in

Portals in de muur en Mario op het plafond – De mooiste game-grotten


Een Tetris-lamp, Star Wars-servies, een Mario Kart-poster aan de wand; de meeste gamers verfraaien hun woon- en slaapkamers met kleine objecten die verwijzen naar hun hobby. Er zijn ook fans die zo graag in de wereld van een specifieke game duiken, dat ze die wereld in hun huis nabouwen.

Super Mario World kinderkamer
Eigenlijk zijn bijna alle voorbeelden van kamers die een videogame thema hebben, van Mario, dus we kiezen er eentje uit die uitzonderlijk fantastisch is. Flickr-gebruiker Fsstudios maakte voor de jonge Andrew deze bijzondere Mario-kamer, compleet met buizen en een kasteelbed. Het is tof dat er veel opbergmogelijkheden zijn. De beschildering is fantastisch gedaan, met precies de kleuren die we uit de game kennen.

Portal slaapkamer

De Amerikaanse Lauren is zo’n enorme Portal-junkie, dat ze haar slaapkamer besloot om te bouwen alsof het een leven uit de game is. Dat is vooral te zien aan de spiegels, die portals moeten voorstellen, maar er zijn ook veel andere details die opvallen, zoals de iconen bovenin op de muur. Lauren is zo trots op haar ‘gameroom’, dat ze er een speciale website voor oprichtte.

Star Wars toilet
Naar de wc moeten we allemaal, zo ook deze Stormtrooper. Dat is Eric Blair , die bewijst dat game gerelateerde kamers echt niet alleen voor kinderen zijn. Hij maakte het kleinste kamertje van zijn huis tot een Star Wars-ode, met niet alleen een hele vette Millennium Falcon spiegel, maar ook een lightsaber toiletrolhouder. De toiletpot zelf is wat saai, maar hierop wil hij nog een sticker met de tekst ‘In a galaxy far, far away’ plakken. May the force beshit you.

Donkey Kong tv-muur
Maximus_Clean, die helaas zijn ‘nerdblog’ offline heeft gehaald, maakte een speciale muur voor het opbergen van zijn games en consoles. Deze Ikea meets Donkey Kong-wand is sfeervol met tonnetjes, Mario in zijn jongere jaren en natuurlijk een enorme pixelige Donkey Kong in de linkerhoek. Het had nog toffer geweest als Maximus_Clean de kastjes iets schuin had gehangen, maar dat is slechts een klein detail. Verder is deze televisiemuur briljant, want door de donkere muur komt wat er op het tv-scherm gebeurt nog duidelijker naar voren.

World of Warcraft-badkamer
Gloria en Paul (Ragnaorc en Yezenda uit de Hammer of Thrall-guild in World of Warcraft) leerden elkaar kennen tijdens het gamen en werden verliefd. Terwijl ze samen een leven opbouwden in World of Warcraft, deden ze dat ook in het echte leven. Als je als stelletje dol bent op WoW en dat veel tijd van je leven opslokt, dan moet je daar natuurlijk een soort eerbetoon aan hebben in huis. Voor Gloria en Paul moest dat de badkamer worden, dus die hebben ze omgetoverd tot een plek waar een Warchief zonder schouderophalen zijn tanden poetst. Dat komt vooral door het leer dat op het plafond is bevestigd en de gotische lampen die de spiegel verlichten.

Pac-Man kinderkamer
Wanneer je het logo van Anita Roll ziet, dan verwacht je niet dat deze dame ook een vette Pac-Man-kamer zoals de onderstaande heeft gemaakt. Het is wat minder heftig dan de kamers die je voorbij hebt zien komen, maar dat is ook wel weer cool. Pac-Man komt niet alleen voor in de muurschildering en de knuffels op bed, maar ook in het gordijntje. Erg mooi kleurgebruik van blauw en grijs, maar we hadden ook graag een Pac-Man dekbedovertrek gezien om onder te slapen.


Batman bioscoop
Wij jubelen al als we bij een vriend thuis met een beamer naar The Dark Knight kunnen kijken, maar het kan altijd beter. Een man, die anoniem wenst te blijven, heeft in zijn huis een complete batcave laten aanleggen voor 2 miljoen dollar. In deze grot heeft hij een bioscoop laten bouwen voor een geweldige filmbeleving. Als je naar een Batman-film kijkt wordt het een nog betere ervaring, want er staan diverse props en objecten uit de bekende franchise in die batcave.

Yoshi’s Island baby-kamer
Geeksmithing ken je waarschijnlijk van de fantastische Mario Kart-babykamer die eerder deze week op InsideGamer te bewonderen was. Wist je dat hij eerder werkte aan deze Yoshi’s Island babykamer? Eyecatchers van deze gamegrot zijn natuurlijk de mobile die Lakitu vasthoudt en de ingelijste Yoshi’s Island-cartridge.

Helaas heb je voor het maken van deze vette kamers wel iets meer nodig dan alleen een grote liefde voor games; je moet ook handig zijn. Met sommige Ikea-meubels kom je wel een eindje, maar dan nog moet je kunnen knutselen, timmeren en uiteraard schilderen om het thema helemaal compleet te maken. Zou jij zoiets met je woon- of slaapkamer doen?

Door: Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

God of War 3: Remastered review – Veegt de vloer met ons aan

Gebruik je smartphone als controller in demo Just Dance 2016