in

Esmee in Cosplay: TomoParty – Ter land, ter zee en onder de zon


Het is zaterdag 22 augustus. Wat betreft het weer kunnen we het niet beter treffen: de zon schijnt volop en de lucht kleurt vijftig tinten schoonheid, maar er staat ook een lekker briesje voor de verkoeling. De zonnige dag staat garant voor een uitstekende gelegenheid om te zonnen, te zwemmen en om watergevechten te houden, samen met honderden gezellige en mooi uitgedoste mensen. TomoParty is een heus strandcosplayevenement.

Video door: Jinjo2art.perceive

Opmerkelijke ‘shuttlebussen’
Aangekomen op het station in Wijchen, nabij Nijmegen, wachten cameraman Janinho, cosplayvriendin Denise en ik rustig met een ijsje in de zon op een wel heel opmerkelijke shuttlebus die ons naar onze plek van bestemming brengt. Een kleine groene oldtimer wordt gevolgd door een beige oldtimer met een halve stranduitrusting op het dak. De bus, blijkbaar. We stappen in en worden door onze chauffeur vermaakt met anekdotes over de voorbereidingen van het evenement, waar heel wat bij is komen kijken.

Na tien minuutjes in het olijke voertuig staan we met grassprietjes tussen onze tenen verlangend naar het water te kijken. Het liefst gooi ik mijn spullen op de grond en duik ik direct het water in, maar we moeten eerst langs de ticket- en tassencontrole. Het is erg fijn dat we ons eigen drinken en eten mee mogen brengen (zolang er geen glaswerk is, want dat kan gevaarlijk zijn), al mogen er volgende keer meer mensen staan te controleren, zodat het wachten minder lang duurt – gezien we in totaal, met de shuttlebus wachttijd meegerekend, anderhalf uur in de rij staan.

Foto door: Kees Peters

Zeemeerminnen en Twister
Eenmaal binnen kleed ik me snel als Tina Armstrong van Dead or Alive en niet veel later sta ik tot aan mijn middel in het heerlijk verfrissende water. Mijn aandacht wordt meteen getrokken door een prachtige zeemeermin-cosplayer die me voorbij komt gezwommen, haar glanzende staart achter haar aan kronkelend. Op de achtergrond klinkt de muziek van Deshima Sounds en er komen allerlei (nostalgische) hitjes voorbij die perfect op de gezellige, losse en vriendelijke sfeer van het evenement aansluiten.

Het terrein is groter dan ik me voorstelde, maar het is wel afgezet met hekken waardoor we lekker wat privacy hebben. Er zijn een aantal kraampjes waar je wat merchandise kan kopen, een ijstent met heerlijk Italiaans schepijs, een tent die bier en wijn verkoopt en een hutje waar de dames van het Cherry Pie Maid Café zoete hapjes en lekkernijen aanbieden. Later op de middag gaat ook de barbecue aan en werk ik een smakelijke hamburger naar binnen. Hopelijk zorgen ze volgend jaar wel voor meer barbecues met zoveel mensen, want ook daar is de wachtrij flink lang.

Foto door: Vincent Lee

Er zijn diverse spelletjes, zoals touwtrekken, mega-Twister en het splijten van een meloen met een stok. Ik had wel verwacht dat dat geblinddoekt zou gebeuren, zoals op de site staat, maar dat is niet het geval. Tevens kost zo’n meloen vijf muntjes, wat gelijkstaat aan tien euro. Zelf doe ik daar dus helaas niet aan mee, maar ik vermaak me wel met een aantal (gezamenlijke) fotoshoots (waar ik een boel mooie zonnige foto’s aan heb over gehouden). Hieronder zie je een voorproefje, de rest van de foto’s vind je op mijn Facebook-pagina.

Dansen tot de zon ondergaat
Naarmate de avond valt, worden we allemaal getrakteerd op het prachtige gezicht van de zon die langzaam ondergaat terwijl een grote groep cosplayers nog lekker in het water ronddartelt en vervolgens losgaat bij de dj’s van Deshima Sounds. Helaas kunnen we niet tot het einde blijven in verband met het openbaar vervoer, anders zouden we nog veel langer doorfeesten. Voor de volgende editie is het misschien een idee om er een kampeerplek bij te nemen.

Als kers op de taart twee hele gezellige IG-members ontmoet (OniSpirit links en Oni_link rechts)!

Al met al is TomoParty een zeer geslaagd en gezellig strandcosplayevenement, met een fijne combinatie van ontspanning en gefeest. Er is wel wat ruimte voor verbetering. Zo kan er beter een zeiltje over de distels aan de waterkant gelegd worden, waar menig persoon de voeten aan bezeerde, en mag er grootser uitgepakt worden met de Japanse strandspelletjes en de barbecue. Dat is positief, want dat betekent dat we meer willen en al uitkijken naar de volgende editie.

PS. Het duurde even voor de video was bewerkt, dus vandaar de vertraging!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WTF Update 248: Gameboy-koelkast en zelf gamewapens maken

PES 2016 – Hoe voeg je officiële shirts toe?