in

Acht tips om het meeste uit Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain te halen


Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ligt sinds 1 september officieel in de winkels – een aantal geluksvogels hadden de game in het weekend al in handen en konden, net voor de rest, beginnen aan deze vette game. Na het lange wachten wil je als gamer de game natuurlijk wel goed spelen: tijd voor wat – wellicht handige – tips. Want de titel ‘The Phantom Pain’ moet uiteraard niet slaan op eventuele frustraties tijdens het spelen van deze nieuwe Metal Gear-titel. Wij hebben acht tips verzameld waar je je voordeel mee kunt doen.

Verdoven, niet vermoorden

Je zit klaar met de controller in je handen en terwijl het enthousiasme door je lijft giert, start het spel. Hoewel het misschien erg verleidelijk is om iedereen neer te knallen zodra je ze ook maar in je vizier krijgt, is het misschien beter mensen eerder te verdoven dan te liquideren met een perfect gerichte headshot. Waarom nou? , denk je misschien. Omdat je meer hebt aan vijanden die alleen buiten westen zijn dan vijanden die een rechtstreekse ticket naar de hemel hebben gewonnen. Vijanden die buiten westen zijn kunnen – wanneer je ze wakker maakt – gebruikt worden om informatie in te winnen. En misschien kun je met die informatie weer andere vijanden vinden die je wel mag verrassen met je precieze moordkunsten.

Gunstige posities zijn je vriend
Niets is vervelender dan super-stealthy door verschillende kampen in Afghanistan te sluipen en vervolgens als een gek weg te moeten rennen wanneer je gesnapt wordt. Het uitkiezen van een gunstige positie is dan ook best belangrijk. Kies een locatie uit waar je alles kunt zien en waar je makkelijk naar kunt terugkeren zodra je klaar bent met je missie. Het kan je eventuele ambushes voorkomen.

Gebruik je verrekijker – de Int-Scope
Als je je eenmaal op een gunstige positie bevindt, gebruik dan zeker je verrekijker: de Int-Scope. In Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is het mogelijk soldaten, objecten en voertuigen te scannen. De eerste upgrade voor de Int-Scope zorgt ervoor dat je vijanden kunt analyseren – op deze manier weet je of je iemand kunt vermoorden of beter achter de hand kunt houden. Het helpt zeker ook dat de verrekijker een microfoon heeft. Als je dus de juiste posities uitkiest en je verrekijker upgrade, kan je dus op afstand belangrijke informatie binnenhalen.

Let op wat je meeneemt op missies
Alles wat je meeneemt op missies, kost in-game geld. Het valt misschien niet op wanneer je het spel speelt, maar elk item dat je kiest voordat je op missie gaat kost een bepaalde hoeveelheid geld. Als je daar niet op let, kan dat behoorlijk aantikken en dat wil je natuurlijk niet. Let dus goed op: door op R2 te drukken kun je zien wat het kost om bepaalde dingen mee te nemen.

Geef de ‘interpreter missions’ prioriteit
Eens in de zoveel tijd hoor je vijanden met elkaar communiceren – tenminste, als je een vertaler hebt bemachtigd. Zonder een vertaler begrijp je niets van de vijandige gesprekken en leer je dus ook geen extra informatie bij. De vertalermissies zijn zijmissies, dus kijk regelmatig in de lijst daarvoor. Wanneer deze vertalermissies beschikbaar zijn, doe ze dan zo snel mogelijk. Het voltooien van deze missies zorgt ervoor dat je mensen kunt ondervragen en zo bijvoorbeeld achter verschillende locaties kunt komen.

Fulton alles
Alles in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain heeft waarde – of je het nu hebt over soldaten, dieren of wapens. Door het spel heen verzamel je kostbare dingen die je moet opslaan in de welbekende Mother Base. Hoe verder je de Fulton upgrade, hoe meer het vliegende ding belangrijkere mensen en zwaardere dingen kan vervoeren naar de Mother Base. Het is goed om deze dingen achter de hand te houden.

Houd je ogen open voor man’s best friend
Hier kunnen we kort en duidelijk over zijn: let in de zone ten noorden van Spugway Keep goed op. Daar zit namelijk een potentieel trouwe viervoeter die je met de Fulton rechtstreeks naar je Mother Base kunt sturen. Dit beestje kan later van pas komen, dus zorg ervoor dat je hem niet mist.

Let op de auto-save momenten (of de afwezigheid daarvan)
Goed, om alles af te sluiten nog een kleine tip waar wellicht niet zo snel op wordt gelet. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain maakt gebruik van auto-saves – dit wordt aangegeven met een gele marker in de rechterbovenhoek. Als je deze al een tijd niet hebt gezien, betekent dat waarschijnlijk dat deze er binnenkort aan zit te komen. Word niet overmoedig, maar wees juist enigszins voorzichtig. Aanvallen kunnen uit elke hoek komen en je wil niet worden verrast en een compleet gedeelte opnieuw moeten doen.

Tot zover de tips die wij met jullie wilden delen. Sommigen zijn misschien wat overduidelijk, maar het kan nooit kwaad om belangrijke details even te herhalen! Heb je zelf ook een goede tip? Laat deze dan achter in de ‘comments’.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Soundtrack PES 2016 bevat dertien nummers

Slaven-Tetris game op Steam was niet zo politiek correct