontvrouw van Paramore, lijkt het groenharige gamepersonage qua stijl enorm op Hayley Williams . Beiden zijn jong en punkie, en altijd wel in voor iets geks. Chloe heeft haar rebelse gedrag uitbundig laten zien in Episode 3: Chaos Theory, waarin ze niet alleen illegale dingen doet, maar ook voortdurend ruzie zoekt met de mensen die het dichtst bij haar staan. Dat Hayley ook geen lieverdje is, blijkt wel uit Paramore-debuutsingle Misery Business. De meeste mensen kennen haar met rood haar, maar ze heeft ook een korte tijd een blauwe coupe gehad waardoor ze meer met de zangeres gemeen heeft dan slechts de roomwitte huid en ondeugende ogen.

Duke Nukem (Duke Nukem) en Dolph Lundgren (The Expandables)
Hij is 1.93 lang en weegt 109 kilogram; Duke Nukem is een beer van een vent, die de traditionele Amerikaanse actieheld representeert. Er zitten in zijn games dan ook veel elementen die verwijzen naar Hollywood-spektakels, waaronder een quote over kauwgom uit cultklassieker They Live. Hij heeft iets weg van alle krachtpatsers uit The Expandables, en dan vooral van Dolph Lundgren. Er bestond zelfs ooit een gerucht dat de Zweedse acteur de spierbundel zou spelen in een Duke Nukem-film.

Max Payne (Max Payne) en Tom Hardy (The Dark Knight Rises)
Tom Hardy speelde recentelijk Mad Max, maar hij zou ook niet onderdoen voor een bepaald gamepersonage met dezelfde naam. De acteur heeft buiten zijn werk als CIA-agent in This Means War niet echt ervaring met detectiverollen. Het zou voor de filmster dus een toffe uitdaging kunnen zijn om Max Payne te spelen. Max Payne is ooit al vertolkt door Mark Wahlberg, maar dit geliefde personage van Rockstar Games zou eigenlijk beter door de wat grover gebouwde Hardy gespeeld kunnen worden. Het hangt natuurlijk af van welke Max Payne je bekijkt, zijn uiterlijk is nogal veranderd door de games heen

Triss Merigold (The Witcher 3: Wild Hunt) en Bryce Dallas Howard (Jurassic Park World)
Recentelijk zijn we de charmante roodharige Triss Merigold tegengekomen in The Witcher 3: Wild Hunt. In de aankomende film Jurassic World zit net zo’n mooie roodharige, namelijk Bryce Dallas Howard (die je wellicht al kent uit The Village). Ze heeft een smal gezicht en toch volle lippen, maar het zijn bij beide dames de ogen die ze pas echt betoverend maken.

Marcus Fenix (Gears of War) en Josh Brolin (Oldboy)
Marcus Fenix heeft een pokdalig gezicht vol littekens en een dopneus. Josh Brolin ziet er steeds stoerder uit, zeker nu hij wat ouder wordt. Marcus Fenix is met zijn lompheid het prototype actieheld, en staat al jaren in toplijstjes van beste gamepersonages ooit. Brolin weet zich net zo onvergetelijk te maken door zijn interessante rolkeuzes, zoals de rol van Thanos in Guardians of the Galaxy, maar ook Sin City: A Dame to Kill For. Het zijn niet altijd even goede films, maar ook Gears of War is niet altijd even perfect (Judgment, anyone?).

Er zijn natuurlijk nog veel meer gamepersonages te noemen die op acteurs lijken. In veel gevallen is dat omdat ze ook daadwerkelijk gebaseerd zijn op die specifieke acteurs. Soms is dat echter niet het geval, maar denkt een acteur iets teveel van zichzelf te herkennen in een personage. Het publiek dacht bijvoorbeeld dat Ellie uit The Last of Us zwaar geinspireerd is door Ellen Page, en Lindsay Lohan ging naar de rechtbank omdat ze meende dat Lacey Jonas uit Grand Theft Auto V verdacht veel op haar lijkt. Zijn er gamepersonages die jij op een celebrity vindt lijken? Laat je fantasie erop los in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Update: Brothers: A Tale of Two Sons krijgt PS4- en XOne-versie

Fansterbank – RMNiels over The Witcher