in

Toys-nog-meer-to-life: de mooiste custom made Amiibo, Skylanders en Infinity-figuren


Ben je ook zo gefrustreerd dat je in elke speelgoedwinkel Luigi- en Yoshi-Amiibo ziet staan, maar nergens wollen Yoshi? Misschien kun je je Amiibo-collectie toch nog uitbreiden door de gewone Yoshi te kopen. Die kun je namelijk zelf ‘pimpen’ door speciale klei en verf te gebruiken. Diverse gamers doen het en online vind je de meest fantastische ‘custom made’ figuren. Kijk maar eens hier.

Steampunk Mario & Rosalina
Deze steampunk-gothic Mario & Rosalina zijn gemaakt door Imgur-gebruiker Compulsif. Het detail is fantastisch: de toverstaf, de kleine bril op de Luma, de kettingen en natuurlijk de vuurbal in Mario’s handen, die op de originele Amiibo horizontaler is geplaatst.

Love Potion Pop Fizz goes Walter White
Op Ebay gaan de meeste custom made Amiibo, Disney Infinity-poppetjes en Skylanders-figuren als warme broodjes over de toonbank. Ze zijn over het algemeen ook niet belachelijk duur. De meeste prijzen liggen tussen de 30 en 50 dollar/euro. Zo ook deze Baking Bad Pop Fizz van eniam_rej, die op grappige wijze de Skylander Pop Fizz in een Breaking Bad-setting zet.

Bevroren Groot maakt vrienden
De een wil graag in de zon zitten, de ander kan alleen maar I Am Groot zeggen. Groot uit Guardians of the Galaxy en Olaf uit Frozen hebben elkaar gevonden in dit custom-project van de bekende Disney Infinity-custom-artiest Evilos. Met zijn airbrush heeft hij Groot winters gemaakt en het eindresultaat is prachtig.

Horror Bowser en Mario 0.5
Deviantart, de website voor creatievelingen, herbergt aardig wat aangepaste Amiibo en andere figuren. Patrick-Theather is een user die zijn figurines graag onder handen neemt om ze vervolgens zo gruwelijk mogelijk af te leveren. Letterlijk en figuurlijk, zoals te zien is aan deze horror-Bowser en halve Mario:

My neighbour Pikachu
Imgur-gebruiker Shishido besloot de wereld van Ghibli en die van Satoshi Tajiri, de bedenker van Pokemon, te combineren. Pikachu houdt een parapluutje vast en heeft zelf een Totoro-pak aan, waardoor hij er nog schattiger uitziet dan zijn normale Amiibo.

Zonsopgang met monsters
Het Disney Infinity-figuur van Monsters Inc.-personage Randall Boggs, ook wel bekend als Randy, is ook ietwat aangepast door Evilos (zie Groot). Ditmaal heeft hij nog heftiger gebruikgemaakt van airbrush-technieken, waarbij de kleuren op fantastische wijze in elkaar overvloeien.

Joker Woody
Hij heeft voor zover we kunnen weten geen stad geterroriseerd, maar Toy Story’s Woody ziet er zo wel net zo verknipt uit als de Joker die we kennen uit de Batman-franchise. Dit Disney Infinity-figuur is onder handen genomen door Paul Dartt van VisionDesigns, die ook graag Funko POP!-figuren van een metamorfose voorziet.

Wolfgang Undead Trap
Skylanders: Trap Team, de recentste Skylanders-game, maakt gebruik van traps om slechteriken in op te sluiten. Op Ebay verkoopt creatieveling Cryptic Crayon een trap van het ‘ondood’-element. De trap heeft een enorme Wolfgang erop, die weliswaar niet zo gelikt is als vele voorbeelden hierboven; het is wel een fantasierijk idee om zo’n enorme trap te maken.

Sonichu en Pikahog
Disney Infinity-customizer Jin Saotome maakt graag de meest geweldige dingen van actiefiguren en deed dat onder andere met de Amiibo van Pikachu en Sonic. Het resultaat is deze interessante mix-up:

Darth Mike
Er zijn vooral veel figuren die qua kleuren zijn veranderd, maar we proberen in deze lijst vooral grote en bizarre aanpassingen te tonen. Deze bijvoorbeeld, wederom een Monsters Inc. figuur, maar ditmaal zoals je hem wellicht in december zou kunnen tegenkomen in Star Wars. Gemaakt door Paul Dartt van Vision Designs, die ook al eerder voorbij kwam.

