in

Advertorial: Ik wil gamedesigner worden!


Dat de Nederlandse gamesindustrie het best goed doet is een feit. Vandaar dat er meerdere games-gerelateerde opleidingen in Nederland te vinden zijn. Games is naast fun namelijk ook business.

Om aan de slag te gaan als game- developer of designer zijn er een aantal kwaliteiten en talenten belangrijk. Ten eerste een passie voor games. Het zorgt ervoor dat je gameplay goed begrijpt. Daarnaast dien je goed met computers om te kunnen gaan, op een niveau waar je anderen vertelt hoe ze problemen kunnen oplossen. Tevens is het belangrijk dat je ruimtelijk inzicht hebt en een liefde voor animaties en graphics. En ben je geeky genoeg om dit alles in een game engine te plaatsen en daarbij 3D werelden te creeren?…dan is een toekomst als game developer bereikbaar voor jou.

SAE Institute in Amsterdam biedt als enige ondewijsinstelling een praktijk gerichte opleiding op het gebied van game design en game development, waarbij je na 1 jaar aan de slag kunt of zelfs in 2 jaar een Bachelor Degree kunt behalen.

De opleiding ‘Interactive Animation’ kent internationale erkenning en is zeer breed van opzet. Je gaat aan de slag met professionele softwarepakketten als Autodesk Maya en 3ds Max en maakt 3D animaties, models, games en beeldmateriaal. Je ontwikkelt voor alle platformen in Unity3D, creert content voor de Oculus Rift en werkt aan een echte game. Daarnaast ontwerp je storyboards, scripts en ontwikkel je de gameplay ervaring. Dit alles doe je in 1 jaar voor een officieel SAE Diploma of 2 jaar indien je een Bachelor Degree wilt behalen.

De opleiding begint weer in Oktober. Voor meer informatie kun je terecht op: http://www.sae.edu/nld/nl/interactive-animation-diploma

Mocht je niet direct als gamedeveloper aan de slag willen, is je tijd beperkt, maar heb je wel een passie voor 3D animaties en Graphics, dan biedt SAE een korte cursus van 6 maanden aan. Hier ligt de aandacht op Autodesk Maya en aanvullende software voor het creeren van textures en geavanceerde rendering technieken. Deze cursus is deeltijd, dus kan perfect naast een andere studie of baan gevolgd worden.

Ben je nieuwsgierig naar SAE?
Op zaterdag 19 September heeft SAE Institute een open dag. Tijdens de open dag kun je een kijkje nemen en ervaren hoe zij te werk gaat, met studenten spreken over hun ervaringen, studenten projecten bekijken en ontdekken wat er voor carriere mogelijkheden er in de gamesindustrie zijn.
Geef je hier snel op, dan zorgt SAE voor de drankjes: http://www.sae.edu/nld/en/open-day-sae-amsterdam

Bekijk deze filmpjes om een impressie van SAE te krijgen:

1. DEV Night at SAE Institute Amsterdam:
Elke jaar organiseert SAE een aantal DEV nights. Tijdens deze avonden gaan alle afdelingen van SAE (Film, Web, Audio, Games) een heel weekend 48 uur aan de slag om een game te ontwikkelen. Deze video geeft een indruk:

2. The Rise of Bad (student work):
SAE Graduate Jorn van Haren heeft deze animatie tijdens zijn opleiding gemaakt. Mooi gedaan en best grappig:

3. Float the game, designed for the Oculus Rift:
Een team van studenten en leraren zijn voor de SAE Alumni Awards (jaarlijks internationaal evenement) aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een game voor de Oculus Rift. Hier vind je de presentatie:

4. SAE Institute geeft verschillende opleidingen op het gebied van Creatieve Media. Hieronder een korte presentatie video:

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Games die wij nu met een VR-bril willen spelen – Deel 1

Overleven als mier in Ant Simulator – Video