in

Esmee in Cosplay: Abunai 2015 verslag


Knalblauwe haren, net zo fluorescerende gloeisticks en uren aan vertier in hotel Koningshof in Eindhoven. Het weekend van 28, 29 en 30 augustus staat in het teken van cosplay op het jaarlijkse evenement Abunai!

Vrijdagmiddag staat er een immense rij voor het hotel vol prachtig uitgedoste mensen met minstens één hutkoffer in elke hand. Ikzelf heb gelukkig een hotelkamer weten te bemachtigen in hotel Koningshof zelf, zodat ik al snel verlost ben van mijn eigen hutkoffers en een zelfgemaakte zeis van 2,10 meter hoog (welke zorgvuldig is verpakt om mijn mede-treinreizigers niet de stuipen op het lijf te jagen). Ik wacht nog even tot de deuren naar het evenement daadwerkelijk opengaan en het gehele gebouw volstroomt met groepjes cosplayers. Ik zie een schrikwekkende Silent Hill-verpleegster, fantastische Halo-cosplay, een groep soldaten van Umbrella Corporation, Jokers, Sora van Kingdom Hearts en uiteraard diverse League of Legends-outfits. Het is een kleurrijke mengelmoes vol gezelligheid.

Op de vrijdag gaan mijn kamergenoten Kelly, Zoë en Denise en ik voornamelijk op verkenningstocht: we neuzen in de dealerroom vol stands met toffe beeldjes, shirts en posters, we kijken bij de karaoke en Kelly’s fotoshoot en we genieten van een lekkere Japanse hap waarna we op het grasveld naast het hotel neerstrijken. Hoewel het evenement voornamelijk binnen wordt gehouden, zit een groot deel van de bezoekers lekker buiten in het zonnetje, gezien het bijna 30 graden is. Zodra de zon ondergaat, hebben we een fotoshoot met kaarslichtjes en sluiten we ons aan in de rij voor een gemaskerd bal, waar we salsadansen en onder andere de tango doen. Al snel hobbelen we terug naar de hotelkamer – gezien er pas vanaf 1 uur ’s nachts alcohol zou worden geschonken en de flessen wijn in de hotelkoelkast ons roepen – waar we nog gezellig napraten. Vervolgens sukkelen we in een vreedzame slaap.

De zaterdag is de drukste dag van Abunai, zoals gebruikelijk is op dit soort evenementen. Iedereen trekt meestal zijn of haar indrukwekkendste outfit aan, waaronder ik. Ik ben maandenlang bezig geweest met mijn Juuzou Suzuya-outfit van de Japanse animatieserie Tokyo Ghoul. Het wilde maar niet lukken met de enorme paarse zeis, maar uiteindelijk is het gelukt deze te maken en zo trouw mogelijk aan het bronmateriaal. Daarom neem ik hem vol trots mee op mijn schouder, wat nog best moeilijk blijkt in de knusse gangen. Ik word dan ook snel bij de kraag gegrepen om mijn zeis te laten checken bij de wapenbalie, waar hij gelukkig wordt goedgekeurd. Ik heb die dag in totaal maar een handjevol mensen per ongeluk voor het hoofd geslagen. Er vielen geen gewonden.

In de namiddag heb ik een fotoshoot met fotograaf Tjuk Man, waar ik toevallig mee ben afgestudeerd afgelopen juni, en Rhana, een vriendin die ook een outfit met een enorme zeis heeft (Shinoa van de anime Seraph of the End). Wanneer de avond nadert, verzamelen we met de gehele ‘Durarara’-vriendengroep die ik sinds YayCon ken. Na een hapje eten gaan we met zijn allen naar de gang van de hotelkamer, omdat we niet allemaal in de kamer zelf passen, en dossen ons uit met fluorescerend opgloeiende armbandjes, brillen met ledlampjes en lichtgevende bubbleguns. Op naar Deshima Sounds!

Fotograaf: Tjuk Man

Eenmaal in de grote danszaal worden we verwelkomd door honderden andere lichtgevende cosplayers, de dreunende muziek van Deshima en bekers wijn en bier. Niets brengt de avond beter op gang dan een meterslange polonaise van cosplayers met hun bubblegun in de lucht, die de zaal vullen met kleurrijke bellen en vervolgens de vloer glad genoeg maken voor uitbundige dansmoves. Ook Roy van PowerUnlimited gaat helemaal los naast me. De avond is gezellig genoeg om de zondagochtend brak wakker te worden van de wekker, moeilijk overeind te krabbelen en de hotelkamer leeg te halen omdat we vòòr 12:00 uitgecheckt moeten zijn. Gelukkig is er een all-you-can-eat ontbijtje inbegrepen bij de kamer, waar Zoë en ik ons op storten. Mini-pannenkoeken, bacon, sinaasappelsap en koffie. Een mooi begin van een nog mooiere, ontspannen dag.

De gehele zondag lopen we rustig door de dealerroom, waar ik mijn allereerste anime-figurine scoor, zitten we lekker buiten in het zonnetje en praten en lachen we met andere cosplayers, waarvan we de ene al kennen en de ander net ontmoet hebben. Deze dag staat voor vrijwel iedereen in het teken van bijkomen van de zaterdag en dus loopt iedereen net wat langzamer en praat iedereen net wat rustiger. Het is voor mij de perfecte dag om met zoveel mogelijk andere cosplayers zelfportretten te maken, die je terugvindt op mijn Facebook-pagina Esmee in Cosplay. Daar vind je tevens niet eerder vertoonde videobeelden en lees je meer over mijn volgende cosplayplannen!

Abunai 2015 was een zeer geslaagde conventie vol amusante activiteiten, mooie merchandise en verrukkelijk voedsel. De avondprogramma’s waren goed genoeg gevuld, al hadden ze vrijdagavond op het gala al eerder mogen beginnen met alcohol schenken, en ik heb vele gezellige mensen ontmoet in toffe outfits!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo maak je een goed level in Super Mario Maker

PES 2016 – De gezichten van Feyenoord