in

Mogelijke aanslag op Pokémon World Championship verijdeld


Twee deelnemers van het Pokémon World Championship, dat afgelopen weekend werd gehouden in Boston, zijn door de politie opgepakt nadat ze via social media zware bedreigingen hebben gemaakt en uiteindelijk (vuur)wapens in hun auto zijn gevonden.

De 18-jarige Kevin Norton en 27-jarige James Stumbo uit Iowa plaatsten onder andere een foto van geweren en hun auto op Facebook met de boodschap “Kevin Norton and I are ready for worlds Boston here we come!!!”. Deelnemers van het toernooi moesten via diverse voorrondes toegang krijgen tot het toernooi. Norton en Stumbo hebben dus eerst via voorrondes toegang verkregen voordat ze met hun geweren afreisden naar Boston.

De politie van Boston kreeg vanuit de gemeenschap een waarschuwing over de bedreigingen van het duo en schroefde daarom de beveiliging van het evenement op. Donderdagavond werden de twee aan de deur van de evenementenhal tegengehouden. Hun auto werd daarop in beslag genomen en Norton en Stumbo werden vrijgelaten.

Vrijdag heeft de politie een zoekingsbevel gekregen en daarop werd het voertuig van de twee doorzocht. Een 12-gauge Remington shotgun, een AR15-rifle, honderden kogels en een jachtmes werden in de auto gevonden, waarvoor de twee geen vergunningen hadden. Zaterdag, net na middernacht, werden Norton en Stumbo opgepakt in hun hotel in Saugus, ten noorden van Boston.

Het duo is aangeklaagd wegens illegaal bezit van vuurwapens en munitie en andere overtredingen in verband met wapens. De twee staan vandaag terecht in Boston.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gears of War Ultimate Edition review – Een kleurrijke Emergence Day

Until Dawn review – De kunst van het kiezen