Maleficent met vleugels
Als je de film Maleficent hebt gezien, dan weet je dat de ‘boze heks’ Malafide uit het sprookje Doornroosje vroeger eigenlijk vleugels had. Gamer OgrestChaos had van een vriend de vraag gekregen de Disney Infinity-figuur van Maleficent haar vleugels terug te geven en dat is mooi gelukt:

Pikaroid
Op Figurerealm staat een nogal uit de kluiten gewassen Pikachu, genaamd Pikaroid. Het is zo te zien Disney Infinity-figuur Venom, met een iets andere kleur en gezicht. Perfect afgewerkt is hij niet, maar wel erg grappig:

Schijn helder als een diamant-Elsa
Disney is nog steeds high van de immense populariteit van Frozen en sommige gamers zijn dat ook. Op Ebay kun je terecht voor deze met Swarovski-kristallen beklede Elsa-figuur. Tof hoe de maker, 808Dogg, de figuur alleen met steentjes tot een hoger niveau weet te tillen.

Skylanders portal
Net kwam er al een trap voorbij voor Skylanders, ditmaal is het een portal die is aangepast. Wederom door Jin (van Pikachu/Sonic), die ditmaal heeft gekozen voor een steampunk-thema. Een zeer geslaagd steampunk-thema, want het Skylanders-element Tech heeft ook een tandwiel als logo.

Disney Infinity Base
Natuurlijk worden niet alleen Skylanders-portals van een upgrade voorzien. Zoals je hieronder kunt zien maken ook Disney Infinity-fans graag iets mooiers van de portal. Nu is dat in het geval van Disney Infinity ook wel logisch; de portal is qua design in elke game hetzelfde en enorm saai. Raydianlabs heeft er een mooi Fantasia-thema van gemaakt:

Alice in Mushroomkingdom
Nintendofan Sammtanius zat te denken: hoe zal Prinses Peach zich cosplayen? Dat antwoord is te zien in Sammtanius’ creatie. Het is allesbehalve lieflijk en roze, Peach heeft overduidelijk een duistere kant die wij nog niet kennen.

Toad Aladdin
Aladdin heeft zijn eigen Disney Infinity-figuur, maar die is lang niet zo mooi als deze Toad-variant. Mario’s vriendje draagt de prins-outfit van de straatrat uit Agrabah. Sickr creëerde deze fantastische Amiibo, die nog steeds de charme heeft van de kleine paddenstoel.

Deku-Link
Er zijn meerdere Amiibo van Link, maar de Toon-variant laat zich net even wat makkelijker customizen door zijn iets simpelere uitstraling. Op Ebay heeft luapland zijn of haar creatie te koop gezet, een hele vette Deku-Link. Onze arme held…

Female Villager
We eindigen deze mooie digitale expositie van custom made Amiibo, Disney Infinity-figuren en Skylanders met een genderbend. Villager is al vanaf dag één een populaire Amiibo, maar eigenlijk is het maar gek dat we van heel Animal Crossing alleen maar een mannelijke Villager krijgen. DonizettyWaraWara heeft daarop besloten een vrouwelijke Villager te maken. Een heel mooie jongedame is het geworden, die vast mooi tussen de recentelijk aangekondigde Amiibo-lijn van Animal Crossing zal staan.

Mogelijk ben je na het zien van deze prachtige en soms angstaanjagende figuren geïnspireerd geraakt om zelf creatief te doen. Goed idee, maar er zijn enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld: als materiaal kun je het beste Milliput gebruiken, omdat dat geen polymeerklei is maar epoxy, waardoor er geen oven nodig is om het te laten uitharden. Maar, misschien heeft je zusje nog een doos vol Fimo-klei en wil je toch daarmee je Kirby-Amiibo in een Clown-Kirby te veranderen. Goed idee om dat te gebruiken, maar dat kun je alleen doen voor dingen die je later op je Amiibo bevestigt. Amiibo kunnen niet in de hete oven worden geplaatst, want dan smelten ze.

Dat smelten is echter niet altijd negatief. Op YouTube zijn diverse filmpjes te vinden van mensen die met alleen een pannetje heet water en wat ijswater ernaast hun Metroid- of Mega Man-figuren veranderen van pose. Voor het schilderen wordt vaak acrylverf gebruikt, met hele kleine en smalle penselen. Is alles eenmaal droog, dan breng je glimmende of matte vernis aan zodat de verf veilig is en niet gaat bladderen. Probeer alles zo dun mogelijk aan te brengen om zo het beste de details van de originele Amiibo te waarborgen en jezelf een smeerboel met lekkende verf te besparen. En stuur ons je foto van het eindresultaat, natuurlijk. Succes!

Door: Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Retro Gems – Pokemon Red

Angry Birds 2 review – Aasgieren en vrekkige varkens