in

Op de Mac kun je prima gamen


Mensen die zeggen dat je niet kunt gamen op een Mac, die hebben het goed mis. Want niet alleen de pc is een geschikt gameplatform, ook op de Mac kun je prima gamen. Natuurlijk kent de computer niet zoveel releases als de pc, maar er is genoeg de moeite waard. Op de redactie hebben we even geïnventariseerd welke games het meest geschikt zijn om te spelen op de Mac. Hieronder een selectie van onze favoriete games.

Portal Stories Mel
Met een release in 2011 zou je Portal 2 misschien niet in dit lijstje verwachten. Het spel wordt ondanks dat nog veel gespeeld. De puzzels en verhaallijnen worden door fans met mods aangevuld, zo ook Portal Stories: Mel. De mede door Nederlanders ontwikkelde mod voegt een nieuwe verhaallijn, nieuwe levels en voice-acting toe. Met 22 nieuwe maps ben je nog wel even zoet. En op de Mac speelt het net zo lekker als op de pc.

Kerbals Space Program
Kerbal Space Program zou je kunnen bestempelen als een van de beste games ooit gemaakt. Een spel voor echte doorzetters, want makkelijk is het niet. Je kunt er ook zo lekker je creativiteit in kwijt. Bouw je eigen ruimteraket en vlieg die lollige groene figuurtjes naar vreemde planeten.

This War of Mine
Wat zo opvallend is aan This War of Mine, is dat het gebaseerd is op gebeurtenissen uit het echte leven en de ervaringen van oorlogsslachtoffers. Ten tweede speel je het spel als burger die een oorlog probeert te overleven en dus niet als de bad-ass actieheld. Het overlevingsspel is alles behalve standaard en daagt je uit om na te denken over je acties en de consequenties die ze hebben.

Machinarium
Machinarium is een prachtig vormgegeven point and click avontuur vol met puzzels. Je begint het spel als een klein verroest robotje die als oud ijzer aan de kant is gesmeten. Op weg naar huis moet je je vriendin redden en de slechteriken behoeden van het laten ontploffen van een bom. Ook dit spel is aardig pittig, maar zeker de moeite waard om tot het eind te spelen.

Titan Souls
In Titan Souls ben je een dappere kleine held gewapend met niets meer dan een pijl en boog. Het spel draait om gevechten met vijanden die tien keer groter zijn dan jou. Een leuke toevoeging aan het spel is het feit dat de eindbazen één zwakke plek hebben. Vind de plek, schiet deze kapot en ga verder naar de volgende eindbaas. Een nadeel van dit alles: je gaat zelf ook snel dood. Het spel kan om die reden soms als frustrerend worden ervaren. De beloning voor het halen van een level is daarentegen velen malen groter.

Don’t Starve
Survivalgames zijn tegenwoordig helemaal in. Weinig halen het bij Don’t Starve. In de game wordt helemaal niets uitgelegd, je moet er dus zelf maar achter komen hoe het werkt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Probeer eerst maar eens een vuurtje te maken voordat het donker wordt.

Limbo
De 2D-puzzelplatformer Limbo is mogelijk één van de meest duistere games die er bestaat. In het donkere schimmenbos moet jij op zoek gaan naar je zusje, die ontvoerd is door een vreemd wezen. Je schrikt je op sommige momenten een ongeluk. De combinatie van moeilijke puzzels en het altijd op je hoede zijn voor vijanden die op de loer liggen maakt Limbo een fantastisch, leuk, eng en uitdagende game. En die artstyle… daar kan weinig game aan tippen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Esmee in Cosplay: AnimeCon 2015

Update The Witcher 3 voegt opslaglocaties voor spullen toe