in

VPN en gaming – Een tunnel naar de vrijheid


Een nachtmerriescenario voor veel gamers: de multiplayergame waar je weken, zo niet maanden, naar uit hebt gekeken staat geïnstalleerd en wel op je harde schijf. Je start het spel op, vergaapt je aan de gelikte introductiebeelden en klikt op Matchmaking. Enthousiasme maakt plaats voor frustratie bij het zien van ‘No Connection’ in onheilspellend rood. Je checkt of internet überhaupt wel werkt en je controleert de firewall, zonder succes. Een bang voorgevoel bekruipt je.

Je zoekt op internet en vindt meer mensen die geen verbinding kunnen krijgen met de gameservers. “Open die en die poort in je router en dan zou het moeten werken,” luidt het advies. Na een paar uur hannesen met de instellingen van je router ben je geen steek verder. Langzaam besef je de verschrikkelijke waarheid en je frustratie slaat om in wanhoop. Je provider – die je doorgaans zo trouw toegang geeft tot uren aan online plezier – blokkeert een kritieke verbinding en voorkomt zo dat je die net aangeschafte game kunt spelen. Game over, letterlijk.

Wat te doen? Een andere provider kan misschien schelen, maar dat is altijd afwachten en veel gedoe. Een boze brief schrijven met de vraag om voor jou een uitzondering te maken en toch alsjeblieft die stomme poort te openen heeft nog minder zin. Wat wel kan werken is een vpn-dienst als VyprVPN .

Tunnels graven
Een virtueel privénetwerk omzeilt spel brekende blokkades met behulp van een versleutelde verbinding met een speciale server. Vanuit die server maak je vervolgens verbinding met wat je maar wilt. Alsof iemand de poort heeft dichtgedaan en je dan maar een tunnel onder het ijzeren hekwerk graaft.

Er zijn meer redenen om met behulp van een vpn-verbinding te gamen . De server waar je naartoe tunnelt – VyprVPN heeft een server staan in Amsterdam, maar ook meerdere in de Verenigde Staten en Azië – wordt het gezicht dat je aan de buitenwereld presenteert. Een soort masker dus. Als mensen met kwade bedoelingen de zwakke plekken in software als Skype gebruiken om je ip-adres te achterhalen, hou je ze mooi voor de gek. Niet iedereen krijgt hier mee te maken, maar het komt bijvoorbeeld steeds vaker voor dat trolls het leuk vinden om professionele spelers te saboteren tijdens een belangrijke wedstrijd. Met een vpn-verbinding ben je dan veel beter beschermd tegen een dergelijke ‘distributed denial of service’-aanval.

De beste snelheid dankzij het beste netwerk
Veiligheid en betrouwbaarheid zijn onmisbaar voor de toegewijde gamer, maar alle zekerheid van de wereld levert je geen killstreaks op, als je last hebt van een brakke verbinding. VyprVPN heeft ook op dit punt zijn zaakjes goed voor elkaar. Golden Frog – het team achter VyprVPN – beheert en bezit een uitgebreid netwerk, met talloze servers over de hele wereld. Dit is cruciaal voor een snelle verbinding, want VyprVPN kan zo eenvoudig de optimale route berekenen voor jouw datapakketjes. Dankzij het eigen netwerk raak je geen data kwijt aan veel te drukke verbindingen. Door een vpn-server te kiezen die dichtbij een gameserver ligt, ben je daarom verzekerd van een lage en veel stabielere ping. De apps van VyprVPN bevatten bovendien een pingtest en een snelheidsmeter om je bandbreedte mee in de gaten te houden. Het is dan ook niet zo gek dat professionele gamingorganisaties als Roughnex VyprVPN als hun officiële partner hebben gekozen.

Speel vrijwel overal
Het laatste voordeel is dat je kunt doen alsof je in een ander land woont. Een vpn-server werkt namelijk als een proxy. Soms is een game eerder beschikbaar in een ander deel van de wereld, omdat sommige uitgevers nog niet doorhebben dat we in de 21ste eeuw leven. Met VyprVPN kun je dan als een van de eersten beginnen, zodat je dagenlang ervaring kunt opdoen, voordat je concurrenten de game hebben aangeraakt. Ook kun je zo de kromme Steam-regel omzeilen dat één dollar gelijk staat aan één euro en een bak geld besparen op je aankoop. Een belangrijke tip voor dit laatste: maak een apart Steam-account aan voor de games die je op deze manier koopt. Valve heeft er een handje van om gebruikers van een proxy te verbannen.

Een vpn-verbinding kan dus een hoop problemen oplossen en je een hoop geld besparen. Als het bovenstaande te ingewikkeld klinkt hoef je je nergens zorgen over te maken, want VyprVPN is uitgerust met een handige app. Hiermee kun je eenvoudig de snelheid van je verbinding checken en de beste server selecteren. Als je weer eens met de handen in het haar zit en voor de derde keer in een avond “waarom werkt het nou niet?” verzucht, is er nu hoop.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo maak je een muurschildering van Super Mario – Video

WTF Update 238: Skydiven in The Witcher 3, UFC glitches en Tetris feitjes