in

GTA Online: geld verdienen én uitgeven in stijl – Poen, poen, poen, poenGrand Theft Auto Online loopt tegenwoordig als een zonnetje. De serverproblematiek die de game nog plaagde bij de lancering op de vorige generatie consoles, en wederom op de PlayStation 4 en Xbox One, is iets uit een ver verleden. Dus ook jij hebt inmiddels allang een fortuin vergaard met je wilde criminele activiteiten, toch?

Grote kans dat je niet zo snel weet wie Wim Sonneveld is. Deze deze legendarische Nederlandse cabaretier bezong zestig jaar geleden al waar het allemaal om draait in een van de populairste games van vandaag de dag. Na een reeks toevoegingen – recentelijk de Online Heists-update en de twee Ill-Gotten Gains-pakketten – bevat GTA Online een enorme lading content, waarmee je een hoop centjes aan je spaarrekening kunt toevoegen, maar ze ook nog sneller kunt kwijtraken.

Geld verdienen
We hebben je al eens laten zien wat je zoal doet in de heists: (letterlijk) vuile klusjes opknappen, laboratoria infiltreren, straaljagers stelen – dat soort werk. Daar kun je een aardig inkomen mee vergaren, maar wie voor de echt goed belegde boterhammen gaat, moet het slimmer aanpakken.

Richt je bijvoorbeeld eens op de speciale uitdagingen voor extra inkomsten: zo krijg je een miljoen dollar extra wanneer je alle heist-setups en -finales in de juist volgorde doorspeelt, en nog eens een miljoen wanneer je dit met één en hetzelfde team doet. (Toptip: doe eerst met die mensen één losse heist-setup – bijvoorbeeld die van de tweede heist – zodat het spel jullie vier als een team registreert, en begin dan met de eerste heist.) Ook kun je een extra zakcentje verdienen door alle heists in first person te spelen en door de Elite Challenges te doen.

Het écht grote geld verdien je echter alleen wanneer je als de beste kunt samenwerken met je team op het hoogste niveau: er ligt tien miljoen dollar (!) klaar voor iedereen die alle heists in de juiste volgorde, met hetzelfde team en op het hoogste niveau (Hard) uitspeelt – zonder dood te gaan! Deze Criminal Mastermind Challenge is zonder meer een van de moeilijkste taken die je kunt vinden in GTA Online. Het devies: oefenen, communiceren en, als je er echt niet uitkomt, anderen vragen om een slimme oplossing voor die ene moeilijke klus.


Vergeet daarnaast niet dat je sinds de Heists-update ook de zogenoemde Daily Objectives hebt: een drietal taakjes, variërend van ‘doe een race’ tot ‘steel twintig auto’s’, die na voltooiing 25.000 dollar opleveren. Doe dit een week lang en je krijgt 100.000 dollar; een maand lang levert je zelfs een half miljoen op. Kassa!

Geld uitgeven
Als veelvoudig miljonair kun je voor een tweede en zelfs derde huis gaan, maar liever geef je het geld natuurlijk uit aan extra speeltjes. Dankzij de Heists-update kun je je even illegaal als zuurverdiende centen uitgeven aan onder meer een eigen Hydra-straaljager, een Savage- of Valkyrie-gevechtshelikopter of een (gepantserde) Kuruma-rallyauto of Insurgent-truck – desgewenst met een machinegeweer op het dak gemonteerd. Of schaf de pantservests die je gebruikte in bepaalde heists aan voor je eigen garderobe (waarin je eigen outfits kunt opslaan voor later gebruik) – handig in bepaalde situaties waarin de kogels je om de oren vliegen!

Dankzij de Ill-Gotten Gains-updates kun je je rijkdom ook op een iets minder gewelddadige, maar des te meer decadente manier tentoonspreiden. De eerste set geeft je de beschikking over vele honderden kledingstukken, van bontjassen tot luxe brillen en zelfs blinkende oorringen voor mannen. Ook kun je bijvoorbeeld verschillende vuurwapens afwerken met goud, platinum of andere versiersels. Daarnaast kun je uit je dak gaan met nieuwe voertuigen, waaronder in luxe privéjet met gouden beplating!

Ill-Gotten Gains Part 2 heeft onder meer een oude bekende teruggebracht: de boksbeugel, die je ook nog eens in negen verschillende uitvoeringen (waaronder scherpe punten!) kunt krijgen. Onze persoonlijke favoriet uit de voertuigencategorie is de almachtige Coil Brawler, een sportieve tweedeurs-SUV waarmee je zelfs harder gaat dan die ellendige crossmotoren in races op het onverhard. Bovendien beschikt iedereen dankzij deze update over het nieuwe hiphop-radiostation The Lab.

En heb je het toch niet voor elkaar weten te boksen om je bankrekening voldoende te spekken voor al die mooie glimmende hebbedingen? Dan heb je geluk, want deze zomer is GTA Online je gunstig gezind: er is dubbel zoveel geld te verdienen met de heists (en dubbel zoveel ervaringspunten, omdat je toch bezig bent). Bovendien rekent de game regelmatig met kortingen af wanneer je aan het shoppen bent. Kun je toch mooi helemaal het mannetje (of vrouwtje) zijn als je vervolgens weer met je vrienden de spelwereld in gaat om klusjes op te knappen, dood en verderf te zaaien of gewoon te genieten van de onbegrensde mogelijkheden. Met of zonder poen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gebruik je smartphone als controller in demo Just Dance 2016

Retro Gems – Pokemon Red