in

Esmee in Cosplay: Stoffen handschoenen maken


Zes uur. Het heeft me zes uur gekost om een handschoen in elkaar te naaien. Ik overdrijf niet. Het was iets wat ik nooit eerder had gedaan en waarbij alles fout ging wat fout kon gaan. Ik maakte twee linkerhandschoenen. Ik naaide de duim verkeerd om in het duimgat en ik maakte een te kleine handschoen doordat het patroon niet goed was. Mijn poging tot een professionele handschoen, waarbij speling in de stof zit tussen de vingers ter comfort en vorm, mislukte op een miserabele wijze. Maar nu weet ik hoe ik handschoenen moet maken (op de simpele manier) en ben ik trots. Weer een vaardigheid erbij en bijna level up!

Maakproces
In onderstaande video zie je hoe ik de handschoen maak. Ik heb deze tutorial gevolgd, waar je ook het patroon vindt. Het gaat hier dus wel om de professioneel uitziende handschoen, die ik klaarblijkelijk niet aankon, dus losse reepjes heb ik niet gebruikt. Je kunt gewoon je handen twee keer dicht tegen elkaar omtrekken, een gat voor de duim maken aan de kant van de handpalm en dat op de stof overtrekken. Vervolgens knip je de vorm en de losse duim daarvan uit en naai je de duim dicht. Zorg dat je de duim binnenstebuiten keert, zodat de naden aan de binnenkant zitten en onzichtbaar zijn, voor je deze in de stof zet. Vervolgens naai je langs de vingerranden en is de handschoen in principe af. Misschien niet ’s werelds meest comfortabele handschoen, maar in dit geval past hij prima bij Tina! Ik heb er vervolgens reepjes lichtbruine stof in vastgenaaid en daar textielverharder over gegoten, waardoor ze niet zo megaflexibel zijn. Prachtig spul die verharder!

Deadline or Alive
Ondertussen komt de deadline voor de cosplay steeds dichterbij, en dankzij wat noeste, creatieve arbeid ben ik onderhand klaar met mijn kostuum. Het was het stressen waard, want ik ben er eigenlijk heel tevreden over. Ik heb een oude roze bikini gepakt, deze zwart geverfd met textielverf, en daar stof opgenaaid met de Amerikaanse vlag erop. Voor de riem heb ik een oude zwarte riem gepakt, daar bruine stof overheen getrokken en dat heb ik met spikes versierd en een nieuwe gesp die verdacht veel op die van Tina lijkt (ik houd van Ebay).

De ketting was een leuk werkje, gezien ik die van boetseerplastic heb gemaakt – dat gekke spul dat zeer kneedbaar en doorschijnend wordt wanneer het warm is en vervolgens melkwit opdroogt. Toen ik de juiste vorm had van een hoefijzer heb ik daar vervolgens wat houtlijm op gesmeerd om het oppervlak glad te maken. Hierdoor blijft de verf namelijk beter zitten en zie je minder deukjes in het behandelde voorwerp.

Bikini’s en watermeloenen
Zaterdag 22 augustus is het zover: ik hul me in Tina Armstrongs cowboyoutfit van Dead or Alive. Er is een reden dat ik zo’n onthullend kostuum aantrek, want ik ga naar een heus cosplayevenement op het strand! TomoParty, van dezelfde organisators als TomoCon, is een uniek evenement dat voor het eerst in Nederland wordt gehouden. Er zijn diverse traditionele Japanse strandspellen, zoals het geblinddoekt splijten van een watermeloen met een stok, er is een barbecue, een picknick, muziek van Deshima Sounds en er zijn vele zomerse cosplayoutfits. Meer informatie vind je in mijn vorige artikel. Cosplay is overigens niet verplicht! Wie weet zien we elkaar daar! 🙂 Hieronder alvast een sneak preview van mijn Tina.

Als je mijn cosplay-avonturen van nog dichterbij wilt volgen, check dan mijn Facebook-pagina! Vol foto’s van mijn vorderingen en meer.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mario in de McDrive – Product placement in videogames

Vroeger was alles beter (of de lotgevallen van een ouwe lul)