in

Esmee in Cosplay: AnimeCon 2015


Drie dagen met een enorme gameroom, fotoshoots, workshops, wedstrijden en prachtige outfits. Twee avonden vol wijn, gelach, muziek en dansfeesten. Eén gigantische kater. Dat is AnimeCon 2015 in het kort.

Dit jaar, op 12-14 juni, ga ik voor het eerst een heel weekend naar een cosplayconventie, nog wel de grootste conventie van Nederland. Ik ben erg blij dat ik een hotelkamer heb, niet alleen omdat ik het nodig vind om vijf verschillende cosplays mee te nemen, maar vooral omdat ik niet vroeg weg hoef om nog met het openbaar vervoer thuis te komen. Dat is fantastisch, omdat ik bijvoorbeeld om 4 uur ’s nachts dan nog lekker de gameroom in kan wandelen, die de volledige dag en nacht open blijft, om Final Fantasy 15 en Mortal Kombat X te spelen.

Van links naar rechts: Yuno Gasai van Mirai Nikki, Winry Rockbell van Full Metal Alchemist, Touka van Tokyo Ghoul, Amane Misa van Death Note en Kuroko Tetsuya van Kuroko no Basket.

Vrijdag – Kippenvel en tandafdrukken
Het is vrijdag, de eerste dag van de conventie. De deuren gaan al om twee uur open, al blijven de dealerroom en gameroom en nog tot vijf uur gesloten. Tot die tijd trek ik me terug in het hotel om even te acclimatiseren en me om te kleden naar Winry Rockbell. Wanneer alle ruimten geopend zijn, verken ik waar alle verschillende workshops en eettentjes zitten, om vervolgens naar de cosplaycompetitie te gaan met Kelly, waarbij verschillende cosplayers grappige of spannende acts opvoeren. Bij sommige acts krijg ik echt kippenvel. Misschien dat ik zelf ook eens het podium opga, maar dat is nog een droom voor de toekomst.

Later deze avond is er een bal, waar ik me natuurlijk voor omkleed. Samen met de gezellige meiden van YaYCon dans ik tot in de late uurtjes als Yuno Gasai. Er zitten nu echter wel tandafdrukken in mijn zelfgemaakte mes, omdat we deze als roos gebruiken bij het dansen van de tango. Halverwege de avond vraagt Kelly het liedje Gentleman van Psy aan en niet veel later staan we daar met z’n allen op een rijtje op te dansen. De muziek blijft sinds dat nummer lekker luid staan en uiteindelijk zijn wij de enige vijf die nog staan te dansen, gezien de rest uitgeput afdruppelt. Het wordt deze avond half vier, maar dat maakte niet uit voor de volgende dag.

Joker-cosplayers: With A Smile (links) en Mr. J’s – Fortress of fun (rechts). Mocht je cosplayers herkennen, vermeld ze gerust! 🙂

Zaterdag – Smokkel en bubbleguns
Samen met Roy van PowerUnlimited, verkleed als Tenzin van Avatar: The Last Airbender, plunderde ik ‘s ochtends de buffettafel van het hotel om een goeie bodem te leggen – je vergeet al snel te eten op een conventie, dus een stevig ontbijt is wel een aanrader. Als je het eten niet vergeet, dan word je wel afgeschrikt door de belachelijke prijzen voor eten en drinken op de conventie zelf. Bijna vier euro voor een flesje cola en bijna acht euro voor zes stukjes sushi – dat is bij de Albert Heijn nog goedkoper. Gelukkig heb ik zelf het een en ander meegesmokkeld om daar te kunnen overleven.

Op de zaterdag komen Ruup en Jordan, die ik op Tomocon heb ontmoet. We cosplayen alle drie personages uit de anime Tokyo Ghoul. Ik ben als Touka, Jordan als Kaneki en Ruup als Uta. Gezien het een populaire anime is, komen we genoeg andere Tokyo Ghoul-cosplayers tegen, zoals mede-Touka op onderstaande foto. We hebben een fotoshoot, waar ik nog een aantal leuke fysieke foto’s aan heb overgehouden, en maken onder andere de gameroom onveilig.

Van links naar rechts: Touka, Touka, Kaneki en Uta.

Helaas moeten zij wel vroeg naar huis met het ov en kunnen ze die avond niet uit hun plaat gaan bij Deshima Sounds. Dat is zo vet! De muziek is niet helemaal mijn ding, maar daarom raden cosplayers het waarschijnlijk af om nuchter te zijn bij Deshima. Bijna iedereen is versierd met lichtgevende bandjes en stokken en sommige cosplayers lopen rond met lichtgevende bubbleguns, waarmee ze van Deshima een bubbelbellenfestijn maken. Mooie avond.

Zondag – The Hangover
Dat heb ik echter geweten op de zondag. Ik was van plan nog naar een cosplaycompetitie te gaan waar een vriendin aan meedeed, maar ik ben zo ontzettend misselijk dat ik vroeg naar huis ga. Bij Abunai doe ik het wel wat rustiger aan, want daar ga ik dit jaar ook een geheel weekend heen, van 28 tot 30 augustus.

Al met al was AnimeCon een prachtweekend waarin ik veel leuke nieuwe mensen heb leren kennen, volledig ben losgegaan op de dansvloer en me heb vergaapt aan alle prachtige kostuums. Nu maar hopen dat ze volgend jaar de eetgelegenheden een stuk minder prijzig maken, want dan hoef ik zelf niks naar binnen te smokkelen. Desondanks kijk ik nu al uit naar de volgende editie en heb ik de hotelkamer voor volgend jaar al geboekt!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Payday 2: Crimewave Edition review – #dealwithit

Op de Mac kun je prima gamen