in

Esmee in Cosplay: Elfia Arcen 2015 komt eraan!


Op 19 en 20 september wordt het buitenevenement Elfia gehouden met dit jaar als thema: Game of Thrones. Elfia wordt in de Kasteeltuinen Arcen georganiseerd, wat een prachtige locatie is voor mooie fotoshoots met een bijzondere sfeer en waar genoeg ruimte is voor middeleeuws vertier.

Zo is er bij deze 22e editie een steam popcorn machine, een UV blackligt body paint show, een nagespeelde oorlog door de live action roleplay groep RagTag, paardenshows, wapenshows waarbij onder andere met bijlen wordt gegooid, een draaimolen, een mysterieuze carnavalswagen en diverse lezingen over fantasy en technologie. Er loopt een heuse verhaalverteller rond en er is veel feestelijke muziek van onder andere de Duitse steampunk-band Drachenflug, de folkgroep Rapalje en Greenrose Faire.

Ik ben zelf nog nooit naar Elfia geweest, maar wel naar Elf Fantasy Fair, waar het evenement vroeger onder bekend stond. Elf Fantasy Fair zal ‘officieel’ mijn eerste evenement zijn geweest waar ik cosplay zag (en nog niet wist wat het was). Ik was een jaar of zes en ging zelf in een knalroze prinsessenoutfit terwijl het thema, dat iedere keer anders is, ‘orks’ was. We hebben nog op videoband staan hoe ik plots door allemaal orks begeleid werd door het park, terwijl ze schreeuwden dat mensen plaats moesten maken voor de prinses. Een bijzondere ervaring al op zo’n jonge leeftijd. Overal om me heen waren stalletjes met mooie spullen, rokende kampvuren en er werden legendarische veldslagen nagespeeld waar je zelf ook aan mee mocht doen.

Sinds 2009 is het buitenevenement Elf Fantasy Fair opgesplitst in twee edities, onder de naam Elfia, waarvan de een in april wordt gehouden (Elfia Haarzuilens) en de ander in september (Elfia Arcen). Ik wil er sindsdien al heel graag naartoe, maar ik vergat iedere keer de datum en dan kwam ik er te laat achter dat het al het aankomende weekend zou zijn. Dit jaar werd ik echter ruim op tijd herinnerd!

Elfia Arcen vindt plaats in de Kasteeltuinen Arcen aan de Lingsforterweg 26. Je kunt dagtickets en weekendtickets verkrijgen, deze zijn goedkoper in de voorverkoop. Zelf ga ik op de zaterdag en het zou leuk zijn als jij er ook bij bent! Ik heb tijdens TomoParty al wat members ontmoet en dat was ontzettend gezellig, dus houd een gaatje vrij op de 19e, dan kunnen we varken van het spit eten en dronken worden van de mede.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overleven als mier in Ant Simulator – Video

Retro Gems – Hugo’s House of Horrors