in

Sneller downloaden op je PS4


De downloads op de PlayStation 4 gaan soms mega sloom. Zo sloom je in dezelfde tijd The Witcher 3 twee keer kan uitspelen en dat is erg vervelend. Gisteren verzamelde Nino van Power Unlimited een paar handige tips om je downloads een boost te geven. Rete handig, dus daarom willen we deze graag ook met je delen.

1. Sluit een netwerkkabel aan
Voor de beste snelste stabielste verbinding zal je toch echt een kabel in je PS4 moeten stoppen. Het is heel fijn dat de je PS4 WiFi ondersteunt maar je downloads worden er niet sneller van.

2. Reset af en toe je PlayStation
Soms helpt het om even je download te pauzeren en te stoppen, jezelf in en uit te loggen van PSN en je PS4 opnieuw op te starten.

3. Download in rest modus
Als je PS4 niet snel gaat als ‘ie aan staat, kan het helpen om je PS4 in rest mode (met dat gele lampje) te zetten. Je downloads gaan door en volgens sommige verhalen sneller dan normaal. Wel eerst even zorgen dat je PS4 ook daadwerkelijk downloadt als ‘ie in rest mode staat.

4. Gebruik de Google DNS- servers
Het wil nog wel eens helpen om de DNS servers van Google in te stellen op je PS4. Bij het kopje ‘Netwerk’ in het instellingen menu van je PS4 moet je je verbinding op ‘aangepast/custom’ zetten en dan kom je vanzelf langs de optie om een DNS in te stellen. Kies 8.8.8.8 als primaire server en 8.8.4.4 als je secondaire. Het kan ook helpen om je MTU Size op 1473 te zetten.

5. Zorg dat Nat op ‘type 1(open) staat
Door de juiste porten op te zetten op je router, of door je PS4 in de DMZ te zetten, is de kans aanwezig dat je downloads sneller gaan. Je zal hiervoor wat instellingen op je router moeten aanpassen. Bungie heeft hier een goede guide voor.

6. PSX Download helper
ls niks anders meer helpt is PSX Download Helper je laatste redmiddel. Deze tool van Japanse makelij zorgt er voor dat je PS4 games met behulp van je PC op fatsoenlijke snelheden kan downloaden. Mensen die het hebben geprobeerd zweren dat het de heilige graal is. Een uitgebreide tutorial staat hier, de Engelstalige downloadlink voor het programma zelf staat hier.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Batman: Arkham Knight review – Angstwekkend goed

Unravel hands-on Preview – Sackboy in de wereld van Pikmin