in

Een oplossing voor de PS4 ‘blue blinking light of death’


De PlayStation lijkt overleden en klaar voor de sloop. Gelukkig is dit niet het geval. Met de tips in dit artikel breng je, je console terug van de dood en speel je in no time verder.

PS4

Het vervelende knipperende blauwe lampje en de problemen die het met zich meebrengt komen het meest voor bij de eerste leveringen van de Playstation 4. In de meeste gevallen zijn de technische problemen terug te leiden naar fouten in de productie van de console. De meest voorkomende problemen ontstaan in de stroomvoorziening, met de HDMI-kabel of de harde schijf van de PS4.

Oplossen van problemen ontstaan in de stroomvoorziening.

1. Schakel de PS4 volledig uit. Houd de power knop aan de voorkant van de PS4 7 seconden ingedrukt (totdat je twee piepjes hoort).

2. Verwijder de PS4-voedingskabel en de HDMI-kabel. Zorg er wel voor dat de PS4 is uitgeschakeld, anders kan dit leiden tot dataverlies of schade aan het systeem.

3. Bekijk of er schade of opvallende afwijkingen aan de stroomingang of de HDMI-ingang te zien zijn (aangegeven op de afbeelding A t/m F). Probeer een andere stroomvoorziening (bijvoorbeeld de voedingskabel van de PS3), deze kan het probleem mogelijk verhelpen.

PS4

4. Is er schade, probeer deze dan niet zelf op te lossen. Neem contact op met Sony voor reparatie of een vervangend console. Het doen van eigen reparaties zorgt er voor dat je garantie komt te vervallen.

Oplossen van problemen ontstaan door gebruik van een HDMI-kabel.

De HDMI–kabel die standaard wordt meegeleverd met de PlayStation blijkt van mindere kwaliteit te zijn. De kabel maakt soms slecht aansluiting met je televisie en hierdoor kan het blue blinking light of death probleem ontstaan. Een simpele oplossing is het zoeken van een vervangende kabel. Elke kabel werkt met de PS4 en is te vinden in verschillende prijsklassen. Een dure kabel betekent niet altijd een betere, maar kan er wel voor zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet.

Oplossen van problemen ontstaan in de harde schijf.

1. Schakel de PS4 volledig uit. Houd de power knop aan de voorkant van de PS4 7 seconden ingedrukt (totdat je twee piepjes hoort).

2. Verwijder de PS4-voedingskabel en de HDMI-kabel. Zorg er wel voor dat de PS4 is uitgeschakeld anders kan dit leiden tot dataverlies of schade aan het systeem.

3. Schuif de coverplaat in de richting van de pijl om deze te verwijderen.

PS4

4. Inspecteer de harddrive en zorg ervoor dat deze goed vastzit. Een losse schroef houd de harddrive op zijn plaats. Als deze niet goed vastzit dan maakt hij geen contact en dat kan ervoor zorgen dat je een blauw knipperend lichtje krijgt.

Heb jij dit probleem ook ondervonden en heb je aanvullende tips die het probleem oplossen? Dan horen we die graag in de reacties onder dit artikel.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mafia 3 niet te vergelijken met GTA 5

De leukste klachten over FIFA op klacht.nl